Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stagneliusvägen 23
1936 Wallander
Kungsholmen - Fredhäll
PÅ FEMTE VÅNINGEN - SNYGG HÖRNTVÅA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

På femte våningen i ett hus med högt läge - från denna fina funkistvåa kan du njuta mäktiga vyer. Lägenheten ligger med härligt hörnläge och har stora fönster i två väderstreck. Det är ett ljust, socialt och mysigt hem med väldisponerade ytor. Redan innanför ytterdörren slås du av trivseln. Kök och vardagsrum ligger med runtgående och halvöppen planlösning och intill dem finns ett rofyllt omfamnande sovrum. Ekparkett i rutor ligger i alla rum och väggarna är målade i finstämda kulörer. Lägenheten har också en balkong som nås från vardagsrummet. Här bor du med frihetskänsla, insynsskyddat och ostört.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Stagneliusvägen 23
Område:
Kungsholmen - Fredhäll
arkitekt:
1936 Wallander
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
47.5 m²
Avgift:
3 355 kr inklusive värme, vatten och kabel-tvs basutbud.

Allmänt

Denna välkomponerade lägenhet renoverades under 2016 med bland annat nytt kök, målade ytskikt och nya golv i hela lägenheten. Den rutlagda ekparkett som tidigare legat i vardagsrummet fick stå modell för det nya golv som lades enhetligt i alla rum. Golvet behandlades med hårdvaxolja. Ett källarförråd om cirka 5 kvm hör till lägenheten, och det finns också möjlighet att hyra extra förråd, detta ansöker man om hos styrelsen.

Kök

Köket nås både från hallen och från vardagsrummet där öppningen gjorts större för att skapa mer kontakt mellan rummen. Köksinredningen är parallellbyggd och har ljusgrå släta fronter och måttanpassade rostfria bänkskivor med diskho och inbyggd diskmedelspump. Det är gott om såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor. Väggarna vid arbetsytorna är målade i mörkgrönt och övriga är vita. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett härligt hörnrum med fönster i två väderstreck. Här kan du utan problem möblera med alla funktioner. Matplats och soffgrupp kan placeras vid varsitt fönster. I detta rum är väggarna vita. Från vardagsrummet, nära köket, finns utgången till lägenhetens balkong vilket gör det lätt att ta med sig frukostkoppen ut, eller duka upp till en middag med utsikt.

Sovrum

Sovrummet är ett rum som ger dig lugn och avkoppling, en känsla som förstärks genom de målade grågröna väggarna. Rummet ger gott om plats till både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Över dörröppningen sitter inbyggda skåp. Från fönstret breder de vida vyerna ut sig framför dina ögon.

Badrum

Badrummet renoverades av tidigare ägare 2007. Det har vita kaklade väggar och grå klinker med golvvärme. I rummet finns dusch bakom glasväggar, handfat, wc, badrumsskåp och spotlights i tak. Dessutom är rummet förberett för tvättmaskin för den som vill ha egen sådan.

Hall

Innanför ytterdörren finns en platsbyggd hatthylla med kroklist och skohylla. Dessutom finns här tre inbyggda originalgarderober med överskåp där du kan hänga undan kläder. Vid entrén är en dörrmatta av kokos infälld i golvet. Därefter ligger rutlagd ekparkett som i resten av lägenheten. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör. En fin detalj är en liten nisch som är inbyggd i väggen mot vardagsrummet.

HSB Brf Bäckahästen

Antal lägenheter och lokaler

HSB Brf Bäckahästen består av fyra byggnader på Stagneliusvägen 23, 26, 28 och 30. Husen består av 191 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Det finns även ett par affärslokaler. Föreningen beskattas som äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1936 av Sven Wallander.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen har ägt marken sedan 1937, när det flyttades in.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Renovering

Huset byggdes 1936 och här följer ett urval av renoveringar. 2019 - iordningsställande takterrass på nr 30. 2018/2019 - byte horisontella avloppsstammar. 2017 – renovering stentrappor. 2016-2017 – SBA. 2016 – Stamspolning, OVK och byte av undercentral. 2015 – byte maskiner i tvättstugor, nytt passersystem tvättstuga och upprustning av trädgården. 2014 – målning och byte av armaturer i trappuppgångar. 2012-2013 – balkongrenovering. 2009 – OVK och utemiljöer. 2007 – fasad och sotning. 2006 – hissrenovering, stamspolning och beskärning av träd. 1997 – takrenovering. 1986-1989 – stambyte, 3-glasfönster, köksinredning, el, tilläggsisolering fasad och fjärrvärmeinstallation.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan för att hålla fastigheterna i gott skick. I nuläget finns inga större kommande renoveringar.

Ekonomi

Föreningens belåningsgrad ligger på 4400 kr/kvm, under snittet i Stockholms innerstad som ligger på 6000 kr/kvm. Lånen amorteras löpande och föreningen har positivt kassaflöde.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tvs grundutbud. Någon förändring av avgiften finns inte beslutat. Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 2,5 % av pbb ut av köparen. Vid belåning tas pantsättningsavgift ut om 1 % av pbb/pant.

Förråd

Ett vindsförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i varje hus. Det finns även piskaltaner som omvandlats till sol- och umgängesterrasser. En av dessa ligger högst upp i det här huset och det är därifrån de vackra skymningsbilderna i den här annonsen är tagna. Det finns även övernattningsrum, bastu, cykelrum, föreningslokal och uteplatser mellan husen.

Bredband och tv

Bredband finns via ComHem och via fiber från Tele2. Avtal tecknas separat med respektive leverantör.

Medlemskap

Delat ägande godkänns.

Andrahandsuthyrning

Styrelsens tillstånd krävs för att hyra ut i andra hand. En avgift om 350 kr/mån tas ut vid uthyrning.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2017 samt kontakt med styrelsen under mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Fredhäll är en mycket trevlig del av Kungsholmen med bebyggelse mestadels från 1930-talet. Det direkta och höga läget vid Mälaren ger fantastiska vyer. Här finns ett av Stockholms första solbad, Fredhällsbadet, som är öppet för allmänheten under sommarmånaderna, och för medlemmar i den ideella föreningen Fredhälls Badklubb under vintertid. Här ligger också den trevliga restaurangen Solstugan i härligt kvällssolsläge. I Fredhäll är gatorna uppkallade efter författare, förutom Stagnelius hittar du till exempel gator namngivna efter Fröding, Atterbom och Snoilsky. På Stagneliusgatan bor du på gränsen till Marieberg, nära DN och Expressen, och nära många parkområden som Rålis, Mariebergsparken och Fredhällsparken med fina promenadvägar längs vattnet.