Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Svandammsvägen 10
HAGSTRAND & LINDBERG 1936
Midsommarkransen
LJUS OCH FLEXIBEL FUNKISTVÅA MITT I MYSIGA KRANSEN
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI

I en fin funkisfastighet i Midsommarkransens allra trevligaste kvarter ligger denna ljusa och trivsamma lägenhet och mycket originalcharm. Den välkomnade hallen tillsammans med de välbevarade furugolven sätter genast tonen. Genomgående planlösning, stora originalfönster och generös takhöjd gör detta till en ljus och luftig bostad som även ståtar med ett välplanerat kök i originalstil, ett rymligt vardagsrum och ett lugnt och mysigt sovrum. Här finns dessutom flexibla ytor och bra förvaring allt enligt arkitekternas grundtanke om ett yteffektivt och välplanerat boende.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Svandammsvägen 10
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
HAGSTRAND & LINDBERG 1936
Våning:
1 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
3 255 kr inkl. värme, V/A, basutbud kabel-tv samt bredband.

Allmänt om fastigheten

El:
1 600 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
2 640 kr/år
Total driftskostnad:
6 240 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Övrigt avser gaskostnad.

Detta är en mysig genomgående lägenhet med mycket originalcharm i bland annat bevarade fönster med djupa nischer, spanjoletter, vädringslådor, marmorbräden, radiatorer och snickerier. I hela bostaden ligger ljusa furutiljor som slipades och lackades 2016. Ett rymligt källarförråd om cirka 4 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köket är ett klassiskt parallellkök som ligger mitt i bostaden. Här finns dels ett serveringsskåp från byggåret bevarat, dels har köket nyligen (2018) renoverats med nya stommar och fronter från Järfällakök. Samtliga luckor och lådor är målade i en dovt blå kulör och har fått tidstypiska beslag från Byggfabriken. Arbetsbänkarna har fått nya skivor av klassiskt virrvarrmönster. Tre rader vitt 15x15-kakel sitter som stänkskydd. Köket är utrustat med en ny gasspis med elugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Kökets centrala placering i hemmet gör matlagningen till en trevlig social sysselsättning och rummet får ljus från båda håll i lägenheten.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och ljust rum med ett vackert fönsterparti. Rummet är flexibelt och lättmöblerat och ger möjlighet till olika inredningslösningar. Solen lyser in i rummet under större delen av dagen och gör det till ett härligt rum att vistas i.

Sovrum

Sovrummet är beläget innanför köket och är ett mysigt och omfamnande rum med fönster mot den gröna innergården med ett träd precis utanför. Rummet har en fin vägg mot köket med innerfönster och har plats för dubbelsäng.

Badrum

Badrummet helrenoverades 2018. Här finns dusch bakom glasvägg, handfat med kommod, wc och ett spegelskåp. Väggarna är kaklade med vitt liggande kakel och på golvet ligger mörkgrönt klinker med golvvärme.

Inre hall

Mellan hall, vardagsrum och kök finns en inre hall som idag nyttjas som matplats och kontor. Här finns ett fint platsbyggt skrivbord med svängd skiva. Det är ett flexibelt utrymme att nyttja efter behov. Matbord får plats tillsammans med soffa i vardagsrummet för den som vill använda denna rumsyta till annat.

Hall

I den välkomnande avlånga hallen finns gott om plats för hatthylla/krokar direkt innanför ytterdörren. Dessutom finns bra förvaring i tre stora inbyggda originalgarderober med överskåp.

Brf Lejongapet 34

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Lejongapet 34 bildades 1981 (org. nr 716417-5494) och äger fastigheten Lejongapet 34 med ett bostadshus. Huset uppfördes 1936 och är beläget i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 23 st lägenheter med bostadsrätt och en hyresrättslokal.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen AB och fastighetsskötseln ombesörjs av Dirigo.

Renoveringar

1999 Stambyte kök - 2003 Elstambyte - 2006 Fasadrenovering, entré bytt mot gården - 2008 Stambyte badrum - 2012 Målning av trapphus - 2015 Uppfräschning av gården med bl.a. nya utemöbler - 2017 Installation av fiber, renovering av framsidans entré, nytt torkskåp - 2018 ny tvättmaskin.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan, inga stora åtgärder förekommer inom de närmaste åren.

Ekonomi

Bostadsrättsföreningen har en god ekonomi. Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 1,7 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter uppgår till cirka 2 000 kr/kvm. Detta är långt under snittet för Hägersten om cirka 6.000 kr/kvm.

Avgifter

Det finns i dagsläget inga planer eller beslut om att höja månadsavgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa via Adeförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Städning och städdagar

Städningen i huset sköts av en städfirma och detta är således inget de boende själva behöver sköta. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är belägen på källarplanet och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga, cykelrum, bastu och föreningslokal. Föreningen har även en gård på baksidan med utemöbler och en grill.

Sophantering

Mat- och hushållsavfall slängs i sopkärl vid Tegelbruksvägen 1 - 3. Återvinningsstationer finns på Lötmogatan och intill Svandammsparken. Permanenta sopskåp kommer installeras under våren.

Parkering/garage

Föreningen innehar inga bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I månadsavgiften ingår värme, V/A, bredband samt basutbud kabel-tv. Fibernät indraget (1 Gbit/s) med ett framförhandlat gruppavtal som inkluderar digitalkanaler via Stockholms stadsnät. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp erlägges köparen. Pantsättningsavgift är för närvarande ca. 465 kr.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 4 kvm.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, den mindre ägarandelen ska vara minst 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-03-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Vill du ut och resa har du tunnelbanan bara någon minut hemifrån.