Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Wargentinsgatan 2
1897 P. J. Lindblad
Kungsholmen
STOR LJUS TVÅA MED BALKONG, ÖPPEN SPIS OCH LÅG AVGIFT
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: GÄRDE

På lilla trevliga Wargentinsgatan mitt på centrala Kungsholmen ligger denna ljusa sekelskiftestvåa som både har balkong och öppen spis. Rummen är flexibla och generösa i storlek och har runt 3,10 meter i takhöjd och smyckas av stuckaturer, höga golvsocklar och profilerade snickerier. Kök och badrum är nyrenoverade. Balkongen ligger med högt läge in mot kvarterets fina innergård och omsluts på sommaren av härlig grönska. Här bor du med låg avgift och ett suveränt läge på Kungsholmen, nära till det mesta i stadsdelen och med promenadavstånd till centralen och city.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Wargentinsgatan 2
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
1897 P. J. Lindblad
Våning:
3 av 4, hiss finns ej
Rum:
2 rum
Area:
63 m²
Avgift:
1 503 kr inklusive kall- och varmvatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. En obligatorisk balkongavgift om 50 kr/mån tillkommer avgiften.

Allmänt om fastigheten

El:
8 400 kr/år
Total driftskostnad:
8 400 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
elkostnaden inkluderar hushållsel och uppvärmning via direktverkande el.

Allmänt

Denna lägenhet präglas av ljus och rymd, med generös takhöjd och stora fina originalfönster av korspostsmodell. Bevarade originaldetaljer förenas med stilren modern design. Rumsdispositionen är flexibel och kan varieras. Här är dessutom gott om förvaringsutrymmen, både i bostaden och i två externa förråd, ett på vinden och ett i källaren.

Kök

Det snygga köket helrenoverades 2014 och ritades av Grad arkitekter. Luckor och lådfronter är vita och släta och takhöjden har utnyttjats till överskåp i dubbla rader, här finns mycket gott om förvaringsutrymmen. Lägenhetens originalskafferi är också bevarat. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. I taket sitter infällda spotlights. Köket har öppnats upp mot intilliggande rum med en större öppning. Här finns utrymme för en större matplats med stolar.

Vardagsrum

Rummet intill köket är det som idag disponeras som vardagsrum, vilket skapar en härlig social yta med runtgående planlösning samt utgång till balkong. I vardagsrummet sitter höga golvsocklar och stuckaturer. Takhöjden är 3,10 meter. På golvet ligger fiskbensparkett av ek. Helglasade pardörrar leder till hemmets balkong. Det är en ljuvlig plats med utsikt in mot en fin innergård och under sommarhalvåret inbäddad i grönska. Med smidig access från köket är det enkelt att ta med sig frukostkoppen ut på balkongen eller att duka upp till middag utomhus.

Sovrum

Lägenhetens största rum ligger till vänster i bostaden och disponeras idag som sovrum. Här finns två vackra korspostsfönster, pampiga stuckaturer, höga golvsocklar och en fin och stämningsskapande öppen spis. Takhöjden i detta rum är 3,10 meter och golvet är belagt med fiskbensparkett.

Badrum

Badrummet är precis stambytt. Här finns dusch, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, wc och handdukstork. Väggarna är kaklade med vitt kakel och på golvet ligger mörk klinker.

Hall

Du gör entré till bostaden genom fina pardörrar. Hallen har snygg och smart platsbyggd förvaring med skåp i olika storlekar och öppna hyllor. Från hallen nås alla rum i lägenheten.

Brf Pilen

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Pilen beskattas som äkta förening, äger fastigheten Skördemannen 10. Husen består av 22 lägenheter 4 lokaler med hyresrätt. I lokalerna huserar ett friskvårdsföretag, restaurang, nagelsalong och ett kontor. Huset byggdes 1897.

År föreningen övertog fastigheter

Föreningen har ägt marken sedan 1909.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd tomträttsavgäld.

Renoveringar i urval

2019 – trapphusrenovering och byte av elsystem. 2018 – stambyte. 2015 – ny tvättmaskin. 2014 – fönsterrenovering och renovering av betongdäck på innergård. 2013 – snörasskydd monterat på tak. 2012 – renovering av tvättstuga. 2010 – gårdsrenovering och balkongbygge.

Kommande renoveringar

2020 ska gårdsmuren renoveras och om några år fasadrenovering mot gård.

Ekonomi

Till stambytet togs nya lån upp av föreningen och nu ligger belåningsgraden på ca 6000kr/kvm. Överlag är ekonomin mycket stabil.

Avgifter

I avgiften ingår varmt och kallt vatten, kabel-tvs grundutbud och bredband. En balkongavgift om 50 kr/mån tillkommer avgiften. Inga avgiftsförändringar är planerade. Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 1163kr ut av köparen. Vid belåning tas pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant.

Förråd

Ett vindsförråd och ett källarförråd hör till lägenheten.

Medlemskap

Delat ägande godkänns av föreningen. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga och ett hobbyrum. Gemensam innergård med grillplats.

Övrigt

Hushållsvärme betalas av lägenhetsinnehavaren då huset värms med direktverkande el.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning samt kontakt med styrelsen under mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det centrala läget är en av de stora fördelarna med detta boende. Här bor du mitt på östra Kungsholmen, går till Hötorget på en kvart och har en mängd trevliga restauranger, caféer och bagerier i de närmaste kvarteren. Det är även ett lummigt och grönt område med både Polishusparken och Kronobergsparken nära, men även Kungsholms strand och Norrmälarstrand och flera fina motionsstråk längs vattnet. De omgivande kvarteren är levande och trevliga gator med många mindre unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Kommunikationerna utgör också ett stort plus, med närhet till både gröna och blå linjen och flera busslinjer och promenadavstånd till centralen och cityterminalen.