Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Frimärksvägen 3
Nils Sterner 1949
Enskede
VÄLPLANERAD OCH NYRENOVERAD GAVELTVÅA
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: PEDERSEN STYLING: RYDMAN

Med härligt läge på gaveln av ett klassiskt 1940-talshus ligger denna ljusa och trivsamma tvåa. Lägenheten har renoverats under de senaste åren och är i mycket fint skick. Rummen är väldisponerade och harmonierar med varandra. Här finns ett stilrent kök med platsbyggd matplats, ett avkopplande sovrum och ett rymligt vardagsrum. Gavelläget ger utsikt i tre väderstreck samt ett fint ljusinsläpp som når in till alla ytor. Här bor du i ett lugnt och genuint ”hus i park”-område med lägre bebyggelse omgiven av träd och grönska.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Frimärksvägen 3
Område:
Enskede
arkitekt:
Nils Sterner 1949
Våning:
2 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
38 m²
Avgift:
2 429 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Kök

Köket helrenoverades 2016. Inredningen har ljusgrå släta fronter och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel. Väggarna är vita och på golvet ligger ljus laminat. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. I rummet finns en platsbyggd matplats i anslutning till fönstret.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett trevligt sällskapsrum med väggar målade i grått och vit nymålad parkett på golvet. Här finns både plats för en stor soffgrupp och för förvaringsmöbler.

Sovrum

Sovrummet ligger i fil med köket och är ett mysigt hörnrum som det är väldigt behagligt att sova i. Rummet har ett fint ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. Även här är väggarna målade i grått. På golvet ligger ljus laminat.

Badrum

Badrummet är ett stilrent rum i linje med resten av lägenheten. Väggarna är kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel med grå bård. På golvet ligger ljusgrå klinker. Här finns tak- och handdusch bakom glasväggar, handfat med kommod, wc, handdukstork och en fin väggarmatur. För den som önskar egen tvättmaskin finns utrymme och uttag för detta.

Hall

Hallen ligger mitt i bostaden och har gott om plats för hatthylla och annan förvaring. Innanför ytterdörren finns en garderob/städskåp. Väggarna är nymålade i vitt och på golvet ligger mörkgrå laminat.

Brf Brevlådan 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Brevlådan 2 och upplåter 51 lägenheter varav 46 är bostadsrätter och 4 hyresrätter, samt 11 hyresrättslokaler.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service AB och den tekniska förvaltningen sköts av Cura Center AB.

Renovering

2009 stambyte. 2014 renovering tvättstuga. 2016 takisolering.

Kommande renoveringar

Under 2019 planeras fasaden att renoveras.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 19,9 mkr, vilket ger cirka 10,000 kr per kvm boyta (snitt är ca 7 000 kr/kvm). Föreningen har mycket bra ekonomi trots en belåning över snittet. Det finns dolda tillgångar i form av 4 hyresrättslägenheter som vid en försäljning frigör stora summor. I kassan finns även ca 6 mkr och hyresintäkter uppgår till ca 450 tkr/år (enligt ÅR- 17).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, strykbräda samt strykjärn.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Fiberredband levereras av Stockab och kabel-TV är installerat och levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson samt årsredovisning och hemsida: 2019-01-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du lugnt och grönt med närhet till både Svedmyraskogen och artrika Majrosskogen. Promenadvägar och löpstigar kan varieras i det oändliga. I närområdet finns både närlivs och restauranger, och du bor heller inte långt från stora Ica Bea som är mycket mer än en vanlig matbutik. Till Svedmyra station promenerar du på 9 minuter och tunnelbanan tar dig till t-centralen på en kvart. Gatuparkering är gratis i området.