Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Åsögatan 173
Ture Sellman 1929
Södermalm - Sofia
SOVA UNDER HALVMÅNEN – CHARMFULL OCH VÄLBEVARAD MINITVÅA
TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTO: SPINNELL

Generösa sällskapsytor, ett ljust kök med bevarade originalskåp och ett ljuvligt sovrum med sängplats under ett halvmåneformat fönster – denna fina lägenhet på tredje våningen i ett ljusgrönt hus från 1929 är en riktig pärla. Det är ett ljust och stilrent hem med många bevarade originaldetaljer, lika fina idag som för nittio år sedan. Lägenheten har en runtgående planlösning med väldisponerade ytor. En inre hall är ett extrarum som kan disponeras efter behov. Här bor du i en lugn del av SoFo endast ett par kvarter från både Nytorget och Vita Bergen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Åsögatan 173, 3tr
Område:
Södermalm - Sofia
arkitekt:
Ture Sellman 1929
Våning:
3 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
41 m²
Avgift:
2 470 kr Inkl. värme, vatten, tv och bredband
Pris:
3 250 000 kr Utgångspris

Allmänt:

Här råder mys och hemtrevnad i flexibla och lättmöblerade rum med fina originalfönster i söderläge. Lägenheten har klassiska och bevarade originalgolv, fiskbensparkett i vardagsrum och inre hall samt ljusa furutiljor i kök och sovrum. Förvaringsmöjligheterna är bra i bostaden och dessutom har du ett källarförråd med cirkamått 1,55x1,60 meter.

Kök

Köket är ett klassiskt parallellkök i funkistappning. Inredningen har släta vitmålade fronter med delar av originalköket bevarade. Såväl arbetsytor som förvaringsutrymmen är mycket goda. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt minikakel. Köket är utrustat med spis, kolfilterfläkt, kyl och frys, samt diskbänk med dubbel diskho. Mellan kök och sovrum sitter ett klassiskt glasparti som förmedlar dagsljus in i köket.

Sovrum

Vi säger bara halvmånefönstret, så fint och så mysigt att få sova under! Sovrummet är ett ljuvligt burspråksrum med plats för dubbelsäng. I väggen mot köket sitter fina innerfönster. Rummet nås från både kök och vardagsrum vilket skapar en trevlig runtgående planlösning.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och luftigt sällskapsrum som ger gott om plats åt både soffgrupp, matbord och förvaring, och kan möbleras på olika sätt. I vardagsrummet finns också en inbyggd garderob.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt 15x15-kakel och på golvet ligger en ljusgrå våtrumsmatta. I rummet finns duschhörna, handfat, wc, handdukstork och ett spegelskåp. Dessutom finns plats för ytterligare förvaring om så önskas.

Hall

Hallen består dels av en entrédel, dels av en inre hall. Innanför ytterdörren finns en nisch för ytterkläder med en hatthylla med klädstång. Därefter öppnar sig en rymlig innerhall som är ett möblerbart extrarum att inreda efter behov, till exempel med en arbetsplats eller med extra garderober. En stor inbyggd klädkammare finns dock redan i detta rum.

Brf Signalen 7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Signalen 7. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och är en äkta bostadsrättsförening. Husen ritades av arkitekten Ture Sellman och uppfördes 1929.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2003.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Svensk Bostadsrättscentrum (SBC). Den tekniska förvaltningen sköts av Cemi.

Renovering

Installation av fjärrvärme samt omläggning av tak 1993 – Stambyte samt byte av elstigare 1994 – Renovering av gatufasad samt renovering av fönster 1995 – Ombyggnation av vind till lägenheter 2006 - Ommålning av tak och fönster samt ombyggnation av gårdar 2008 – Nya tvättmaskiner och torktumlare till tvättstugan 2009 – Bredbandsanslutning till Stockholms Stadsnät 2013 - Byte av undercentral för fjärrvärme samt spolning av stammar 2018.

Kommande renoveringar

Under februari-mars 2019 kommer det ske dränering på innergården, putsning och målning av fasadsocklarna samt viss förstärkning på vädringsbalkongerna. Innergården kommer uppdateras med nytt grus som möjliggör ytterligare möblering.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 5,5 Mkr, vilket ger cirka 4 800 kr per kvm boyta. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Delat ägande

Minsta ägarandel 10%.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar.

Tvättstuga:

Tvättstugan ligger på gatuplan och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar trapphusbalkonger med gårdsutsikt samt en grönskande innergård med sittgrupper och grillmöjligheter. Cykelställ finns på innergården samt på framsidan av huset.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA, Kabel-tv basutbud samt bredband ingår i avgiften. För kabel-tv är huset anslutet till ComHem och bredband (Fiber) levereras via Stockholms stadsnät. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 2,25 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr). Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-01-31, stadgar samt årsredovisning från 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med bästa läge i SoFo, mitt i folklivet men ändå med avskildhet, och granne med en mängd restauranger och caféer. Café Nizza blir kanske ditt stamställe då det ligger i grannhuset. Shoppingen i kvarteren är högkvalitativ, unik och personlig, men vill du åt de stora kedjorna finns även Götgatan och Medborgarplatsen inom nära räckhåll. Till Nytorget och Vita Bergen är det endast två kvarter, och du bor också nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan, Mosebacke och Katarinakvarteren.