Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Midsommarvägen 32
Sven Eklöf
Midsommarkransen
VÄLPLANERAD LJUS TREA I TRIVSAMMA KVARTER
TEXT: BERTHELS FOTOGRAF: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

På ett fritt och högt läge i hjärtat av Midsommarkransen hittar vi denna genomgående trea om 55 väldisponerade kvadrat. Här ryms vardagsrum och sovrum i soligt söderläge, med fri utsikt över en grönskande allmänning, samt nyrenoverat kök, barnrum och badrum med stora fönster mot föreningens lugna innergård. Lägenheten bjuder också på bra förvaringsmöjligheter och bevarade originaldetaljer som genomgående furuplankgolv, fönster med spanjoletter och fönsterbrädor i kalksten samt vackra snickerier. Här bor du tyst och lugnt, med endast tre grannar i trappuppgången och härliga grönområden inpå knuten. Samtidigt har du all tänkbar service, tunnelbana och populära restauranger på bara några minuters promenadavstånd.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Jenny Eriksson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Midsommarvägen 32
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Sven Eklöf
Våning:
1 av 2
Rum:
3 rum och kök
Area:
55 m²
Avgift:
3 889 kr I avgiften ingår värme och vatten. Ett obl. tillägg om 325 kr/mån tillkommer för bredband.

Allmänt

Lägenheten är i fint skick och bjuder på vackra originaldetaljer som genomgående golv i furu och ek, fönsterbrädor i kalksten, fina snickerier och inbyggda förvaringslösningar. I köket, som renoverades i sin helhet 2017, finns dessutom ett charmigt serveringsskåp bevarat. Badrummet fick ett lyft 2018, med nya toalettstol, belysning och spegelskåp. Enligt dialog med stadsbyggnadskontoret kan det bli möjligt med balkongbygge framöver. En trappa ner från lägenheten ligger föreningens gemensamma tvättstuga som är nyrenoverad och utrustad med helt nya maskiner (2018), samt ett stort barnvagns- och cykelrum. Till lägenheten hör ett källarförråd och 3 kvadratmeter och det går även att hyra ytterligare förråd från föreningen. Föreningen har även en gemensam innergård med grill och cykelparkering.

Kök

Köket renoverades i sin helhet 2017 och fick då ett nytt plankgolv i furu, samt tvättbara, impregnerade väggar i naturputs med cementfinish i en beige nyans. Här finns kyl och frys från Smeg, diskmaskin samt kombinerad tvättmaskin & torktumlare från Electrolux, diskbänk i borstat rostfritt stål från Stala med fullhögt stänkskydd, blandare från Nivito, bänkskivor i Carraramarmor (samtliga 2017) samt gasspis & gasugn från IGF/Bertazzoni. De rymliga väggskåpen, skafferiet, städskåpet och inte minst det vackra serveringsskåpet, med charmig kryddhylla i glas, är bevarade från byggåret och har kompletterats med bänkskåp med släta, gråa luckor, beslag från Superfront och integrerad belysning.

Vardagsrum

Det lättmöblerade vardagsrummet bjuder på ett vackert ljusinsläpp från ett stort treluftsfönster i söderläge och fri utsikt över en grönskande allmänning. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ett stavparkettgolv i ek, som är bevarat från byggåret. I vardagsrummet ryms både soffgrupp och matplats utan problem.

Sovrum

Intill hallen ligger ett sovrum med plats för dubbelsäng, även det med ett fint ljusinsläpp från ett stort fönster i söderläge och fri utsikt. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger ett furuplankgolv i original. Från sovrummet når man en rymlig, inbyggd klädkammare.

Sovrum

Vägg i vägg med köket ligger ytterligare ett rum som idag används som barnrum, men det passar även bra som arbetsrum eller matsal. Härifrån har det tidigare funnits en dörr in till köket, som går att ta upp igen om så önskas. Rummet har en stor inbyggd garderob i original och ljusa väggar med bröstning i ljusgrått. Det stora fönstret har fönsterbräda i kalksten och vetter mot föreningens ljusa innergård.

Badrum

Från hallen når man det ljusa badrummet, som har ett insynsskyddat fönster mot innergården. Här finns badkar, med platsbyggd hörnhylla ovan samt WC, tvättställ och spegelskåp från Byggfabriken (2017). På väggarna sitter vitt kakel, med svart/vit mosaik med motiv inspirerat från 70-talsfilmen Performance. På golvet ligger grå klinkers.

Hallen

Innanför dörren finns gott om plats för avhängning i en nisch med klädhängare & hatthylla till höger och en rymlig originalgarderob till vänster. Hallgolvet är schackmönstrat i svart/vit marmor och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Brf Martallen 36

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 10 lägenheter varav samtliga är bostadsrätter samt 1 hyresrättslokal.

Mark

Marken innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden är ca 35 tkr/år och löper till år 2024.

Förvaltare

Den ekonomiska- och den tekniska förvaltningen sköts av SBC Bostadsrättscentrum AB.

Renovering

2017 renoverades elen. Lagning av fasad och ålning av trapphus 2014. Byte av värmesystem 2013. Fönsterrenovering 2009. Rörstambyte 1997.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 1,2 mkr, vilket ger cirka 3800 kr per kvm boyta (snitt för området är ca 7 000 kr/kvm). Avgift/kvm ca 762 kr (enligt ÅR-17).

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Tvättstugan renoverades 2018.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykel- och barnvagnsrum i källaren.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband levereras av Stockholms stadsnät.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2019-01-10. Uppgifter som är av särskild vikt för dig som spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt i Midsommarkransen, eller Kransen som det ibland kallas i folkmun, ett levande område med småstadscharm. Bara tre minuter från porten finns mataffär, den gröna oasen Svandamsparken och tunnelbanan, som tar dig till T-centralen på en kvart. Du har även nära till hippa butiker som Vintagefabriken, Dunke Design och Mimmi Staafs möbelmakeri, den anrika 1920-talsbiografen Tellus och restauranger som Scandwich, Tellus pizza, Svenska Sushi Köket och Svenska Hamburgare Köket. På bekvämt promenadavstånd ligger Telefonplan med populära restaurangerna Landet och Koloni, samt Vinterviken med trädgårdscafé, kolonistugor och mysiga promenadstråk längst vattnet.