Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Erik Dahlbergsgatan 36
Anton Wallby 1935
Gärdet
LJUS NYRENOVERAD HÖRNFYRA MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Precis intill Tessinparken ligger denna väldisponerade och nyrenoverade fyrarummare om 83 kvadrat, en stilfull funkisoas i härligt hörnläge och med både balkong och öppen spis. Lägenheten är genomtänkt uppdelad med generösa sociala ytor i kök och vardagsrum med öppen planlösning, och med tre bra sovrum placerade runt omkring. Därtill har du en rymlig hall, bra förvaringsutrymmen och både badrum, wc och egen tvättmaskin. Alla rum har oljad fiskbensparkett och de många och stora fönstren förser bostaden med ett rikligt ljus. Lägenheten renoverades i helhet under 2017 och är i mycket fint skick. Här är det bara att flytta in och njuta.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 36
Område:
Gärdet
arkitekt:
Anton Wallby 1935
Våning:
2 av 6, hiss finns
Rum:
4 rum
Area:
83 m²
Avgift:
4 204 kr Inkl värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El:
4 800 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
6 800 kr/år

Allmänt

Denna fina bostad fick under 2017 nytt kök, badrum och wc. Ytskikten renoverades samtidigt. Rummen är målade i ljusgrått och greige och på golven ligger fiskbensparkett som slipats och oljats. Dispositionen och interiören är genomtänkt och både praktiskt och stilenlig. Lägenheten har dessutom både en rymlig hörnbalkong och tjusig öppen spis. Till boendet hör även ett vindsförråd om cirka 5 kvm.

Kök

Köket är byggt i vinkel och i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksinredningen har ljusgrå släta fronter och detta matchas med bänkskivor och stänkskivor av carraramarmor. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. Dessutom finns en spis från Bertazzoni och en spisfläkt från Franke. Mellan köket och angränsande sovrum sitter ett innerfönster. Intill matlagningsdelen finns utrymme för ett stort matbord med 8-10 sittplatser.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett generöst rum som tar vid efter köket. Ett stort fönsterparti med fyra lufter ger utsikt mot Erik Dahlbergsgatans allé och förser rummet med ett fint ljus. I denna del av rummet har du plats för en stor soffgrupp. I vardagsrummet finns dessutom en vacker stilren öppen spis som ligger strategiskt placerad så den syns både från köket och från soffan. Spisen är fullt fungerande och har precis (februari 2019) besiktigats och fått rökkanalen tätad.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum som är i tripp – trapp – trull-storlek. Master bedroom är ett stort och ljust hörnrum med badrum en suite. Här finns en fin platsbyggd garderobsvägg med dörrar från Picky Living och ett stort fönsterparti med utgång till balkong. Balkongen sträcker sig runt hörnet och har båda morgonsol och eftermiddagssol. Det mellanstora sovrummet ligger mittemot och nyttjas idag som barnrum. Även här finns platsbyggda garderober med dörrar från Picky Living. Sovrum tre ligger intill köket och används idag som gästrum. Alla sovrum är ljusa och lugna och har väggar i ljusgrått/greige.

Badrum

Ett badrum och en separat wc finns i bostaden, och dessutom egen tvättmaskin. Badrummet ligger intill master bedroom och har helkaklade väggar med vitt klassiskt kakel satt i halvförband och på golvet ligger hexagonformade Victorian floor tiles från Byggfabriken i kulören Dover White. Rummet har ett fint gjutjärnsbadkar på tassar från Nacka Byggnadsvård med tak- och handdusch och ett rektangulärt handfat från Duravit. Dessutom spegelskåp från Byggfabriken, handdukstork och golvvärme. Wc ligger i anslutning till hall och kök och har vita tapetserade väggar, Victorian Floor Tiles på golvet, vägghängd wc och rektangulärt handfat från Duravit. En kombinerad tvättmaskin och torktumlare finns i anslutning till hall och kök. Här finns även upphängningsmöjlighet, handfat och städskåp.

Hall

Hallen är både välkomnande och praktiskt. Direkt innanför ytterdörren finns en platsbyggd förvaring och lite längre in finns en rymlig garderobsvägg med garderober och dessutom lägenhetens tvätt- och städavdelning.

Brf Erik Dahlbergsgatan 36

Brf Erik Dahlbergsgatan 36 (org. nr 769615-5113) är en välskött lågt belånad äkta förening med adress Erik Dahlbergsgatan 36 och Sandelsgatan 33. Föreningen förvärvade hörnfastigheten Nybyggsgrind 4 år 2008 och omfattar 48 lägenheter, varav en med hyresrätt, samt fem lokaler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB. Bredband och Kabel-TV Bredband och kabel-tv via Comhem. Under 2018 har fiber dragits in i samtliga lägenheter. Juridisk person och delat ägande Föreningen accepterar inte juridisk person, men delat ägande godkänns

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 162,5 kr av köparen.

Pantsättningavgift

Betalas av köpare om ca 445kr

Gemensamma utrymmen

Takterrass med vidsträckt utsikt, utrustad med utemöbler och grill. I källaren finns tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även barnvagnsrum, cykelrum med infart från gatan samt källsortering. Förråd Lägenheten disponerar ett vindsförråd. Renoveringar i urval 2018 Fiber indraget i samtliga lägenheter, 2015 Yttertaket målades, köksfläktar utbytta till volymkåpor, stamspolning, 2014 Rensning ventilationskanaler, byten av ventilationsdon, 2013 Nya takfläktar, 2012 Byte av portkod, besiktning av eldstäder, 2009 Spolning av stam, målning av fönster, renovering av trapphus och hiss, 2000 Stambyte, elstigare, putsning fasad, omläggning yttertak

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och grönskade område med närhet till både stad och natur. Precis intill ligger fina Tessinparken med lekplatser, serveringar och sommartid även bad för barn. På andra sidan gatan vid bostaden ligger det trevliga caféet Delantina. Omgivningarna ger många möjligheter till motion och rekreation, då du bor nära bland annat Stadion, Östermalms Idrottsplats, Gärdet och Kungliga Tennishallen. På ett par minuters promenad når du Karlaplan och Fältöversten, och vidare knatar du lätt vidare över Östermalm och in till city. För barnfamiljer är läget ypperligt med skolor så nära att barnen kan gå dit själva (den närmaste förskolan ligger mitt över gatan). Här råder småstadskänsla med staden nära inpå.