Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ekhagsvägen 2
NW Larsson 1935
Ekhagen
LJUS VACKER FUNKIS MED BALKONG, ÖPPEN SPIS OCH P-PLATS
TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL

På hörnet av en välbevarad funkisfastighet i skuldfri bostadsrättsförening, omgiven av stora ekar, ligger denna stilfulla trettiotalslägenhet om tre rum och kök. Här bor du med både öppen spis och balkong, stora sällskapsutrymmen och två fullstora sovrum med ingång till klädkammare. Planlösningen är både väldisponerad och flexibel. Tack vare stora fönster, hörnläge, generös takhöjd och rena linjer är detta en ljus och luftig bostad. Balkongen ligger i ett fritt och soligt söderläge och är ett härligt extrarum under varmare årstider. I Ekhagen bor du i Kungliga Nationalstadsparken och har skogsområden, ängsmark, vatten och kultur runt knuten, en miljö som är lika trivsam som lägenhetens.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

24
Visning söndag 24 mar 14:30 - 15:30
Välkommen på visning
25
Visning måndag 25 mar 17:30 - 18:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ekhagsvägen 2, 2 tr
Område:
Ekhagen
arkitekt:
NW Larsson 1935
Våning:
2
Rum:
3 rum
Area:
78 m²
Avgift:
2 651 kr Det ingår värme och vatten. Obligatorisk bredbandsavgift om 153kr tillkommer.
Pris:
5 200 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
4 332 kr/år
Försäkring:
2 171 kr/år
Övrigt:
3 224 kr/år
Total driftskostnad:
9 727 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Interiör

Detta är en stilfull och flexibel funkislägenhet där du kan njuta av både balkongliv och sprakande brasor. Läget är öppet och insynsfritt. Planlösningen är flexibel och ger olika möjligheter till möblering och disposition. I hela bostaden ligger fina originalgolv. Fiskbensparkett av ek i vardagsrum och hörnsovrum, stavparkett av ek i hallen och furutiljor i kök och det andra sovrummet. Fönstren är även de i originalutförande med djupa fönsterbrädor i marmor, vädringslådor, spanjoletter och radiatorer. Till lägenheten hör även ett källarförråd om ca 4-5 kvm.

Kök

Köket nås från hallen via en serveringsgång där ett snyggt och stilrent serveringsskåp finns bevarat. Inredningen i köket är även den stilren, om än av senare datum. Inredningen är parallellbyggd och har vita släta luckor och lådfronter. Bänkskivorna är av massiv ek och väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel. Köket är utrustat med gasspis, fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys. Den som vill får plats med ett litet frukostbord vid fönstret.

Vardagsrum och matrum

Lägenhetens sällskapsrum är ett härligt ljust och stort rum som kan delas upp i en soffdel och en matsalsdel. Här får du plats med både en stor soffgrupp och matbord med plats för många. Dessutom kan du elda brasor i en fin öppen spis som till större delen är integrerad i väggen. De stora fönsterpartierna får ljuset att flöda in i rummet. Lägenhetens balkong är en rymlig plats i södersolen och omges av ett fint smidesräcke. Naturhistoriska riksmuseets pampiga byggnad och kupol utgör en del av den trevliga utsikten från vardagsrumsfönster och balkong, vackra stora ekar likaså.

Sovrum

Lägenheten har två generösa sovrum som ligger i en egen del av lägenheten med en klädkammare emellan. Från det ena sovrummet nås dessutom lägenhetens badrum. Detta rum används idag som master bedroom. Rummet har ett ostört läge och ett fint fönster som vetter mot växtlighet. Det andra sovrummet används som barnrum. Det är ett härligt och ljust hörnrum med burspråk, vilket ger fönster i tre väderstreck.

Badrum

Lägenheten har dels ett badrum, som ligger i anslutning till sovrummen, och dels en wc, som ligger vid entrén. I badrummet finns badkar och handfat. Väggarna är kaklade i blåskimrande kakel och på golvet ligger en våtrumsmatta. Förvaring finns i både en kommod och ett badrumsskåp. Badrummet har dessutom fönster som ger dagsljus och friskluft. På wc finns toalett och handfat.

Hall

Hallen är ett L-format och rymligt rum. Här finns gott om ytor för förvaring. En platsbyggd hatthylla med ankarkrokar finns bevarad från husets byggår. Väggarna i hallen är ljust gröna och avslutas upptill av en list. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Ekhagen 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Ekhagen 1. Förening består av 10 lägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1935 av arkitekt NW Larsson.

År föreningen övertog fastigheten

Ekhagen 1 ombildades år 1995.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Kanold redovisning AB.

Garage och parkering:

10 parkeringsplatser, ingen kö kostnad 250kr/ månad.

Renovering:

1988 stambyte, 2005 Renovering trapphus, 2007 bergvärmeanläggning, 2008 fasad och tak, 2011 säkerhetsdörrar, 2011 fibernät, 2017- gjordes en totalrenovering av tvättstuga med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Kommande renoveringar:

Inga planerade renoveringar.

Ekonomi:

Föreningen är skuldfri. Avgifter: 2651kr/månad inklusive värme och vatten. Obligatorisk bredbandskostnad om 153kr tillkommer. Inga planerade avgiftshöjningar (14/2-19).

Förråd:

Källarförråd om cirka 4 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga, barnvagns- och cykelförråd.

Bredband och tv:

Bredband från Stockholms Stadsnät 1000/1000 mb/s. Obligatoriska avgift om 153kr/mån tillkommer. Föreningen har inget avtal för kabel-tv. Individuellt avtal med t.e.x CMore är möjligt.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Ja

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen är ett fantastiskt område, ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Björn Hedvall lade planen för området och ritade också många byggnader. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. Här är grönt och lummigt. På ett par minuter når du Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård och många aktiviteter för barn, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Stockholms Universitet är också placerat runt knuten och du bor med närhet till både Roslagsbanan och tunnelbanan, samt buss 50 och 540.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här