Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 153
1927 - Albin Stark (Arkitekt)
Södermalm
Helrenoverad trea med bevarad 20-talscharm
TEXT:BERTHELS STYLING:EVENSTEVEN FOTO:BOUKARI

På högt och fritt läge med utsikt över lilla Bleckan ligger denna väldisponerade trea, där du kan bli den förste att flytta in efter en riktig helrenovering. Lägenheten bjuder på en härlig mix av moderna färg- och materialval samt charmiga originaldetaljer som genomgående fiskbensparkett och spegeldörrar. Här bor du på Ringvägens lugna del, med populära restauranger, trendiga shoppingstråk och härliga grönområden inpå knuten

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 153
Område:
Södermalm
arkitekt:
1927 - Albin Stark (Arkitekt)
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
74 m²
Avgift:
3 432 kr I avgiften ingår värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
4 000 kr/år
Kommentar:
Uppgifterna är en uppskattning av säljaren

Lägenheten har renoverats i sin helhet de senaste åren; badrum och toalett inklusive avloppstammar (2016/2019), elstammar, nytt kök samt målning av snickerier och ytskikt (2019). I samtliga rum ligger en fiskbensparkett i original, som är nyslipad och ytbehandlad i en ljus nyans. Det finns eventuellt chans att bygga balkong från det större sovrummet, vilket föreningen planerar att ansöka om tillstånd för inom kort. Till lägenheten hör ett källarförråd om 3 kvadrat och i föreningen finns en stor gemensam tvättstuga. Ytterligare en tvättstuga kommer att byggas i samband med stambytet är klart.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp, fri utsikt mot Lilla Blecktorsparken och plats för både soffgrupp och matbord. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans, med mörkgrå lister och foder.

Kök

Delvis öppet mot vardagsrummet ligger det väldisponerade köket från Kvik (2019). Bakom de släta luckorna i en varm ljusgrå nyans finns gott om förvaringsmöjligheter, bänkskiva och stänkskydd är i marmor och i vitvaruparken finns spis, diskmaskin och fläkt från Bosch (2019) samt kyl och frys från Siemens (2019). Det är även förberett för gasspis. Väggarna är målade i samma ljusgrå nyans som vardagsrummet.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum; ett större som vetter mot innergården och ett mindre med fri sikt över Lilla Bleckan. Det stora sovrummet har rosa väggar och sandfärgat tak. Här finns plats för dubbelsäng samt en rymlig, inbyggd garderob som är målad i samma rosa nyans som väggarna. Det mindre sovrummet har ljusgrå väggar och passar bra som barnrum.

Badrum

Här finns badkar, tvättmaskin samt tvättställ med spegelskåp ovan. På väggarna sitter vitt kvadratiskt kakel och på golvet ligger grå klinkers.

Toalett

Intill sovrummet ligger toaletten, som stambyttes renoverades 2019. Här finns WC och tvättställ, vitt kvadratiskt kakel på väggarna och grå klinkers.

Hall

Innanför dörren finns en mindre hall med plats för hatthylla och skoställ. Den inre, större hallen kan förslagsvis disponeras som kontor eller nyttjas för förvaring, till exempel genom att bygga fler garderober. Väggarna i hallen är målade i en ljusgrå nyans.

Brf Räfsan 153

Föreningen

Brf Räfsan 153 (org. nr 769633-1136) är en nybildad förening som förvärvade fastigheten Räfsan 7 år 2018. Föreningen består av ett gathus med adress Ringvägen 153 och ett gårdshus med adress Ringvägen 153 B, och omfattar totalt 65 lägenheter varav 13 hyreslägenheter samt två hyreslokaler. Det finns även två garage som är uthyrda till företag.

Marken

Innehas med äganderätt.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Både bredband och kabel-tv tecknas separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga som kommer renoveras i samband med stambytet. Ytterligare en tvättstuga ska byggas.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen kommer att se över ekonomin efter alla renoveringar.

Kommande renoveringar

2019 Byte av radiatorer i samtliga lägenheter.

Utförda renoveringar i urval

2019 stambyte, byte av el i samtliga lägenheter och hela fastigheten, renovering av hissar, 2018 vinden har exploateras och sålts som bostadsrätter i samband med det gjordes även taket.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Hemsida

https://brfrafsan153.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-05-13 samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. hemsida https://brfrafsan153.se/

OMRÅDET

Kvarteret Räfsan bebyggdes till större delen under 1920-talet. Räfsan 7 ritades av Albin Stark och de första ritningarna är från 1926. Själva byggnationen tog hela tre år (1927-1930) eftersom ritningarna ändrades under det pågående arbetet. Den välbevarade byggnaden består av ett gathus i sex våningar och en gårdsflygel i fem våningar. Fasaden är stramt klassicistisk, putsad i en rosa nyans med symmetriskt utplacerade fönster som är spröjsade med tre glas i varje båge.