Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Vattenledningsvägen 59
Byggår: ca 1910
Midsommarkransen
MITT I KRANSEN - MYSIG OCH SOCIAL VINDSTREA MED ÖPPEN SPIS
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Mitt i det mysigaste av gamla Midsommarkransen, bland små unika butiker och mittemot den snart hundraåriga biografen Tellus, ligger denna fina och trivsamma vindslägenhet. Här bor du under takfallet med ett fint ljusinsläpp och utsikt över takåsar och trädtoppar. Bostaden har härliga sällskapsytor och två avkopplande sovrum. Köket är nyrenoverat och stilrent med plats för ett stort matbord. Vardagsrummet är även det ett generöst rum med en maffig öppen spis att mysa framför. Såväl lägenheten som omgivningen är stämningsfull och inspirerande, här är det lätt att genast börja trivas!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Vattenledningsvägen 59, 3 tr
Område:
Midsommarkransen
arkitekt:
Byggår: ca 1910
Våning:
3 av 3, Hiss saknas
Rum:
3 rum och kök
Area:
78 m²
Avgift:
3 792 kr Obligatoriskt tillägg om 165 kr avseende bredband. Kallvatten ingår i avgiften. Individuell mätning av värme- och elkostnader då direktverkande el tillämpas i föreningen.

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
13 000 kr/år
Försäkring:
2 580 kr/år
Total driftskostnad:
15 580 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Uppvärmning är inkl värme och hushållsel

Allmänt

Takkupor, snedtak och synliga bjälkar sätter karaktär på bostaden, liksom den öppna spisen i vardagsrummet (renoverad 2016/2017). Planlösningen är genomgående med fönster i två väderstreck mot både gård och gata. Väggarna är i de flesta fall vitmålade och på golvet ligger ljusa trätiljor. Bra förvaringsmöjligheter finns både i lägenheten och i ett externt förråd.

Kök

Det snygga köket renoverades 2016/2017. Köksinredningen är byggd i parallellform och har vita släta fronter. Bänkskivorna är av marmor. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i köksinredningen. Köket är även utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Intill köket finns plats för ett stort matbord och stolar. Rummet har två fönster i kupor med utsikt bland annat mot fina parken Julikullen.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett härligt och inbjudande sällskapsrum där den nyrenoverade öppna spisen ger rummet extra mysfaktor. Rummet ger gott om plats för en stor sittgrupp och för förvaringsmöbler och tv. Runt den öppna spisen är väggen putsad i grått. Rummets inre långvägg har också den putsats i samma färg vilket skapar en snygg fond.

Sovrum

Lägenheten har två sovrum som är i det närmaste jämnstora och spegelvända. Det ena används som sovrum och är inrett med en 160 cm bred dubbelsäng. I detta rum finns en stor garderobsvägg med spegeldörrar. Det andra sovrummet används idag som kontor och gästrum. Även här finns en garderobsvägg. Båda sovrummen har vita väggar, ljusa furugolv, snedtaksytterväggar och synliga bjälkar.

Badrum

Lägenheten har ett badrum och en separat toalett. I badrummet finns dusch bakom glasväggar, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, handdukstork och tvättmaskin. Väggarna är kaklade med vitt större kakel och på golvet ligger en mörkgrå våtrumsmatta. På toaletten är väggarna vitmålade men likadan grå våtrumsmatta ligger här. Rummet har wc, handfat och spegel.

Hall

Du gör entré centralt i bostaden. I anslutning till ytterdörren finns bra platsbyggd klädavhängning.

Brf Vitsippan 3

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Vitsippan 3. Föreningen består av 9 bostadslägenheter varav 7 stycken är bostadsrätter och 2 stycken är hyresrätter. Föreningen upplåter även 2 lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen förvärvade fastigheten Vitsippan 3 år 2014.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen. Trappstädning sköts av en städfirma.

Städdagar:

Föreningen har två gemensamma städdagar om året.

Garage och parkering:

Boendeparkering på gatan gäller, taxa 4.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 6,9 milj kr. Föreningens två hyresrätter om 115 kvm skulle kunna göra föreningen skuldfri när de säljs. Dessutom har föreningen ca 800.000 kr i kassan.

Avgifter:

I månadsavgiften ingår kallvatten. Obligatoriskt bredbandstillägg tillkommer om 165:-/mån ovanpå månadsavgiften.

Bredband:

Leverantör är Bredbandsbolaget. Hastighet 100 mbit/s.

Renoveringar

Renovering takbeläggning 1990 - Nya vatten-/avloppsstammar 1995 - Byte av el-stigare 1995 - Renovering fönster 2001 - Renovering tvättstuga 2011 - Stamspolning 2014 - Installation av fiber 2015 - Renovering av hyresrätter 2017.

Förråd:

Förråd på markplan, cirka 5 kvm.

Delat ägande:

Godkännes.

Juridisk person

Godkännes ej.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstugan ligger i källaren med ingång från trapphuset. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel samt ett torkrum. I källaren finns även duschrum och WC. Soprum samt cykel-/banvagnsförråd finns i huset och det finns även cykelförvaring på gården. Ca 200 meter från huset finns en kommunal återvinningsstation. Föreningen disponerar en välskött och fin trädgård omgiven av grönska och gamla fina byggnader. Gården ligger skyddad på baksidan av huset och har många soltimmar på sommaren. På sommaren är gården utrustad med bänkar, stolar och bord.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Biografen Tellus som snart kan fira 100-årsjubileum ligger precis mittemot. Verksamheten här startade redan 1920 och erbjuder idag både film, föredrag, konserter, café och annat. Du bor dessutom precis intill den fina och populära Svandammsparken som är en riktig oas med plaskdamm och grönytor.