Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Jägmästargatan 12
Frithiof Swensson 1909-10
Hjorthagen
LANDET MITT I STAN - LJUS OCH MYSIG TVÅA VID LJUVLIG GÅRD
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Pickande höns på en mysig och ombonad innergård, i ”Gula husen” i Hjorthagen bor du lugnt och rofyllt med lantlig småstadskänsla. De nästan 110 år gamla byggnaderna i kvarteret Skytten var Stockholms stads första arbetarbostäder för anställda vid Värtaverket, och är nu ett mysigt och hemtrevligt bostadskvarter med en fantastisk lummig innergård med odlingslotter och hönsgård. I ett av de gula husen hittar vi denna ljusa och genomgående lägenhet med två rymliga rum och ett alldeles ljuvligt badrum. Att komma hem hit är att hitta lugnet och lite av en sagovärld endast tre stationer från Stureplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Jägmästargatan 12
Område:
Hjorthagen
arkitekt:
Frithiof Swensson 1909-10
Våning:
0.5 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
39 m²
Avgift:
2 118 kr Värme, vatten och bredband ingår i avgiften

Allmänt om fastigheten

El:
4 100 kr/år
Försäkring:
1 825 kr/år
Total driftskostnad:
5 925 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Allmänt

Detta är en charmfull ljus bostad med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck. Rummen är rymliga och flexibla. Originalträgolven har plockats fram och betsats/målats vita. Till lägenheten hör också ett vindsförråd.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum delar på lägenhetens största rum. Det är ett ljust och luftigt sällskapsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Rummet får fint ljusinsläpp genom ett stort tredelat fönster. Köket är byggt i vinkel och utrustat med extra bred induktionshäll, kombiugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin och en fristående kombinerad kyl och frys.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och mjukt rum med fönster in mot gården, cremefärgade väggar och vitmålade trägolv. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och ytterligare möblemang. En stor garderob med skjutdörrar tar hand om förvaringen. Rummet var tidigare lägenhetens kök, innan en uppdelning gjordes som separerade sovrummet från de sociala utrymmena, och en fin speglad dörr med överljus leder in till rummet.

Badrum

Badrummet är en riktig dröm med blommigt franskt porslin i handfat och wc. Här finns också badkar. Väggarna är kaklade med vita stora kakelplattor och på golvet ligger grön klinker med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Hallen ligger centralt i lägenheten och har gott om plats för klädavhängning och även någon möbel. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Skytten 4

Antal lägenheter och lokaler:

Brf Skytten 4 äger fastigheten Skytten 3. Fastigheten består av 3 flerfamiljshus. Föreningen upplåter 78 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lägenheter och 20 lokaler med hyresrätt. Föreningen har även lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades av arkitekt Frithiof Swensson och uppfördes 1909-1910.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Skytten 4 förvärvade fastigheten 2002.

Tomträtt:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renoveringar

2017, Installation av fibernät för bredband, 2017 stamspolning, 2016 ommålning av fönster, utvändigt, 2012 utbyte av fjärrvärmecentral, 2012 byte av tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp i 3 tvättstugor, 1996, ommålning av tak, 1995 omputsning av fasad, 1981-83 rörstambyte, elstambyte

Kommande renoveringar

2018-2019, ommålning, reparation av tak och fasad

Ekonomi:

Under 2018 avyttrade föreningen två av de 9 hyresrätterna och amorterade av sitt lån på 5 miljoner och blev därmed skuldfri. Intäkterna kommer, utöver årsavgifterna, från hyresrätterna samt lokalerna.

Avgifter:

Årsavgifterna planeras vara oförändrade det närmaste året. I avgiften ingår vatten och värme, bredband. Vid överlåtelse betalas en avgift om 1138 kr av köparen och vid pantsättning utgår en avgift om 455 kr som betalas av pantsättaren.

Förråd:

Ett vindsförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga, cykelrum, cykelrum, barnvagnsrum, bastu, övernattningslägenhet och hobbylokal.

Bredband och tv:

Bredband levereras av Bahnhof och Kabel-TV av Com Hem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt information från styrelsen och dess kontaktperson 2018-11-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval och löp- och promenadvägar, idrottsanläggningar och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora och välsorterade butik. Hjorthagen trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten) och av buss 55 som tar dig bland annat till Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder, båda med direkt närhet till denna adress. Mittemot huset ligger Hjorthagens Tennisklubb och dess banor där en 88-årig Gustav V 1946 svingade racketen i en dubbelmatch. Förnärvarande pågår också en fantastisk upprustning av de gamla gasklockorna. Detaljplanen omfattar del av Gasverket och kommer innehålla scen, kultur, museum, skola, förskola, idrottshall och kontor. Se vidare https://växer.stockholm/projekt/gasverket-vastra/

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här