Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Birger Jarlsgatan 65A
H J Westerlund 1913
Vasastan - Norrmalm
RYMLIG SEKELSKIFTESVÅNING MED ELDSTAD OCH LÅG AVGIFT – MÖJLIG FEMMA
FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: BERTHELS

Där Birger Jarlsgatan möter Kungstensgatan ligger ett pampigt jugendhus, som i stort sett ser likadant ut idag som det gjorde när det stod klart för över hundra år sedan. Här huserar idag en mycket välskött bostadsrättsförening, med låga avgifter och mysig innergård. En och en halv trappa upp hittar vi denna rymliga, ljusa och omsorgsfullt renoverade våning, som bjuder på en utsökt mix av tidsenliga originaldetaljer och sobra färgval. Lägenheten är dessutom mycket väldisponerad. Här finns idag tre rofyllda sovrum, som med enkla medel kan göras om till fyra, ett välplanerat kök samt vardagsrum med eldstad - allt vackert inramat av fiskbensparkett, höga golvsocklar, generös takhöjd, pardörrar, stuckaturer, bröstpaneler och höga fönster med djupa, speglade fönsternischer. Lägenhetens storlek och möjligheten att öppna upp en tidigare köksingång gör att denna bostad även lämpar sig för den som vill driva egen verksamhet/praktik i hemmet. Garage finns i fastigheten (för närvarande kort kö).

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Birger Jarlsgatan 65A
Område:
Vasastan - Norrmalm
arkitekt:
H J Westerlund 1913
Våning:
1 av 6, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
139 m²
Avgift:
4 204 kr Inkl. värme, v/a, sophantering, källarförråd
Pris:
11 500 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
7 000 kr/år
Försäkring:
6 700 kr/år
Total driftskostnad:
13 700 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Allmänt

Lägenheten är i genomgående fint skick. 2017 slipades den genomgående fiskbensparketten och samtliga trösklar togs bort. Alla väggar och snickerier målades i Farrow & Ball kulörer, liksom taket i master bedroom. Man lät även flytta en vägg och sätta in garderober i master bedroom, vars fronter lackades i samma kulör som väggarna. Duschen fick ny glasvägg, en tvättpelare installerades i en garderob i hallen och en våningssäng med rutschkana platsbyggdes i hörnrummet. Kök och badrum är från 2008. Från köket finns även möjlighet att öppna upp ytterligare en ingång med entré från Kungstensgatan, perfekt för den som önskar driva verksamhet / kontor i hemmet.Även ett bra alternativ för inneboende eller tonåringar med egen ingång. Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvadratmeter. I den välskötta föreningen finns en trevlig innergård med utemöbler och cykelparkering, en nyrenoverad och välutrustad tvättstuga, barnvagnsrum i entrén samt garage (för närvarande kort kö).

Kök

Det välplanerade köket är från IKEA (2008) och har integrerade vitvaror, dubbla hoar och gott om förvaringsmöjligheter bakom vita släta luckor. Diskmaskinen är från Siemens (2018) och den kombinerade kylen/frysen med front av rostfritt stål från Siemens (2017). Invid det höga fönstret, som vetter mot föreningens lummiga innergård och har djupa speglade nischer, finns plats för matbord. På golvet ligger grå stenplattor med golvvärme och väggarna är målade i en grå nyans. I köket finns också en igensatt köksingång som går att öppna upp för den som vill ha två ingångar till lägenheten.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet präglas av ett härligt ljus från två stora fönster i söderläge, vacker stuckatur, bröstpaneler, djupa speglade dörrnischer och fiskbensparkett i original. Här finns en vacker eldstad med utrymme för vedförvaring runtom, samt plats för både en större soffgrupp och matplats. Ovan panelerna är väggarna målade i en grönfärgad nyans.

