Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ludvigsbergsgatan 43B
Södermalm
SNYGG OCH NYRENOVERAD TVÅA MED UTEPLATS OCH EGEN INGÅNG I SKULDFRI FÖRENING

Radhuskänsla på Skinnarviksberget! Denna snygga lägenhet ligger med egen ingång och uteplats i lugna och trivsamma kulturkvarter. Lägenheten är stilfullt och enhetligt renoverad med materialval av hög kvalitet. Ursprunget i det stilrena 1960-talet har tagits tillvara och förfinats. Här bor du med generösa sociala ytor och med ett avkopplande och flexibelt sovrum intill. Kök och badrum är helt nyrenoverade liksom väggar och golv. Området kring Skinnarviksberget erbjuder mycket grönska, praktfulla vyer över staden och inspirerande miljöer med bebyggelse från flera århundraden.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ludvigsbergsgatan 43B
Område:
Södermalm
Rum:
2 rum
Area:
49 m²
Avgift:
1 361 kr
Pris:
4 500 000 kr kr/bud

Allmänt

I detta välkomponerade och välkomnande hem bor du med egen ingång. Att slippa gå genom ett trapphus för att komma hem är något som säljarna uppskattar mycket. Dessutom har du en egen uteplats i direkt anslutning. I hela lägenheten (utom vid entrén och i badrummet) ligger en ekparkett som slipades och behandlades med vitpigmenterad hårdvaxolja 2017. Nyinstallerat fibernät 1000 mb/s ingår i avgiften. Du har goda förvaringsutrymmen i bostaden samt i ett rymligt källarförråd.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett stort och härligt vardagsrum som bidrar mycket till att lägenheten känns större än angivna kvadratmetrar. Det är ett ljust och öppet sällskapsrum med fyra fönster i söderläge. Här finns gott om plats för både en stor soffgrupp och för matbord med stolar. Köket helrenoverades 2018 i en för året helt ny köksserie från Ballingslöv, Wood, i vitpigmenterad ek med handtag samt blandare i mässing. Bänkskiva och stänkskydd är av kalksten (Kinnekulle från Thorsbergs stenhuggeri). Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd fläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys.

Sovrum

Längst in i lägenheten finns ett stort sovrum. Detta har delats av med en vägg med skjutdörr och innerfönster vilket har skapat en sovrumsdel och en arbetsrumsdel. Sovrummet ligger längst in. Här sover du lugnt och ombonat med väggar målade i blågrått. Här finns även bra förvaringsutrymmen i en garderobsvägg med skjutdörrar, varav två är spegelväggar. Idag hänger ett linnedraperi för garderoberna. Arbetsrummet ligger ytterst, och är ett ljust rum med vitmålade väggar och två fönster med rabatter precis utanför.

Badrum

Det snygga och nyrenoverade (2018) badrummet bjuder på lyxig spakänsla med väggar och golv av kalksten (Lindanäs från Östersjösten). I rummet finns dusch, wc, handfat med blå kommod och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (från 2015). Golvet är försett med golvvärme.

Hall

Hallen är ljus och öppen mot lägenheten. Innanför ytterdörren sitter en rymlig hatthylla i 1950-talsstil, och därefter finns stora och rymliga garderobsutrymmen att disponera till kläder och-/eller som städskåp eller annan förvaring. På golvet i hallen ligger grå stenklinker som har golvvärme.

Uteplats

Lägenhetens uteplats ligger i direkt anslutning till entrédörren. Den är helt inhägnad och har även grind. Uteplatsen vetter, som övriga lägenheten, mot söder, och har markis, infravärme och belysning. Trätrall ligger på marken. Uteplatsen ligger i ett lugnt och ostört, och dessutom, soligt läge.

Brf Skinnarviksberget 2

OMRÅDET


På Ludvigsbergsgatan råder lugnet trots det mycket centrala läget. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden från Stockholms innerstads högsta berg Skinnarviksberget och från Monteliusvägen, och du kan promenera runt i fina kulturmiljöer vid bland annat Yttersta tvärgränd och på Bastugatan. Åt andra hållet ligger Zinkensdamms idrottsplats och Tantolunden på kort promenadavstånd. En av de närmaste matbutikerna är Paradiset där du kan handla ekologiskt och äta god middag.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här