Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Bostadsrätt
    [Adress] => Vindragarvägen 15
    [Område] => Södermalm - Reimersholme
    [Våning] => 4 av 4, ej hiss, hiss saknas
    [Rum] => 2 rum
    [Area] => 57 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 910 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband. [Andelstal] => 0,26762 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 99-4044-6-237-9/1301 )

Vindragarvägen 15

LJUST OCH LUGNT – SJÖNÄRA VÄLPLANERAD FUNKIS HÖGST UPP

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vindragarvägen 15
Område
Södermalm - Reimersholme
Våning
4 av 4, ej hiss, hiss saknas
Rum
2 rum
Area
57 kvm
föreningens information
Avgift
2 910 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband.
Andelstal
0,26762 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
99-4044-6-237-9/1301

Driftskostnader

El
2 220 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
4 620 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: 1946 Wallander

Brf Mälarens totalt sju fastigheter uppfördes under åren 1944 – 1947 och ritades av arkitekt Sven Wallander på HSB:s arkitektkontor. Wallander var även en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Han har främst ritat bostäder men även några offentliga byggnader som Norra Kungstornet på Kungsgatan. Vindragarvägen 9 ligger i ett långt fyravåningshus med tre byggnadskroppar som sammanbinds av två låga byggnader. Fasaden är putsade i en gul nyans med partier av gult tegel. Portarna är i ek och glas och har ett litet skärmtak. Utanför huset finns en lekplats och bord att sitta vid under sommaren. Föreningen Brf Mälaren bildades när husen byggdes och är en stor och stabil förening bestående av 282 lägenheter. För de boende finns en mängd tillgångar som grill, hobbyrum, motionsrum, föreningslokal och en egen roddbåt. Dessutom har man en halvt inglasad takterrass med häftig vidsträckt utsikt över Södermalm, Globen, Liljeholmen, Gröndal och Essingeöarna. Till föreningen hör också Reimers gamla malmgård som HSB rustade upp och inredde som förskola.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Mälaren i Stockholm

Föreningen

HSB:s Brf Mälaren i Stockholm är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Vinfatet 1 & 2, Remmaren 1, 2 & 3, Vindragaren 1 & 2 samt Räkenholmen 6. Föreningen omfattar 282 lägenheter med bostadsrätt, 8 lokaler med bostadsrätt, 5 lokaler med hyresrätt, 4 gästlägenheter samt 26 rum/lägenheter med hyresrätt som hyrs ut till ungdomar mellan 18-29 år med inskränkt besittningsskydd. I föreningen finns även 43 stycken parkeringsplatser.

Mark

Förneningen äger marken.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 878 kr/kvm bostadsrättsarea.

Likvida medel ca 5 mkr, yttre underhållsfond ca 5 mkr.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tvs grundutbud.

I januari 2023 höjdes avgiften med 5%, inga fler beslutade avgiftshöjningar finns.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 837 kr av köparen. Vid pantsättning utgår 788 kr/pant.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Trädgård och markskötsel sköts av Kjell Johanssons Trädgårdsservice AB.

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga i markplan med 6 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 2 torkskåp, mangel och strykbräda finns på Vindragarvägen 4, föreningslokal, pingisrum, styrketräningsrum, hobbylokal, roddbåt att låna, 4 stycken gästlägenheter samt cykel och barnvagnsförråd. Fina och välskötta grönområden med sittgrupper och lekplats.

Garage och parkering

Föreningen förfogar över 43 parkeringsplatser med internt kösystem, en parkeringsplats kostar 1 000 kr / månad, det finns även boendeparkering via Stockholms Stad på gatan.

Renoveringar, i urval

2022 installation laddstolpar för elbil.

2021-2022 fönsterrenovering.

2021 stamspolning, upprustning träningslokal.

2019 nya portar med tillhörande låssystem.

2018 OVK genomförd och godkänd, renovering av plattgång och dagvatten längs låghuset.

2017 nya dagvattenledningar i höghusen, helrenovering av tvättstugan på Vindragarvägen 4.

2016 omläggning av tätskikt i tak på Vindragarvägen 10, 12, 4 och 2.

2013-2014 balkongrenovering och fönstermålning på Vindragarvägen 2 och 4.

2012 renovering av piskbalkonger på samtliga hus.

2009 renovering och utbyte av värmecentral och undercentral, renovering av hiss.

2001 byte av stammar i kök och badrum samt elstigar.

1999 fasadrenovering på Vindragarvägen 2 och 4.

Planerade renoveringar

Målning av trapphus, takrenovering låghusen och installation av solceller - ej satt i tiden.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm, ett sådant kostar 500 kr i insats och sedan utgår en mindre årlig avgift.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021 och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader just nu. Siffrorna du läser här är alltid uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras under de närmsta åren. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen i berörd förening för mer information.

OMRÅDET

Att bo på en ö är att leva nära årstiderna. Här är vattnet, naturen och lugnet alltid närvarande, samtidigt som staden finns tätt intill. Runt Reimersholme finns trevliga promenadvägar med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen. När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan. Därtill såg landskapsarkitekt Ulla Bodorff till att förstärka känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Ön förbinds med Södermalm via Reimersholmsbron och där trafikerar busslinjerna 54 och 66. Tunnelbanan finns vid Hornstull, som även erbjuder allt du kan önska av restauranger, barer, caféer, butiker och service.