Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Roslagsgatan 35A
Lars Bäckvall 1897
Vasastan - Norrmalm
SNYGG OCH SOCIAL STUDIOLÄGENHET MED UTEPLATS
FOTO: SPINELL STYLING: RYDÉN TEXT: MURÉN

I ett lugnt gårdshus på trevliga Roslagsgatan ligger denna härliga studiolägenhet. Det är en ljus och luftig bostad med 3, 3 meter i takhöjd och stora fönsterpartier mot en lugn uteplats. Byggåret 1897 gör sig, förutom takhöjden, synligt i till exempel höga golvsocklar, profilerade snickerier, mjuka trägolv och en fin kakelugn, som dock inte är i bruk. Lägenheten har en social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum – som gjord för middag och fest – och ett mysigt sovloft med plats för stor säng. Ljuvligt är att kunna öppna dörren från köket och gå direkt ut och tända grillen och duka upp till middag.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Roslagsgatan 35A, ö.g
Område:
Vasastan - Norrmalm
arkitekt:
Lars Bäckvall 1897
Våning:
0 av 4, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
40 m²
Avgift:
1 911 kr Bredband, kabel-tv (basutbud), v/a, värme

Allmänt om fastigheten

El:
5 544 kr/år
Försäkring:
1 716 kr/år
Total driftskostnad:
7 260 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Gas tillkommer

Allmänt

Lägenheten helrenoverades 2010 med nytt kök, nytt badrum, renovering av hall, borttagning av en vägg, målning av väggar och spotlights insatta. Kablar för ljudsystem är framtaget i väggarna. I hela lägenheten ligger mjuka furutiljor som är nyslipade (nov 2018). Två inbyggda originalgarderober finns i lägenheten, som dessutom även har ett externt källarförråd.

Kök och vardagsrum

De sociala utrymmena i kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett trivsamt och stort sällskapsrum. Köket är både välutrustat och socialt med en köksö att hänga runt, vilket inbjuder till matlagning och sociala tillställningar. Köksinredningen går i svart med fanerade fronter och bänkskivor i valchromat. Köksväggen är putsad i grått. Köket är utrustat med både induktionshäll och gasspis, ugn, fläkt, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och side-by-side kyl och frys med ismaskin. Vid köksön finns gott om plats för stolar och att duka upp till middag. För den som vill ha ett separat matbord ger rummet utrymme även för det, och dessutom gott om yta för en soffgrupp. I rummet tronar även en vit kakelugn, som inte är i bruk men skänker mysfaktor till rummet. Här finns en inbyggd originalklädkammare samt en platsbyggd nyare bokhylla. Från rummet, invid köket, finns utgång till gården och uteplatsen. Officiellt disponerar lägenheten en uteplats som motsvarar storleken på en balkong. Uteplatsen ligger i skyddat läge mot en klippa.

Sovloft

Den höga takhöjden har utnyttjats till ett sovloft med plats för 140-160 cm bred säng. Här finns även ett linneskåp och inbyggd förvaring med eluttag.

Badrum

Det coola och spa-inspirerade badrummet har betongputsade väggar med inbyggda hyllplan och gjutet handfat i betong, tak- och handdusch i egen nisch med uppvärmd sittplats och vägghängd wc. På golvet ligger marrakechklinker försett med golvvärme. Belysning i form av infällda spotlights i tak samt väggarmatur.

Hall

Hallen har gott om förvaringsutrymmen med en rymlig garderob, ett städskåp samt inbyggda hyllor. Dessutom finns yta för krokar eller hatthylla.

Hvilan

Föreningen

Brf Hvilan (org. nr702000-9283) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vilan 16 och 17 år 1920. Föreningen består av två flerbostadshus, Vilan 16 på Roslagsgatan 37 och Vilan17 på Roslagsgatan 35 och omfattar 57 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en stor innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 5 550 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Asp & Berglund AB. Teknisk förvaltning sköts av Tekab fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Levereras via ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelförråd på den fina innergården.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2018 fasadrenovering, OVK godkänd, 2015 innergård, 2010 installation av bergvärme, 2008 stamspolning, 2007 bygge av vindsvåningar, takrenovering i samband med detta, 2006 installation av hiss, säkerhetsdörrar samt trapphusrenovering, 2004 stambyte av v/a stammar för badrum, slutet av 1990-talet byte av elstigare, 1990-93 byte av v/a stammar för kök.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är en lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker och den brukar hamna på topplistan då Stockholms populäraste gator rankas. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till vågornas skvalp, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken eller Hagaparken. Du bor även nästgårds med Vanadislunden och Vanadisbadet. I området finns flera bra restauranger, bland annat Agrikultur i kvarteret intill som 2018 fick en stjärna i Guide Michelin.