Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skogvaktargatan 2
Nils Sterner 1947
Hjorthagen
IDYLLISKA HJORTHAGEN - VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG
FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Med naturen runt knuten och endast fem minuter med tunnelbanan från Östermalmstorg ligger denna fina och väldisponerade funkistvåa med balkong. Här bor du med både genomtänkt och genomgående planlösning. Rummen är ljusa, rymliga och lättmöblerade. I köket finns det fina originalköket kvar och det har nyligen renoverats. Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat sällskapsrum med balkong i västerläge. Intill ligger sovrummet, som även det är ett rymligt rum. Hjorthagen ger dig mysig småstadskänsla och på denna adress bor du lugnt, trivsamt och smidigt precis intill en lummig innergård.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skogvaktargatan 2
Område:
Hjorthagen
arkitekt:
Nils Sterner 1947
Våning:
0.5 av 2
Rum:
2 rum och kök
Area:
54 m²
Avgift:
3 097 kr Inkl. värme, v/a, kabel-tv.

Allmänt om fastigheten

El:
3 706 kr/år
Försäkring:
2 960 kr/år
Övrigt:
3 024 kr/år
Total driftskostnad:
9 690 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

Detta är en trevlig och rymlig lägenhet med många fina bevarade originaldetaljer. Planlösningen är genomgående med stora originalfönster som släpper in ett fint ljus och takhöjden om 2,60 meter ger också luftighet till boendet. Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd om cirka 13 kvm och ett mindre källarförråd/matkällare om cirka 1,5 kvm.

Kök

I köket finns den fina originalinredningen bevarad. Som sig bör i ett funkiskök är inredningen välplanerad och ger gott om förvaringsutrymmen. Diskbänken och diskhon har höjts upp till standardhöjd. En fin köksreda med glasskeppor är också kvar. I köket finns en bred gasspis med ugn, samt fläktkåpa, kyl och frys. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med ett gråblått kakel och golvet har samma nyans. Köksbord och stolar får också plats i detta rymliga kök.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och lättmöblerat sällskapsrum som enkelt rymmer både soffgrupp och större matbord om så önskas. Rummet har ett fint fönsterparti som ger ett vackert ljusinsläpp. Här finns också utgången till lägenhetens balkong. Balkongen är nyrenoverad i originalstil och ligger i västerläge in mot den gröna innergården. Här har du en härlig plats med eftermiddagssol att njuta av.

Sovrum

Sovrummet är ett både mysigt och rymligt rum med gott om plats för både dubbelsäng och till exempel byrå och sängbord. Här finns även en stilfull inbyggd garderobsvägg i originalutförande med goda utrymmen till förvaring.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt med en bård i grått och klinker på golvet. I rummet finns badkar, handfat, vägghängd wc och badrumsskåp. Dessutom har rummet trevligt nog ett fönster som ger dagsljus och friskluft.

Hall

När du kommer in i hallen får du genast en fin överblick av lägenheten. Härifrån nås alla rum. Innanför ytterdörren finns plats för hatthylla/krokar och här finns dessutom två garderober.

Brf Dubbelbössan

Föreningen

Brf Dubbelbössan 6 (org. nr 769618-8437) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Dubbelbössan 6 år 2010. Föreningens består av adresserna Artemisgatan 14-20, Skogvaktargatan 2-4A samt Dianavägen 11-11A. Fastigheterna byggdes 1947, 1950 och 1951 och föreningen äger marken. Brf Dubbelbössan omfattar 51 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt 13 kommersiella lokaler med hyresrätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 9076 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott och bostadsrättsförsäkring ingår. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts av Renab Förvaltning AB. Fastighetsskötsel sköts av Svanströms EL&VVS.

Bredband och kabel-tv

Com Hem levererar kabel-tv och öppet fibernät levereras av Zitius.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande bedöms från fall till fall. Föreningen accepterar inte köpare som har för avsikt att använda lägenheten för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 120 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarlokal, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Cykelrum och barnvagnsrum finns i fastigheten.

Förråd

Lägenheten disponerar två förråd.

Renoveringar, i urval

2016 renovering/omgjutning av balkonger, nya balkongräcken, omputsning av fasader, 2015 byte av samtliga elements termostater, nya hängrännor och stuprör, 2013 nya armaturer samt målning i trapphus, fibernät indraget, ny fjärrvärmecentral, ny asfalt på gångväg vid Skogvaktargatan, målning av samtliga källarfönster, OVK-besiktning utförd, nya fastighetselcentraler, 2011 ny tvättstuga, nytt låssystem för portar etc, 2007 ny belysning i allmänna utrymmen, 2003 stambyte, fönsterbyte, byte av samtliga elinstallationer

Planerat underhåll:

2019 ny asfalt på gångväg vid Artemisgatan, byte av entréportar.

Städning

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. Här finns skola, förskola och flera småbutiker, restaurang samt en mataffär runt hörnet. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval av löp- och promenadvägar och idrottsanläggningar, och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora och välsorterade butik. Skogvaktargatan ligger med ett högt läge med utsikt mot Lilla Värtan. Hjorthagen trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten endast 30 m från fastigheten) och av buss 55 som tar dig bland annat via Stureplan och Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder. Ett annat stort plus är att du från denna plats smidigt tar dig ut från staden med bil, vilket via de nya vägtunnlarna blivit än mer lättillgängligt.