Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Armfeltsgatan 1
1962 Byggmästare Åker Karlsson
Gärdet
LJUS OCH FLEXIBEL HÖRNLÄGENHET MED EGEN UTEPLATS
TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN FOTO:BOUKARI

Studiokänsla, generösa fönsterpartier och en härlig uteplats karaktäriserar denna snygga och stilrena hörnlägenhet. Här bor du med inbjudande sociala ytor och ett avkopplande sovrum. Därtill ett nyrenoverat och stambytt badrum med egen tvättmaskin samt goda förvaringsutrymmen. Bostaden är ljuvlig som den är men ger också flera möjligheter att bygga om för den som till exempel vill ha ytterligare ett sovrum. Planlösningen går lätt att anpassa och bygga om till en trea. Den egna uteplatsen ligger mot föreningens trevliga innergård och har plats för både utemöblering och odling. Här bor du med ett lugnt och grönskande läge på Gärdet nära både Tessinparken och Karlaplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Armfeltsgatan 1
Område:
Gärdet
arkitekt:
1962 Byggmästare Åker Karlsson
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
62 m²
Avgift:
2 722 kr inkl värme och vatten. Obl tillägg för bredband 150kr/mån tillkommer. Tillägg för uteplats ca 444.5kr/mån tillkommer för arrende av uteplatsen. Beräknat på 8kvm) + Indextillägg 10,66kr/mån.
Pris:
3 950 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
3 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 000 kr/år

Detta är en ljus och snygg hörnlägenhet i stilren och funktionell 1960-talsstil. Lägenheten har fantastiska fönsterytor i original längs alla ytterväggar som ger hemmet både karaktär och ett härligt ljusinsläpp. Rummen är flexibla och planlösningen medger enkla förändringslösningar för den som önskar det. Förvaringsutrymmena i bostaden är mycket goda och ett externt källarförråd hör också till lägenheten.

Kök

Köket är ett inbjudande rum som ligger centralt placerat i lägenheten. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivor av massiv ek. Vid arbetsbänken är väggen kaklade med vitt liggande kakel. Kyl och frys är integrerade i skåpinredningen och köket är även utrustat med spishäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. Rummet har ett trevligt fönsterhörn med utsikt mot uteplats och gård och plats för köksbord och stolar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stilrent och snyggt rum där stora originalfönsterpartier längs med hela långa ytterväggen sätter karaktär och förser rummet med rikligt med ljus. Mitt i fönsterraden finns även en pelare. Rummet är luftigt och lättmöblerat med utrymme för olika funktioner. På golvet ligger en fin rutlagd ekparkett.

Sovrum

I sovrummet finns plats för dubbelsäng och längs rummets längsta vägg finns mycket bra förvaringsutrymmen i platsanpassade garderober med överskåp. Från rummet leder en dörr till lägenhetens egna uteplats. Det är en stor och inhägnad altan som vetter mot den nyrenoverade innergården. Här har du ditt extra rum under varmare årstider med plats för både utemöbler och växtlighet.

Badrum

Badrummet renoverades och stambyttes 2017. Det har vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. I rummet finns tak- och handdusch bakom glasväggar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp och tvättmaskin. Badrummet har dessutom fönster som ger dagsljusinsläpp och friskluft.

Hall och inre hall

Lägenheten har en stor inre hall som är ett rum som kan användas på många olika sätt, allt efter eget behov. Idag används det som arbetsrum, men det kan också till exempel integreras med köket. Garderoberna kan ställas på flera olika platser i hallen. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla, skoförvaring och byrå. På golvet ligger tålig mörkgrå klinker.

Hsb:s BRF Dragonen i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 140 lägenheter samt 12 lokaler varav en upplåts med bostadsrätt så kallad bostadsrättslokal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1962. Föreningen innehar även ett garage i två plan med 155 platser för bilar två P-platser utanför samt 23 platser för motorcyklar.

Mark

Marken innehas med äganderätt. Uteplatsen tillhörande lägenheten tecknas med arrendeavtal med föreningen.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna

Renovering i urval

1998 installerades bergvärme 1999 installerades en ny bergvärmepump 2002-2003 tak och låssystem

2004 trappuppgången

2012-2013 renoverades fasaden samt taket och entréer åtgärdades

20017 stambyte

Kommande renoveringar

Gården 2019

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 45.000.000 kr. Föreningen gjorde ett plusresultat enligt årsredovisningen för 2017 om ca 2,7 milj kr. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5% från och med 1 September 2019.

Avgift

Inklusive värme och vatten. Överlåtelseavgift om 1162,5 kr samt Pantsättningsavgift om 465kr betalas av köparen.

Förråd

Förråd i källaren

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren, gemensam innergård (renoveras), cykelgaraget - längst in i övrig garaget Armfeltsgatan 9, barnvagnsrum.

Bredband och tv

Obligatorisk avgift för bredband och TV om 150 kr/månad. Bredband 250 från Bredbandsbolaget och Tv utbud Bas från comhem

Juridisk person

Juridiska personer kan accepteras inte

Kontroll

Uppgifterna grundar sig från föreningens hemsida samt årsredovisning för 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och grönskade område med närhet till både stad och natur. Omgivningarna ger många möjligheter till motion och rekreation, då du bor nära bland annat Stadion, Östermalms Idrottsplats, Gärdet och Kungliga Tennishallen. Du bor även intill fina Tessinparken och har ett par minuters promenad till Karlaplan och Fältöversten, och vidare knatar du lätt vidare över Östermalm och in till city. För barnfamiljer är läget ypperligt med skolor så nära att barnen kan gå dit själva. Här råder småstadskänsla med staden nära inpå.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här