Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bergsgatan 36
Johan Sjöqvist 1875
Kungsholmen
VACKERT, LJUST OCH LUFTIGT - TVÅA MED 3,25 M TAKHÖJD
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna fina lägenhet ligger i de trivsamma kvarteren runt Kungsholmstorg. Här finns både lugnet och stadspulsen, med både grönska och en mängd trevliga restauranger och caféer i omgivningarna. Bostaden ligger i ett snart 140-årigt hus och är ljus och luftig med en imponerande takhöjd om 3,25 meter. Här finns ett snyggt kök som är nyrenoverat med äldre detaljer bevarade, ett mysigt sovrum och ett härligt och inbjudande vardagsrum. Dessutom en rymlig hall och bra extrarum i en möblerbar innerhall. Under årets varmare årstider kan du njuta av föreningens mysiga innergård med pergola och utemöbler.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bergsgatan 36
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Johan Sjöqvist 1875
Våning:
1 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
41 m²
Avgift:
1 079 kr inkl. värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv.

Allmänt om fastigheten

El:
2 960 kr/år
Försäkring:
3 400 kr/år
Total driftskostnad:
6 360 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Lägenheten har en mäktig takhöjd och fyra höga fönster, två i vardagsrummet och två i sovrummet. Fönsternischerna är härligt djupa och har fönsterbrädor av sten. Samtliga fönster har jalusier. I alla rum ligger mjuka plankgolv som vitoljats. Väggarna är målade i Stockholmsvitt. Till lägenheten hör även ett stort källarförråd om 11 kvm.

Kök

Köket renoverades 2018 och är en snygg kombination av äldre och ny inredning. Skafferi, städskåp och platsbyggda väggskåp har sparats och kombineras nu med svarta bänkskåp och svart bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin, kyl och frys. Stora innerfönster mot sovrummet ger köket ett fint ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett luftigt och ljust rum som präglas mycket av sin takhöjd och två höga fina korspostsfönster med spanjoletter. Rummet har plats för både soffgrupp och för matbord samt förvaringsmöbler.

Sovrum

Sovrummet är ett mysigt rum omgivet av fina fönster, två höga smala fönster ut samt innerfönster i väggen mot köket. Som en fond vid huvudgaveln av sängen sitter en snygg tapet i grönt marmormönster, övriga väggar är vita.

Badrum

Badrummet går i vitt i både väggkakel och golvklinker. I rummet finns dusch bakom glasväggar, wc, handfat, handdukstork och badrumsskåp. Plats finns för ytterligare förvaring eller för tvättmaskin (dock ej draget för) för den som önskar det.

Hall och inre hall

Innanför ytterdörren ligger först en tambur och därefter en inre hall. I tamburen finns en platsbyggd hatthylla med klädstång samt en rymlig klädkammare. Den inre hallen är ett möblerbart rum som är ett extra rum i lägenheten och till exempel kan inredas som arbetsrum eller användas till förvaring.

Brf Äpplet 4

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Äpplet 4 äger fastigheten Äpplet 4 på Bergsgatan 36 och Scheelegatan 10. Föreningen består av 19 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1984 och föreningen förvärvade fastigheten samma år.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av föreningen själva med extern revisor.

Urval renoveringar

Byte av rörstammar, 1992 – Trapphusrenovering, 1999 – Stamspolning, 2001 – Renovering av fönster och balkongdörrar, 2006 - Renovering av tvättstuga, 2008 – Stamspolning köksstammar, 2013 – Upprustning gård, 2016/2017 – Återbyggt passage från Bergsgatan till gården, 2018.

Kommande renoveringar

Fönsterrenovering planeras ske under våren 2020.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,3 Mkr, vilket ger cirka 2 400 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar 2019.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Städning av gemensamma utrymmen

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta. Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. På samma våning ligger cykelförrådet.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en gemensam vacker innergård med belags med kullersten och trädäck med plats för sittgrupper. På vinden finns ett gemensamt mötesrum. Tvättstugan är belägen i källaren och på gården finns ett soprum och cykelrum.

Parkering

Gatuparkering på stadens mark, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA, bredband (100 Mbit) samt basutbud kabel-tv ingår i avgiften. Bredbandet samt kabel-tv levereras av ComHem.

Förråd:

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 11 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person och delat ägande:

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-05-03, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett suveränt läge. Kvarteren är både pampiga och småstadsmysiga och du bor lugnt men oerhört centralt med kort promenadavstånd till citykärnan och centralstationen. Här finns ett stort utbud av trevliga kvartersrestauranger och caféer som till exempel Bergamott, Mäster Anders, Il Caffe och Bulleboden. Dessutom många kreativa småbutiker samt torghandel och stadsloppis på närliggande Kungsholmstorg. Närliggande Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Både blå och grön linje samt flera busslinjer trafikerar nära.