Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kransbindarvägen 16
Gunnar Morssing 1939
Midsommarkransen
VÄLPLANERAD HEMTREVLIG TVÅA I GRÖNA OCH KULTURELLA KVARTER
TEXT: MUREN STYLING: COPPARSTAD FOTO:BOUKARI

I det kreativa klustret Midsommarkransen – Telefonplan ligger denna trivsamma tvåa. Här bor du i lugn och lummig omgivning i ett gulputsat smalhus från skiftet mellan 1930-tal och 1940-tal. Smalhusens fördelar där ljuset når in i alla rum märks genast när du kommer in i bostaden, vilket också var det som fick nuvarande ägare på fall. Kök, vardagsrum och sovrum är alla generösa i storlek, lättmöblerade och flexibla. Planlösningen är väldisponerad, yteffektiv och genomgående, med fönster i två väderstreck. Här bor du dessutom i en trevlig och välmående förening nära såväl Telefonplan som Midsommarkransen och Aspudden. Området är kreativt och levande med massor av trevliga restauranger, kultur och grönska.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kransbindarvägen 16
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Gunnar Morssing 1939
Våning:
1 av 3, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
47 m²
Avgift:
2 656 kr inkl. värme, vatten och IP-telefoni.

Allmänt om fastigheten

El:
4 519 kr/år
Försäkring:
1 143 kr/år
Total driftskostnad:
5 662 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Lägenheten

Detta är en lägenhet som både ger mysig avkoppling och ytor till större sociala tillställningar. Nuvarande ägare har haft sittande middag för 20 personer (dock utan att påstå att det var luftigt mellan tallrikarna). Rummen i bostaden är målade i ljusa behagliga kulörer och på golven ligger mörkare parkett. Fönstren är de ursprungliga med spanjoletter, fönsterbrädor av sten och radiatorer och ger trevlig utsikt mot de inbäddade omgivningarna. Till lägenheten hör även ett förråd om cirka 3,5 kvm samt en mindre matkällare.

Kök

Köket ger gott om plats för både matlagning och umgänge. Köksinredningen har vita släta fronter och är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Ovanför arbetsytorna sitter transparent glas. I rummet finns yta för ett större matbord och stolar. Här finns två fönster, ett vid matlagningsdelen och ett vid matplatsen, och en fin köksdörr med spröjsat glas överst leder in till rummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i direkt access till köket, vilket skapar trevliga umgängesytor i bostaden. Rummet är generöst i storlek, och vill du så kan du här möblera med både soffgrupp och matbord. Ett stort fönster med tre lufter förser rummet med ett rikligt ljus. Väggarna är milt cremefärgade.

Sovrum

Sovrummet är ett både rymligt och rogivande rum med väggar målade i en lugn ljusgrön kulör. Här finns gott om plats för dubbelsäng och för ytterligare möblering. Här finns även bra förvaring i en platsbyggd garderobsvägg med överskåp.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel. På golvet ligger en blå våtrumsmatta som täckts med plattor av cederträ. I rummet finns badkar, handfat med kommod, wc och badrumsskåp med spegeldörr. Dessutom finns här ett stort insynsfritt fönster som skänker dagsljus och friskluft till rummet.

Hall

Hallen möter dig med härligt rosa väggar. Innanför ytterdörren finns hatthylla plus hyllor som går upp till tak, samt skoförvaring.

Brf Kransbindaren

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bäckkällan 16. Bostadsrättsföreningen Kransbindaren bildades 2010 och upplåter 44 lägenheter med bostadsrätt och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 6 lokaler med hyresrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt. Husen ritades och uppfördes 1939/40.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2010.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av RJ förvaltning. Teknisk förvaltning sköts av Carin Forslund.

Renovering

Byte av el-stigar samt stambyte, 1992 – Renovering av tvättstuga, 2004 - Fasadrenovering samt fönsterrenovering, 2012 – Radonmätning samt installation fjärrvärmecentral, 2012 – OVK-besiktning, 2016 - Stamspolning, 2018.

Kommande renoveringar

Takrenovering planerad senare under 2019. Renoveringen kommer inte påverka avgifterna.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 9,4 mkr, vilket ger cirka 4 180 kr per kvm boyta (uppdaterade uppgifter från styrelsen 2019-02-15). Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom If. I försäkringen ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg, vilket innebär att bostadsrättsinnehavaren ej behöver teckna extra bostadsrättstillägg via sin hemförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstuga finns i källaren i portarna 14, 18 och 20, och nås med särskild nyckel. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum, en elektrisk mangel samt en lakanssträckare.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gästlägenhet i föreningen som medlemmar kan hyra för 150 kr/dygn, mer information finns på föreningens hemsida. Föreningens medlemmar disponerar en grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter. Cykelställ finns på innergården samt på framsidan av huset. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd. Inom kort kommer ett hobbyrum finnas klart på Kransbindarvägen 16-18.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, vatten och förråd ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberuppkoppling via Ownit. Bostadsinnehavaren tecknar avtal med önskad leverantör och står själv för månadsavgiften. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 3,5 kvm samt en matkällare om ca. 0,4 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

En överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet tas ut vid en försäljning. Summan betalas av köparen och läggs till vid nästa hyresavisering. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, stadgar samt årsredovisning från 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.kransbindaren.se

OMRÅDET

Här bor du perfekt mitt i triangeln Midsommarkransen – Aspudden - Telefonplan. I Midsommarkransen och Aspudden finns den mysiga småstadskänslan med många unika butiker, caféer och restauranger, och pärlor som den anrika biografen Tellus. Vid Telefonplan där bland annat Konstfack ligger, är miljön mer urban. Säljarna lämnar motvilligt området och dess atmosfär och utbud. Här finns ett gäng trevliga matställen, bland annat Söderbergs bageri längre ner på gatan. Närheten till Vinterviken och Mälaren är andra fördelar, liksom de närmaste kvarterens alla parkmiljöer och grönområdet dit det är enkelt att ta med sig picknickfilten ut.