Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Midgårdsvägen 22
Täby Kyrkby
LJUS, LUFTIG OCH NYRENOVERAD TVÅA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN

Välplanerat och nyrenoverat – denna femtiotalstvåa med senfunkisens suveräna planlösning har de senaste åren renoverats och uppdaterats med såväl nytt och stambytt kök och badrum som med nya fina ytskikt. Här bor du med genomgående planlösning och rymliga och lättmöblerade rum som är sobert och harmoniskt färgsatta. Dessutom har du en härlig balkong i söderläge. Bostaden ligger centralt i Täby kyrkby och endast någon minut från Roslagsbanans station.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

20
Visning söndag 20 jan 11:45 - 12:30
Välkommen på visning
21
Visning måndag 21 jan 18:00 - 18:30
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Midgårdsvägen 22
Område:
Täby Kyrkby
Rum:
2 rum
Area:
59.6 m²
Avgift:
3 703 kr Värme, vatten samt kabel-tv
Pris:
2 195 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Försäkring:
2 400 kr/år
Total driftskostnad:
4 800 kr/år

Allmänt:

Detta är en luftig och ljus lägenhet med fönster i två väderstreck. 2014 genomfördes stambyte i fastigheten och all el drogs om. 2017 byttes alla elkontakter och strömbrytare till mer tidstypiska från Renova. Detta år målades även väggar, tak och lister. Färgsättningen är genomtänkt i dova blå och grå nyanser. Ekparkett ligger på golven i samtliga rum. Till lägenheten hör även två källarförråd, varav det ena är en lite mindre före detta matkällare.

Kök

Köket renoverades i samband med stambyte 2014 och uppdaterades med nya köksluckor med funkisbeslag samt ny bänkskiva 2017 och dessutom med ny diskmaskin 2018. Köket har gott om både förvaringsutrymmen och arbetsytor. Luckor och lådor har vita släta fronter. Väggen vid arbetsytorna är kaklad med vitt mindre kakel och övriga väggar är målade i ljusblått. I rummet finns plats för matbord och stolar med plats för fyra till sex personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum med utrymme för flera funktioner. Här kan du förutom soffgrupp även få plats med till exempel ett matbord, eller en arbetsplats och förvaring. Väggarna i rummet är målade i en snygg mörkare blå kulör. Rummets fönsterparti går från vägg till vägg och består av två stora enluftsfönster med balkongdörr i mitten. Här når du lägenhetens balkong som ligger i soligt söderläge och har plats för både utemöbler och växtlighet. Golvet på balkongen är belagt med trätrall.

Sovrum

I sovrummet råder lugnet med en vit vägg klädd i liggande träpanel som fond till sängens huvudända. Övriga väggar är målade i dovt blått. Förutom dubbelsäng rymmer sovrummet också ytterligare möblemang.

Badrum

Badrummet helrenoverades i samband med stambytet 2014 men uppdaterades med nya möbler 2017. I rummet finns tak- och handdusch bakom glasvägg, handfat med kommod, väggskåp med spegeldörr, handdukstork och vägghängd wc. För den som önskar egen tvättmaskin är rummet förberett för detta. På väggarna sitter vitt kakel och på golvet ligger mörk klinker med golvvärme. Rummet har trevligt nog också fönster som ger dagsljus och friskluft.

Hall

Hallen är rymlig och praktisk och består av en entrédel och en inre hall. Innanför ytterdörren finns två inbyggda originalgarderober med överskåp och i vinkel mot dem sitter en hatthylla i 1950-talsdesign. Den inre hallen är ett möblerbart rum som leder mellan kök och vardagsrum. Väggarna i hallen är dels tapetserade med en stilren grafisk tapet, dels är de målade med en matchande färg.

Brf Midgårdsvägen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 88 lägenheter, varav 87 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Föreningen har även 7 lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten:

Bostadsrättsföreningen registrerades 1954-07-02

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB

Kommande renovering

Fönsterbyte planeras 2019

Renovering

Stambyte utfört 2014, Stamspolning utförd 2018 Utfört mellan 2016 &2017 Ny gräsmatta port 6-10 samt 20-24. Nya gångvägar i trädgården. Grillplats. Nya termostater till elementen. Byte av cirkulationspump i bergvärmecentralen. Projektering byte fönster på fastigheten. Renovering bergvärmecentralen. Slamsugning på baksidan port 8.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 30 600 000 milj kr, vilket ger cirka 6 014 kr/kvm boyta.

Förråd

Källaren

Gemensamma utrymmen:

Det finns 2 st tvättstugor (Midgårdsvägen 20 och Midgårdsvägen 22). I föreningen finns även tillgång till föreningslokal samt cykelrum.

Bredband och Tv

Från Telia. Tv-basutbudet ingår i avgiften. Internet tecknas separat.

Garage - Parkering

Föreningen har 29 garageplatser. Till dessa är det separat kö.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och genuint område i Täby Kyrkby med mestadels lägre flerfamiljshus och villor. Husen på Midgårdsvägen ligger mycket smidigt på bara någon minuts avstånd till Roslagsbanan och till bussar. I närområdet finns även ett litet centrum med butiker och service. Du bor också i ett område med stora möjligheter till idrottande med naturområden, golfbana och idrottsanläggningar. I Täby kyrka som ligger i närheten och har anor från 1200-talet, finns välbevarade målningar av Albertus Pictor. Ett av motiven, ”Döden spelar schack med människan” inspirerade Ingmar Bergman när han gjorde ”Det sjunde inseglet”.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här