Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ludvigsbergsgatan 43B
Sverker Feuk (Arkitekt)
Södermalm
SNYGG OCH NYRENOVERAD TVÅA MED UTEPLATS OCH EGEN INGÅNG I SKULDFRI FÖRENING
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: EVENSTEVEN

Radhuskänsla på Skinnarviksberget! Denna snygga lägenhet ligger med egen ingång och uteplats i lugna och trivsamma kulturkvarter. Lägenheten är stilfullt och enhetligt renoverad med materialval av hög kvalitet. Ursprunget i det stilrena 1960-talet har tagits tillvara och förfinats. Här bor du med generösa sociala ytor och med ett avkopplande och flexibelt sovrum intill. Kök och badrum är helt nyrenoverade liksom väggar och golv. Området kring Skinnarviksberget erbjuder mycket grönska, praktfulla vyer över staden och inspirerande miljöer med bebyggelse från flera århundraden.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 3 850 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 850 000 kr
1
18 Feb 14:48
3 750 000 kr
1
11 Feb 17:17
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ludvigsbergsgatan 43B
Område:
Södermalm
arkitekt:
Sverker Feuk (Arkitekt)
Våning:
0, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
49 m²
Avgift:
1 361 kr Värme, vatten, bredband ingår i avgiften
Pris:
4 050 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
1 500 kr/år
Försäkring:
3 246 kr/år
Total driftskostnad:
4 746 kr/år

Allmänt

I detta välkomponerade och välkomnande hem bor du med egen ingång. Att slippa gå genom ett trapphus för att komma hem är något som säljarna uppskattar mycket. Dessutom har du en egen uteplats i direkt anslutning. I hela lägenheten (utom vid entrén och i badrummet) ligger en ekparkett som slipades och behandlades med vitpigmenterad hårdvaxolja 2017. Nyinstallerat fibernät 1000 mb/s ingår i avgiften. Du har goda förvaringsutrymmen i bostaden samt i ett rymligt källarförråd.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett stort och härligt vardagsrum som bidrar mycket till att lägenheten känns större än angivna kvadratmetrar. Det är ett ljust och öppet sällskapsrum med fyra fönster i söderläge. Här finns gott om plats för både en stor soffgrupp och för matbord med stolar. Köket helrenoverades 2018 i en för året helt ny köksserie från Ballingslöv, Wood, i vitpigmenterad ek med handtag samt blandare i mässing. Bänkskiva och stänkskydd är av kalksten (Kinnekulle från Thorsbergs stenhuggeri). Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd fläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl och frys.

Sovrum

Längst in i lägenheten finns ett stort sovrum. Detta har delats av med en vägg med skjutdörr och innerfönster vilket har skapat en sovrumsdel och en arbetsrumsdel. Sovrummet ligger längst in. Här sover du lugnt och ombonat med väggar målade i blågrått. Här finns även bra förvaringsutrymmen i en garderobsvägg med skjutdörrar, varav två är spegelväggar. Idag hänger ett linnedraperi för garderoberna. Arbetsrummet ligger ytterst, och är ett ljust rum med vitmålade väggar och två fönster med rabatter precis utanför.

Badrum

Det snygga och nyrenoverade (2018) badrummet bjuder på lyxig spakänsla med väggar och golv av kalksten (Lindanäs från Östersjösten). I rummet finns dusch, wc, handfat med blå kommod och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (från 2015). Golvet är försett med golvvärme.

Hall

Hallen är ljus och öppen mot lägenheten. Innanför ytterdörren sitter en rymlig hatthylla i 1950-talsstil, och därefter finns stora och rymliga garderobsutrymmen att disponera till kläder och-/eller som städskåp eller annan förvaring. På golvet i hallen ligger grå stenklinker som har golvvärme.

Uteplats

Lägenhetens uteplats ligger i direkt anslutning till entrédörren. Den är helt inhägnad och har även grind. Uteplatsen vetter, som övriga lägenheten, mot söder, och har markis, infravärme och belysning. Trätrall ligger på marken. Uteplatsen ligger i ett lugnt och ostört, och dessutom, soligt läge. Uteplatsen ingår i lägenheten (uppgift kontrollerad med föreningen 2019 - 01 - 17)

Brf Skinnarviksberget 2

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen består av 97 lägenheter, varav 91 är upplåtna med bostadsrätt och 6 är upplåtna med hyresrätt samt en företagslokal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Husets nybyggnadsår är 1962 – 1969 och ritades av arkitekt Sverker Feuk.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2001.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om år 2024-01-01. Tomträttsavgälden uppgår till ca 660 000 kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen förvaltning.

Parkering

Föreningen innehar 61st parkeringsplatser som går att hyra för 480kr/mån för brf -medlemmar och 1 700 för icke medlemmar. Gästparkering: Platserna får användas vardagskvällar och helgdagar av gäster till boende i huset. Vardagar är platserna främst avsedda för hantverkare som arbetar i huset samt fastighetsskötaren. Varje lägenhet har ett parkeringstillstånd, märkt med lägenhetsnumret. Kö till parkeringsplatserna uppskattas till 6 personer och administreras av föreningen. (uppgiften kontrollerad 2019 - 01 – 17)

Renovering

2012/2013 relining av stammar 2016 Elstigarna bytta, porttelefoner installerade 2018 Bredband installerat (leverantör A3) 2017/2018 Installation av bergvärme, slutförande under 2018/ början på 2019

Kommande renoveringar:

2019 - Fönster kommer att renoveras med start mitten av februari. 2019 - Uteplatserna kommer att renoveras under våren/sommaren. 2019 – Dränering, framöver skall marken vid parkeringen samt p-platserma renoveras (eventuellt 2020) Prel 2020 – Renovering av marken vid parkeringen samt p-platserna

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och har pengar i kassan. Under 2018 sålde föreningen en hyresrätt (6 kvar totalt)

Avgifter:

I avgiften ingår Värme, vatten, grundutbud tv via ComHem och bredband 1000-1000 Mbit/s via A3

Förråd

Separat källarförråd ingår i lägenheten. Det går att hyra ett extra förråd till en kostnad från 250kr/mån upp till 800kr/mån. Till extra förråden är det längre kö

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, 2st cykelrum, grovsoprum samt snickarbod

Bredband och tv:

Bredband via A3 (ingår i avgiften), Tv går att välja mellan IP-tv(olika leverantörer), Comhem eller Boxer

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2017 samt ordförande 2019-01-19. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Ludvigsbergsgatan råder lugnet trots det mycket centrala läget. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden från Stockholms innerstads högsta berg Skinnarviksberget och från Monteliusvägen, och du kan promenera runt i fina kulturmiljöer vid bland annat Yttersta tvärgränd och på Bastugatan. Åt andra hållet ligger Zinkensdamms idrottsplats och Tantolunden på kort promenadavstånd. En av de närmaste matbutikerna är Paradiset där du kan handla ekologiskt och äta god middag.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här