Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Lidnersplan 8
Georg Lindberg 1938
Kungsholmen - Kristineberg
GRANNE MED HIMLEN – FANTASTISK ETTA MED STOR BALKONG
TEXT:MUREN STYLING:RYDMAN FOTO:SPINNELL

Högst upp i huset, på sjätte våningen, ligger denna ljuva pärla, en sann compact living-dröm med stor södervänd balkong. Här bor du i ett eget näste, helt utan insyn, och med ett fantastiskt ljusinsläpp. Lägenheten har ett stort vackert fönsterparti som gör att bostaden badar i ljus. Planlösningen är enkel men smart, med separata rumsfunktioner för kök, vardagsrum och sovrum. Dessutom är den stora balkongen ett extrarum att utnyttja så fort vädret tillåter det. Utsikten är magnifik. Du bor på denna adress ett stenkast från Mälaren med klippor och bryggor. Efter en kort promenad längs strandpromenaden kommer du till Hornsbergs strand som ger området ett stort restaurangutbud med många uteserveringar sommartid.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Lidnersplan 8
Område:
Kungsholmen - Kristineberg
arkitekt:
Georg Lindberg 1938
Våning:
6 av 6, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
22 m²
Avgift:
1 446 kr Inkl. värme, V/A, basutbud kabel-tv. Obligatorisk tillägg om 99 kronor för bredband.
Pris:
2 195 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
4 400 kr/år
Total driftskostnad:
4 400 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Kök

Köket är byggt i vinkel i ena hörnet mot ytterväggen. Det är ett arbetskök i vitt, trä och metall med öppna hyllplan kombinerat med en väggvitrin. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade i vitt och ovan detta är väggarna målade i grått. På golvet ligger klinker i grått, svart och vitt. Till den ljusa träbänkskivan ansluter ett fällbart matbord ut mot rummet. Den fasta spisen är ur funktion, men är ersatt av en extern spis. I köket njuter du ljus från hela fönsterpartiet och har nära ut till balkongen där många måltider kommer att intas.

Rum

Lägenheten har ett stort fönsterparti med balkongdörr och ett stort fönster i två lufter som sätter stor prägel på bostaden. Det ger såklart mycket ljus, en fantastisk utsikt och känsla av att bo granne med himlen. I rummet finns plats för både soffgrupp och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Balkongen är lyxigt stor och har maxat solläge med sin placering högst upp i huset och mot söder. Rakt fram syns Tranebergsbron och Mälarens glittrande vatten, följt av Stora Essingen och silhuetter från söderort – en utsikt du aldrig tröttnar på. Det öppna läget ger en härlig frihetskänsla

Alkov

I rummet finns en alkov som ger en separat plats för sängen. Här kan du till exempel göra som nuvarande ägare, ha förvaringsutrymmen under sovplatsen.

Badrum

Badrummet renoverades 2013 i samband med stamrenovering i huset. Väggarna är helkaklade med vitt liggande kakel och på golvet ligger svart klinker i storlek 10x10. I rummet finns dusch, handfat med kommod, badrumsskåp, handdukstork och wc.

Hall

I hallen finns både plats till krokar för ytterplagg och för garderober, här står idag två rymliga.

Brf Folkungaträdet 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Folkungaträdet 5 äger fastigheten Folkungaträdet 5. Föreningen består av 31 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1938 av arkitekten Georg Lindberg.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2000 och förvärvade då fastigheten.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna service Stockholm AB.

Renovering

Renovering av tvättstuga, 2001 – Relining av stammar i kök och badrum, 2001 – Byte av hissmotor, 2002 – Fönsterrenovering, 2003 – Byte av elstigare, 2003 – Byte av undercentral och trapphusrenovering, 2008 – Fasadrenovering av södra sidan, 2010 – Balkongbygge till vissa lägenheter, 2013 – Stambyte, 2013 – Fasadrenovering norra sidan, 2015 – Ny port och målning av tvättstugan, 2017.

Kommande renoveringar

Takmålning och renovering av fönster på framsidan av huset planeras ske närmare sommaren 2019.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 3,6 Mkr, vilket ger cirka 2 850 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Vardia försäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen samlas för städdagar någon gång per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger på källarplan och är utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar en takterrass med fin utsikt och en uteplats på framsidan av huset. På källarplan finns en gemensam tvättstuga och på markplan ligger ett gemensamt cykelförråd.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, Kabel-tv basutbud ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg om 99kr/mån för bredbandet som levereras via Ownit. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr). Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-02-19, stadgar samt årsredovisning från 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kristineberg är Kungsholmens västligaste utpost, vackert beläget på klipporna mot Mälaren. Här finns lugnet, parkerna och vattnet med småbåtshamn och badmöjligheter. Härifrån kan du promenera längs vattnet runt holmen och även ta Tranebergbron över till Alvik och Bromma. Den nya stadsdelen Hornsbergs strand norr om Kristineberg har medfört ett ökat utbud av restauranger och barer i området vilket ger härlig stämning, särskilt sommartid. Du har nära till storhandling på Ica Maxi i Lindhagen och ett stort utbud av olika träningsmiljöer och -lokaler i området. Du tar dig snabbt med cykel, buss eller tunnelbana till knutpunkten Fridhemsplan, och sedan vidare mot city.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här