Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Norrtullsgatan 63
Edvard Engström 1947
Vasastan - Norrmalm
LJUS FUNKIS MED BALKONG OCH ORIGINALKÖK - MÖJLIG TVÅA
FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Välkommen till en riktig funkispärla med originalkök och stor balkong, en härlig och ljus bostad med stora fönsterpartier och 2,70 meters takhöjd. Lägenheten har ett rymligt kök med matplats som ligger i fil med ett generöst vardagsrum med plats för alla funktioner. Bra förvaringsutrymmen i rymliga originalgarderober är ett annat stort plus. I norra Vasastan bor du nära såväl ett kluster av restauranger som stora parker och naturområden som Hagaparken och Brunnsviken. Dessutom bor du här i en bostadsrättsförening som har både en lummig innergård och en härlig takterrass att njuta av alla tider på året.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Norrtullsgatan 63
Område:
Vasastan - Norrmalm
arkitekt:
Edvard Engström 1947
Våning:
2 av 7, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
1 885 kr Inkl. värme, v/a, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
1 200 kr/år
Total driftskostnad:
3 200 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Kök

I köket finns den ursprungliga köksinredningen bevarad och är renoverad och målad i vitt. Snedställda överskåp, klassiska beslag, köksreda med glasskeppor, rostfri diskbänk och två rader vitt 15x15-kakel är alla still going strong i detta fina kök. I övrigt är köket utrustat med spis med häll och ugn samt kyl och mindre frys. Inredningen är byggd i parallellform med matplats närmast fönstret. Den som skulle vilja ha ett separat sovrum skulle kunna dela av köket och skapa ett sovrum av matplatsen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och ljust rum som är lättmöblerat och rymmer de funktioner du önskar. Här får du till exempel plats för både soffgrupp och säng, som även kan skärmas av för den som så önskar. På golvet ligger en fin rutlagd ekparkett som är bevarad från byggåret. Väggarna är målade i ljusrosa. Rummets fönsterparti ligger i vinkel och i ett burspråk. Här finns ett stort tvåluftsfönster och balkongdörr. Till balkongen tar du gärna med dig frukosten för att njuta av morgonsolen.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med stamrenovering i huset 2004. Väggarna är kaklade i vitt med en blå bård, och på golvet ligger ljusblå klinker. I rummet finns badkar på tassar, wc, handfat och badrumsskåp.

Hall

Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring. Dessutom har hallen tre bevarade originalgarderober med överskåp som tar hand om en stor del av ditt förvaringsbehov. Från hallen når du alla rum. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Sländan 5

Föreningen

Brf Sländan 5 (org. nr: 769607-4090) är en äkta föreningen som förvärvade Sländan 5 år 2002. Föreningen består av adresserna Norrtullsgatan 63 samt Dannemoragatan 18 och omfattar 96 bostadsrätter, en hyresrätt samt en lokal. Adresserna förenas av en trevlig gemensam innergård med utemöbler, planteringar och en gemensam takterrass på Norrtullsgatan 63. Föreningen äger marken

Ekonomi

Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsändringar

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen

Bredband och kabel-tv

Via Comhem. Tecknas enskilt, betalas av bostadrättshavaren. Fiber via Axphone bredband (finns i de flesta lägenheter, sitter isåfall i hallen) tecknas enskilt, betalas av bostadrättshavaren

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande accepteras

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen

Gemensamma utrymmen

Två stycken cykelförråd i källaren på vardera hus, här kan man även parkera barnvagnen, två stycken tvättstugor, en i vardera hus med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, den fina innergården

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd

Renoveringar

2018: OVK genomförd, fönsterrenovering, rensning av stammar, 2017: huskropp utvändigt, 2010: spolning av stammar, 2009: renovering av hiss 2008: installation av säkerhetsdörrar, 2007: renovering av innergård samt byggnation av vindslägenheter på Dannemoragatan 18 2006: renovering av tak, fasad och balkonger, 2004: byte av stammar och elstigare. Renovering av tvättstuga samt målning av trapphus.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter men alldeles intill Vanadislunden och Vanadisbadet, och nära större grönområden som Lill-Jansskogen, Bellevue, Brunnsviken och Hagaparken. Såväl bad som skridskoåkning finns nära. I Vasastan är det aldrig långt till en trevlig kvarterskrog, här kan till exempel utmärkta Döden i grytan i huset intill bli ditt lokala häng. Dessutom har du restauranggtäta Roslagsgatan och de klassiska krogarna kring Odenplan och Vasaparken nära. Carl Eldhs ateljémuseum är en annan pärla i trakten, med fantastisk miljö och mysigt café under sommaren. Nya Hagastaden ligger endast tio minuters promenad bort, vilket utökat serviceutbudet i området ytterligare. Busslinje 2 har hållplats precis vid huset och du bor bara fem-sex minuter från den nya pendeltågsstationen vid Vanadisplan.