Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Gotlandsgatan 37
G Clason
Södermalm
MELLAN SOFO OCH SKANSTULL – SNYGG TVÅA MED BALKONG
TEXT:MURÈN FOTO:SPINELL STYLING:RYDMAN

Med ett centralt men lugnt läge på krönet av Gotlandsgatan ligger denna snygga och välplanerade tvåa med balkong. Det är ett trivsamt hem som de senaste åren renoverats till toppskick med väl valda materialval. Här finns ett välutrustat kök och badrum med tvättmaskin, ett stort vardagsrum och ett avkopplande sovrum med utgång till balkong. På denna adress bor du nära både tunnelbanan och Götgatans puls och SoFos mysiga kreativa kvarter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

23
Visning tisdag 23 apr 12:00 - 12:30
Välkommen på visning
23
Visning tisdag 23 apr 18:00 - 18:30
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Gotlandsgatan 37
Område:
Södermalm
arkitekt:
G Clason
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
57 m²
Avgift:
2 924 kr Inkl värme, vatten & bredband 1 Gbit/s via Bahnhof
Pris:
4 550 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
1 600 kr/år
Försäkring:
2 907 kr/år
Total driftskostnad:
4 507 kr/år

Allmänt

Detta är en fin och väldisponerad lägenhet med rymliga rum. Bostaden är nyligen renoverad och kontinuerligt underhållen under de senaste åren. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd på bottenplan, cirka 5kvm stort.

Kök

Köket är inbjudande, trivsamt och påkostat, och har plats för ett större matbord med stolar. Här trivs både den matlagningsroade och hens gäster. Köksinredningen är Marbodals Form i vitt och den kombineras med tåliga bänkskivor av 40 mm svart granit. Fläktkåpa från Smeg och all övrig maskinell utrustning är från Husqvarna; induktionshäll, dubbelugn med varmluft, inbyggnadsmikro, kyl/frys och diskmaskin. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel i storlek 7,5x15 cm satt med mörk fog. Övriga väggar är målade i ljust mintgrönt och på golvet ligger ett vitlackat askgolv från Kährs. Köket har två fönster i par.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort rum längst till vänster i bostaden. Här sätter ett stort fint treluftsfönster tonen. Väggarna är målade i grått och på golvet ligger trestavsparkett av ek. Rummet är stort och lättmöblerat med många inredningsmöjligheter.

Sovrum

Mitt i lägenheten ligger sovrummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Dessutom finns rymliga skjutdörrsgarderober med belysning. Väggarna i sovrummet är tapetserade med en sober tapet från Sanderson och på golvet ligger trestavsparkett av ek. Hemmets balkong nås från sovrummet via pardörrar. Här har du en rymlig uteplats med rum för både utemöbler och växtlighet.

Badrum

Badrummet är både påkostat och genomtänkt. Här saknas inget. Rummet har tak- och handdusch bakom glasväggar, handfat med kommod, ett rymligt högskåp, wc, elektrisk handdukstork och tvättmaskin med en fin marmorskiva över. Dusch- och handfatsblandare kommer från Tapwell. Väggarna är helkaklade med vitt 15x15-kakel satt med mörk fog och på golvet ligger mörkt grå hexagonformad klinker försedd med golvvärme.

Hall

Hallen omfamnar dig med grönska i form av tapeten Herba från serien Falsterbo II/Boråstapeter. På golvet ligger svart linoleum från Forbo. I hallen finns mycket bra förvaringsutrymmen i form av två 60 cm högskåp och två lägre skåp för till exempel skor och med avställningsyta av marmor. Dessutom ett väggskåp där elcentralen finns.

brf obelisken 24

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 31 lägenheter, varav 29 är upplåtna med bostadsrätt och 2 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1947 av arkitekt G.Clason. Bostadsrättsföreningen registrerade 1999-03-16. Föreningen nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000-10-24 och nuvarande stadgar 2019-01-19

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Garage och parkering:

1 parkeringsplats f.n ej ledig

Renovering

2017 - Utbyte av fjärrvärmecentral, Installation av fiber 2012 - Renovering trapphus utsida, 2010 Ny tvättstuga, 2009 balkongbyggnation, stamspolning 1992- 1993 Elstambyte, rörstambyte, nyinstallation hiss, omläggning av tak, omläggning av fasad.

Kommande renoveringar

Renovera samtliga fönster.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 7,576,338 milj kr. Föreningen har tagit nya lån på ca 6.000.000kr (pga förlorat rättsärande) sedan senaste årsredovisningen för 2017. De långfristiga skulderna uppgår nu till ca 13.500.000kr. Planerade avgiftsförändringar till följd av det nya lånet samt kommande renovering. En grov kalkyl på hur det nya lånet kommer att påverka föreningens ekonomi och avgifter är att avgiften kommer att höjas med 10-15% det innebär ca 300-450kr /mån för denna lägenhet. Uppgifter från föreningen 2019-04-08

Avgifter:

Överlåtelseavgift 1 162,50 kr betalas av säljaren. Pantsättningsavgift om 465 kr betalas av pantsättaren.

Förråd

1 förråd på bottenplan ca 5kvm enligt säljaren.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, gård, 1 parkeringsplats (hyrs ut), cykelförråd.

Bredband och tv

Tv-via Comhem, bredband via bahnhof. Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, föreningens ordförande och säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du verkligen i ett centralt läge på Söder. Gotlandsgatans västra ände är en lugn enkelriktad gata/vändplan men runt hörnet når du snabbt Götgatans myller och stora utbud av butiker, service, restauranger och kommunikationer. Tunnelbanan ligger endast någon minut bort. Stadslivet känns dock avlägset när du är uppe i lägenheten, här råder lugnet. Dessutom bor du också nära småskaliga SoFo och flera parker och grönområden, till exempel fina lekparken Bryggartäppan och Vita Bergen

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här