Sovrum

Master bedroom nås från såväl hallen som vardagsrummet via vackra speglade dörrar, den mot hallen har ett charmigt glasparti i ovankant. Här finns plats för dubbelsäng och utmärkta förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderobsvägg från golv till tak (2017). Väggarna är målade i en varmt grön nyans, med tak, garderobsfronter och snickerier i matchande ton. Från de stora fönstren med djupa, speglade nischer har man utsikt över Engelbrektskyrkan. Den som önskar badrum en suite kan förverkliga sina drömmar genom att bygga ut den intilliggande toaletten.

Sovrum

En vacker speglad pardörr skiljer vardagsrummet från lägenhetens hörnrum, som idag används som barnrum. Med fönster i två väderstreck bjuder detta rum på ett härligt ljusinsläpp och väggarna är målade i en grå nyans ovan den vackra panelen. Här finns en platsbyggd våningssäng med inbyggd rutschkana samt gott om plats för lek. Den som önskar ytterligare ett sovrum använder förslagsvis detta rum som master bedroom och delar nuvarande master bedroom till två sovrum.

Sovrum

Intill köket ligger ytterligare ett sovrum, detta med fönster mot den lugna innergården. Rummet används idag som barnrum och rymmer såväl säng, som skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en grå nyans och mot den intilliggande köksgången finns ett charmigt, spröjsat fönster i ovankant.

Hall

Den rymliga hallen binder samman lägenhetens alla rum och bjuder på utmärkta förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderobsvägg från golv till tak. Innanför ytterdörren, som är en säkerhetsdörr från Proloc, finns även plats för avhängning och hallbyrå. Väggarna är målade i en sandfärgad nyans.

Badrum

Det stilrena badrummet har vitt kakel och grå golvklinkers, dusch med glasvägg från 2017, wc, tvättställ med förvaringskommod samt infällda spotlights. Tvättmaskin och torktumlare (2018) finns i en garderob intill hallen.

WC

I anslutning till hall och master bedroom finns en gästtoalett med WC och tvättställ. På väggarna sitter vitt kakel, med blå bård och på golvet ligger vita klinkers. Den vackra spegeldörren har ett glasparti i ovankant.

Brf Smeden 2

Föreningen

Brf Smeden 2 (org. nr 714000-2309) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Smeden 2 år 2002. Föreningen omfattar 28 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt samt ett garage i huset med 8 p-platser med intern kö. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6164 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus AB. Teknisk förvaltning sköts av Loudden Bygg och fastighetsservice AB.

Bredband och Kabel-tv

Levereras av Comhem

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. En mycket fin innergård med uteplats och gasolgrill. Barnvagnsrum och cykelparkering under tak på gården.

Parkering

Det finns ett garage i huset med intern kö, en garageplats med tillhörande förråd kostar fn 2 750 kr / månad.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 4 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 renovering av källarlokal som används som garage för medlemmarna, byte av plåt på delar av taket, 2017 renovering av tak samt byte av plåt, renovering av gård, 2016 renovering av gård, installation av lagstadgad taksäkerhet, 2015 renovering av trapphusen med målning av entrédörrar, 2014 stamspolning, helrenovering av tvättstuga, 2013 målning av yttertak, installation av värmeslingor i takrännor, underhållsarbete av vädringsbalkonger, 2012 ny general-el till fastigheten, OVK, 2006 installation av fjärrvärme, 2004 tre vindslägenheter byggdes. Renovering sköts löpande av stammar. På 90-talet installerades dubbelglas med gelskikt i alla fönster, detta gör att fönstret blir mer ljudisolerat.

Kommande renoveringar

2019 yttre fönstermålning planeras, OVK

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Marktjänst AB.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på ett centralt och eftertraktat läge invid Jarlaplan, med promenadavstånd till både Stureplan och Odenplan. Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan och utanför dörren hittar du flera busslinjer, däribland stomlinje 2. Mitt över gatan ligger mysiga Ellen Keys park och fortsätter du vidare förbi Engelbrektskyrkan kommer du snart till Liljansskogen med elljusspår, mysiga promenadstråk och vidsträckta grönytor. Om du gillar god mat bjuder dina nya kvarter på flera guldkorn; du kan till exempel lyxa till det rejält med ett besök på Farang eller köpa hem stans bästa pizza från CiaoCiao.