Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Lindvallsgatan 2
Paul Hedqvist 1930
Södermalm - Hornstull
VÄLPLANERAD SÖDERTREA MED HJÄRTAT I FUNKTIONALISMEN
TEXT: NYSTED FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Fem trappor upp på söders höjder hittar du den här mycket ljusa och inbjudande trerummaren med hög mysfaktor och välbevarade ursprungsdetaljer, som minner om funkisens glansdagar. Här finns både charm och rymd med fönster i två väderstreck och en härlig balkong i direkt anslutning till det rymliga vardagsrummet. På den här adressen bor du kungligt, med närhet till det mesta och bästa - Hornhusets shoppingutbud, krogliv och goda kommunikationer runt hörnet, liksom fina grönområden och sköna promenadstråk som gör den grå vardagen färgglad.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Lindvallsgatan 2
Område:
Södermalm - Hornstull
arkitekt:
Paul Hedqvist 1930
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
69 m²
Avgift:
3 812 kr inklusive värme och vatten.

Allmänt

Här har du en lägenhet som badar i ljus och värme. Vacker fiskbensparkett och ljusa väggar som målats om i samband med en omfattande renovering för fyra år sedan. Läckert funkisinspirerat kök med målat trägolv, två sovrum med generösa förvaringsmöjligheter och ett riktigt mysigt vardagsrum med platsbyggd bokhylla, tre fönster och ett minst sagt frikostigt ljusinsläpp. Här finns också en rymlig balkong och ett extra rum, i form av en inre hall i lägenhetens absoluta kärna. Fräscht badrum med tvättmaskin och duschvägg. Till lägenheten hör ett källarförråd och i huset finns även en nyrenoverad och fullutrustad tvättstuga. I den trivsamma föreningen bor en söderblandning av barnfamiljer, unga och äldre par.

Vardagsrum

Välkommen in i ett soligt vardagsrum med tre härliga fönster i två väderstreck. Här ackompanjeras de ljusa väggarna av slipad fiskbensparkett i original, som betsats i en något mörkare ton. En tre meter lång platsbyggd bokhylla förhöjer den ombonade och trivsamma känslan. Utöver det, gott om plats för såväl soffgrupp som teve-möbel eller fåtöljer. Det är också härifrån du når den rymliga balkongen med österläge och fri utsikt mot Högalidskolan.

Kök

Charmigt och stilrent kök som inbjuder till matlagning, med byggåret som inspirationskälla. Kvar i original från 1929 finns ännu den gamla gasmätaren, liksom de fina garderoberna i anslutning till köket. Generös förvaring i form av vit skåpinteriör som tillkom under 2014, tillsammans med bänkskivorna i sober Carreramarmor, det matta bistrokaklet och kylskåpet i sann retrostil från Gorenje. Schackmönstrat trägolv i vitt och grått, en bistroinspirerad upphängningsanordning för kastruller och köksredskap och ett rymligt skafferi därtill. Gasspis, elugn och diskmaskin.

Matsal/inre hall

Den möblerbara hallen i hjärtat av lägenheten kan med fördel fungera som en mindre matsal med absolut närhet till de andra rummen och generöst ljusinsläpp. Fiskbensparkett och vita väggar.

Sovrum 1

Vackra glasprydda, dubbeldörrar i originalutförande, leder in till det ljusa och luftiga sovrummet, som med sina två fönster ändå är helt skyddat från insyn. Vita väggar, mörkbetsat trägolv och en garderobsvägg som uppfördes i samband med renovering 2014. Gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och gängse sovrumsmöbler. Fönsterbänkar av marmor.

Sovrum 2

Mysigt extrarum i anslutning till köket som lämpar sig perfekt som barnkammare för den lilla barnfamiljen, eller som gästrum och kontor. Ett linneskåp i original löser förvaringen. Väggar i ljus, blågrön ton och samma fina trägolv som i övriga rum. Fönster i söderläge.

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum i vitt med duschvägg och smart förvaring. Golvet lades under 2014, då även kombimaskinen - tvätt och torktumlare, tillkom. Taket målades om så sent som 2018. En vit kommod under handfat med två lådor sväljer vardagsförvaringen. Här finns också ett snyggt spegelskåp ovanför handfatet, ett väggskåp ovanför tvättmaskinen och handdukstork.

Hall

Inbjudande hall med samma vackra fiskbensparkett som i resten av rummen. Väggar i en varm mullvadston. Inbyggd liten garderob med stång och hatthylla löser förvaringen av ytterkläder och skor.

Brf Härden 109

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Ångpannan 11, med adress Lindvallsgatan 2/Folkskolegatan 14. 39 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Det finns även två lokaler, en webbyrå och en redovisningsbyrå. Föreningen är en äkta sådan och huset stod färdigt 1929. För ritningarna stod Paul Hedqvist.

År föreningen övertog fastigheter

Fastigheten förvärvades 2006.

Mark

Marken upplåts med äganderätt, och därmed finns ingen oro för ökad tomträttsavgäld.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Nytorget Fastigheter AB.

Renovering

Huset färdigställdes 1929, och här följer ett urval av de nyare renoveringarna. 2018 spolades stammarna. 2017 byttes undercentralen och termostaterna på alla element, samtidigt som värmen injusterade. 2016 renoverades hissen, 2016-2015 utfördes OVK och 2015 renoverades tvättstugan. 2013-2014 renoverades fönstren, fasaden och porten samt stup-/hängrännorna byttes ut. 2009 målades trapphuset och takplåten byttes ut. 2009 genomfördes rörstambyte och elstambyte.

Kommande renoveringar

Under 2019 ska källarförråden byggas om till troax (metall).

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till drygt 12 mkr, vilket innebär 7 118 kr/kvm bostadsrättsyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Avgiften kan komma att justeras då andelstalen ska räknas om, men ingenting kommer överskrida hundralappen. På sikt kan föreningen komma att sänka avgiften, då alla större renoveringar är gjorda. Vid överlåtelse utgår en avgift om 1163 kr. Vid pantsättning utgår en avgift om 465 kr per pant.

Förråd

Ett källarförråd hör till varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen

En tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelställ på gatan och gården samt en liten innergård med bord och grill finns.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas vårstädning med de boende.

Bredband och tv

Kabel-TV levereras av ComHem, där anslutning för bredband också finns. Fiber levereras av IP-Only.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt kontakt med styrelsen under januari 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det var under Gustav II Adolf styre som så kallade inrikestullar uppfördes i Stockholm, för att dryga ut statskassan. Vi den tiden var antalet handelstullar få, vilket snabbt kom att ändras när staden expanderade. Och tur var väl det. I och med den nya tullen vid Horn, som då i låg i anslutning till den nyuppförda flottbron till Liljeholmen, hade Hornstull sett dagens ljus.

Så här flera hundra år senare, är Hornstull fortfarande en stadsdel i ständig utveckling. Kungsholmen och Vasastan i norr, Liljeholmen i söder - bara en tunnelbanestation bort. Här samsas såväl barnfamiljer som trendkänsliga kulturarbetare och rutinerade söderbor bland härliga grönområden, restauranger och barer. Här har du också flertalet innerstadsbussar och tunnelbanan i din absoluta närhet, liksom det nya Hornhuset, med butiker, apotek, systembolag, mataffär, bageri och mysiga caféer. Utöver det, underbart gröna Tanto, med badstrand, båtliv, kolonilotter och lekplatser på promenadavstånd.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här