Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Körsbärsvägen 6
Adrian Langedahl 1943
Östermalm
STILFULL OCH FLEXIBEL FUNKIS MED ÖPPEN SPIS OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

På Körsbärsvägen slås du av lugnet och avskildheten trots det centrala läget. Detta superfina funkishem hittar du på denna plats, i ett klassiskt funkishus beläget vid en vändplan. Det är en stilren bostad med hög originalkaraktär och rymliga rum som går att disponera allt efter behov. Lägenheten är registrerad som en trea. Idag finns här både generösa sociala ytor och rofyllda vrår med ett snyggt kök med matrum i anslutning, ett ljust och luftigt vardagsrum i kombination med en inre hall och ett avkopplande sovrum vid sidan av. För den som behöver ytterligare sovrum är detta ett enkelt väggbygge bort. Cherry on top - här bor du även med både öppen spis och balkong. Dessutom finns möjlighet till parkering i föreningens egna garage.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Körsbärsvägen 6
Område:
Östermalm
arkitekt:
Adrian Langedahl 1943
Våning:
2 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
63 m²
Avgift:
3 919 kr Inkl. värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El:
1 600 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
4 100 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Stilrena funkisdetaljer, snygg färgsättning och både balkong och öppen spis. Här bor du både stilfullt och funktionellt. Planlösningen i bostaden är flexibel och enkel att forma utifrån egen situation. Lägenheten kan enkelt byggas om för att få två sovrum igen. Såväl tidigare ägare som grannar i huset, som bor med två barn på samma yta, använder i stället den inre hallen som matsal. Läget är både insynsskyddat och lugnt. Fönstren är de ursprungliga som har försetts med extra isolering som stänger ljud ute. I vardagsrum, matsal, sovrum och inre hall ligger en fin fiskbensparkett, bevarad från byggåret.

Kök

Köket renoverades 2016 av tidigare ägare med köksinredning från HTH och bänkskiva i rostfritt stål från Decostil. Väggen vid diskbänken är klädd med ljus marmor. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys. Mellan kök och matrum finns en köksö som är en trevlig samlingspunkt i köket och ger extra arbetsyta och förvaring. Köksön är portabel men kan medfölja köp om så är önskvärt. Grafiska svarta och vita rutor på golvet ger rummet stilenlig karaktär. Under ligger nylagd parkett som enkelt går att ta fram om någon så önskar.

Matsal

Matsalen ligger med stor öppning mot köket, tillsammans är rummen härligt sociala. Här finns plats för ett stort matbord och stolar. Den yttre väggen är målad i en fab rosa kulör och på golvet ligger fiskbensparkett i original.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och inbjudande sällskapsrum som har lyxen att både ha balkong och öppen spis. Spisen är en stilfull pjäs med låg placering av eldstad och en konformad vit kåpa – ett riktigt smycke för rummet. Balkongen nås från en dörr i motsatt riktning. Här har du under sommaren sol från morgon till tidig eftermiddag. Vardagsrummet har dessutom ett tjusigt treluftsfönster som förser rummet med ett fint ljus. En annan trevlig detalj är den välvda vägg som avdelar vardagsrummet och den inre hallen/arbetsrummet. Den halvöppna planlösningen mellan rummen ger luftighet och rymd.

Sovrum

Sovrummet är beläget innanför vardagsrummet och är ett lugnt och avkopplande rum. Väggarna är målade i grå kulör, Cement från Alcro. Rummet ger gott om plats för dubbelsäng och här finns en platsbyggd garderobslösning som optimerar förvaringen.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med stamrenovering i huset 2005 och är lättskött, fint och innehåller allt man behöver. Här finns dusch, handfat, badrumsskåp, wc och tvättmaskin som sattes in 2017. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger klinker i blågrönt.

Inre hall

Lägenheten har en inre hall som är ett bra extrarum att nyttja efter behov. Idag används det som arbetsplats/hemmakontor. Här finns även suverän förvaring i en hel vägg med fyra inbyggda originalgarderober med överskåp. Väggen mot matrummet är inte bärande.

Hall

Lägenhetens entrédel ger gott om plats för ytterkläder och skor. Garderober finns i inre hallen. Väggarna i entrén är målade i i skogsgrönt, och på golvet ligger grå klinker.

Brf Tåget

Föreningen

Brf Tåget (org. nr 702002-4175) är en stabil, äkta förening som förvärvade fastigheten Roslagsbanan 20 år 1994. Föreningen består av ett gathus och omfattar 39 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Till huset hör även garage med intern kö för de boende. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4668 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC AB. Teknisk förvaltning sköts av Veteranpoolen AB.

Bredband och kabel-tv

Fiber finns indraget sedan 2018, bostadsrättsinnehavaren väljer själv leverantör av bredband och kabel-tv.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar för närvarande inte ut någon överlåtelseavgift.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och cykelförråd

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd

Renoveringar, i urval

2012 tak och fönsterrenovering. 2005 stammar till kök och bad bytta, nya elstigare, 3-fas indraget. 1996 fasadrenovering. 1995 renovering av trapphus.

Kommande renoveringar

Eventuellt fasadputs under 2020 om nödvändigt, i övrigt inga andra planerade underhåll eller renoveringar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Övrigt

Föreningen äger ett garage med intern kö, garageplats kostar 1650 kr per månad. Till föreningen hör även en gratis parkeringsplats med först till kvarn principen.

OMRÅDET

Friluftsmöjligheterna är många och nära för boende på denna adress. Via en gångbro i Ruddammen når du snabbt till Lill-Jansskogen med löpvägar och spår för mtb-cykel. På vintern kan du åka skidor på Stadion eller skridsko på Östermalms IP. Till Hagaparken med promenad- och löpvägar och skridskois/badmöjlighet vid Brunnsviken är det också smidigt nära. Samtidigt rör du dig lika snabbt till mer urbana stadsdelar som till exempel knutpunkten Odenplan och Vasastans rika utbud av matställen. Ett trevligt ställe i det egna kvarteret är bageriet och caféet Bullar & Bröd. Till tunnelbanan och Roslagsbanan går du på ett par minuter och det är också mycket smidigt att nå de stora lederna med bil.