Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Creutzgatan 3
Axel Adling (Arkitekt)
Kungsholmen
SNYGG OCH YTSMART LÄGENHET MED BALKONG MOT GÅRD
TEXT:MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Välkommen till en riktig juvel – ett förstklassigt omhändertaget och smart planerat hem högt upp i ett vackert 1920-talshus. Här finns ett nyrenoverat kök med terrazzobänkar i kombination med ett serveringsskåp från byggåret, generösa sociala utrymmen och det snyggaste sängskåp vi någonsin skådat. Dessutom har lägenheten en stor balkong i högt läge in mot en fin innergård. Originaldetaljer som mjuka trägolv och profilerade snickerier gifter sig med platsbyggda moderna lösningar och flott färgsättning. Här är det lätt att genast känna sig hemma.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Creutzgatan 3
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Axel Adling (Arkitekt)
Våning:
4
Rum:
1,5 rum och kök
Area:
38 m²
Avgift:
1 223 kr 1222,50 är avgiften. Obligatoriskt tillägg om 165kr/mån tillkommer för bredband och tv

Allmänt om fastigheten

El:
3 500 kr/år
Försäkring:
2 416 kr/år
Övrigt:
2 600 kr/år
Total driftskostnad:
8 516 kr/år

Allmänt

Detta är en både mysig och trivsam lägenhet som fint förenar seklen – bevarade 1920-talsdetaljer samspelar med moderna detaljer med den gemensamma nämnaren att de är platsbyggda. Planlösningen i bostaden är runtgående och har både öppna rumssamband och separata utrymmen. Balkongen har sol större delen av dagen och är ett härligt extrarum under varmare årstider. Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

Kök

Köket renoverades 2017 av Maldini studios, som även gjort flera av de platsanpassade lösningarna i bostaden. Köksinredningen har släta fronter i valchromat och bänkskivorna är av matchande terrazzo. Här finns en gasspis i rostfritt från Ilve och svart kyl och frys från Bosch. Diskmaskin är integrerad i skåpinredningen. Originalträgolvet har kompletterats med hexagonformat vitt klinker för att ringa in köksytan. Det moderna köket kompletteras dessutom med ett serveringsskåp i original från byggåret. Köket har en stor öppning mot vardagsrummet och plats för ett större matbord och stolar. Här kan du utan problem duka för sex personer. Vid köket ligger också utgången till lägenhetens balkong. Även här ute kan du duka för minst sex personer och du har en härlig vy över kvarterets innergård.

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt och ljust i och med generös takhöjd, det höga läget och stora fönster i sydvästläge. Väggarna målades vita 2017. Rummet har gott om plats för både umgänge och förvaring. Under tak runt hela rummet sitter vägghyllor. Speglade dörrar leder dels till bostadens wc och till en klädkammare.

Sovrum/inre hall

Lägenhetens rymliga innerhall har utnyttjats till ett kombinerat sovrum och arbetsrum. Här finns ett stilfullt platsbyggt sängskåp som rymmer en 150 cm bred säng med integrerad belysning och hyllor samt tillbyggd förvaring ovanför. I rummet finns även utrymme för till exempel arbetsplats med förvaring i ett väggskåp.

Badrum

Badrummet är också det stilrent och snyggt med väggar kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel och på golvet ligger klinker med golvvärme. I rummet finns dusch, handfat, vägghängd wc, två badrumsskåp och handdukstork.

Hall

Hallen består av en entrédel och en inre hall. Båda rumsdelarna är målade i en ljuvlig puderrosa kulör. Innanför ytterdörren sitter en platsbyggd hatthylla med klädstång och krokar samt skohyllor, även de är inmålade i rosa. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

brf silverfasanen 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 32 lägenheter, varav 30 är bostadsrätter och 2 är hyresrätter. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt som hyrs ut som resturang. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1926 av arkitekt Axel Adling

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen bildades 1999 och tog över fastigheten 2004.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Brain Accounting AB

Garage och parkering

Boendeparkering på gatan

Renovering

2005 Stambyte av bad- och köksstammar. I samband med detta renoverades samtliga badrum och den gemensamma tvättstugan. Nya elstigare (3-fas) drogs i fastigheten.

2008 Fönsterrenovering

2009 En ny fjärrvärmeanläggning installerades 2010 Balkonger byggdes mot gården 2011 Taket byttes mot ett nytt falsat plåttak 2013 Säkerhetsdörrar och postboxar installerades 2016 Nya ytterdörrar sattes in, samtliga gemensamma lås byttes, källarutrymmet målades om, vattenpumpen byttes.

Kommande renoveringar

Fasadrenovering som startar 1 februari 2019 och pågår till maj/juni i år.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 9 700 000 milj kr. Föreningen kommer att ta nya lån om ca 3 000 000 kr i och med fasadrenoveringen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar, den diskussionen kommer föreningen ha i kommande styrelsemöte.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, obligatoriskt tillägg om 165kr/mån för bredband och tv-grundutbud.

Förråd

Vindsförråd

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum

Bredband och tv

Bredband via bredbandsbolaget ingår i avgiften och Tv-grundutbud via comhem

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2017 samt uppgifter från föreningens ordförande 2019-01-23 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med närhet både till Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser, och till nyare delar av stadsdelen vid Lindhagen och Hornstulls strand, vilka gett området ett än större service- och restaurangutbud. Du har gångavstånd till Ica Maxi stormarknad. Mysiga Café Bullen ligger precis nedanför porten och i huset finns även en bra thairestaurang. Thorildsplans tunnelbana ligger runt hörnet. I området finns många parker och träningsanläggningar, bland annat Friskis och Svettis i Lindhagen som endast ligger ett par kvarter bort.