Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skridskovägen 9C
Laudon 1957
Västertorp
FÖRTRÄFFLIG FYRA I ETAGE MED STOR TAKTERRASS OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD

Högst upp i det ombyggda gamla läroverket i Västertorp ligger denna eminenta etagelägenhet, en ljus och luftig bostad med fantastiska fönsterpartier i storlek XL. Det är ett socialt, flexibelt och välplanerat hem. Kök och vardagsrum är ett fantastiskt sällskapsrum med studiokänsla och därtill har detta rymliga boende tre bra sovrum, wc på båda plan och gott om förvaringsutrymmen. Det är ett härligt hem som inbjuder till stora middagar och trevligt häng, men även har rum för återhämtning och lugna stunder. Terrassen ligger högst upp i lägenheten och är en stor och insynsskyddad oas med utsikt över trädtopparna, och som inte den vore nog har lägenheten dessutom en stor balkong.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skridskovägen 9C
Område:
Västertorp
arkitekt:
Laudon 1957
Våning:
2 av 2, hiss finns
Rum:
4 rum
Area:
108 m²
Avgift:
5 899 kr inklusive värme & vatten.

Allmänt om fastigheten

El:
4 000 kr/år
Försäkring:
1 200 kr/år
Total driftskostnad:
5 200 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

På entréplanet ligger kök och vardagsrum i öppen planlösning, ett sovrum, badrum och en rymlig hall. En spiraltrappa leder upp till det övre planet med två sovrum, en övre hall och wc. Härifrån nås lägenhetens stora terrass. Balkongen ligger på entréplanet vid kök och vardagsrum. Lägenheten är ljus och luftig med stora fönsterpartier och 3,30 meter i takhöjd på nedre plan, något lägre på det övre. Väggarna är vita och på golven ligger parkett av ek. I lägenheten finns gott om garderober och du har dessutom ett stort förråd i källaren.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett rum med slående rymd. De stora fönstren, som är bevarade från skoltiden, upptar hela ytterväggen av rummet. Tillsammans med takhöjden på 3,30 meter är detta en sal som imponerar. Här finns gott om plats till att duka för många, och dessutom utrymme för en stor soffgrupp och andra möbler. Köksinredningen har vita släta fronter, vit bänkskiva och vitt kakel. Här finns även en rymlig köksö med bänkskiva och täcksidor i massivt trä, och en mängd lådor till förvaring. Här kan den som vill ha en extra matplats med barstolar. Köket är i övrigt utrustat med spishäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, dubbel diskho, diskmaskin, kyl och frys.

Sovrum

Bostaden har tre sovrum, två på det övre planet och ett på det nedre. Master bedroom ligger längst upp och längst in. Det är ett stort och ljust rum med snedtak och synliga bjälkar. Här finns en garderobsvägg med fyra garderober. Fönstren är högt sittande, vilket ger en lugn och fridfull känsla. En liten trappa leder upp och ut till lägenhetens terrass. Bredvid det stora sovrummet ligger ett mindre och vinkelformat sovrum, som idag används som barnrum. Även här finns snedtak, synligt bjälklag, två högre sittande fönster, lugn och mys. Det tredje sovrummet ligger mellan hall och vardagsrum på entréplanet. Här har man samma höga fönster som i sällskapsrummet intill och ett flödande ljusinsläpp.

Terrass och balkong

Här bor du med ett uterum på varje plan. Med anslutning från kök och vardagsrum ligger en stor balkong. Hit tar du enkelt med dig kaffekoppen ut på morgonen, men sitter även gärna på kvällen eftersom det här är eftermiddags- och kvällssol. Terrassen, som ligger på övervåningen, är en riktig dröm, och en stor sådan, cirka 20 kvm, med plats för stor sittgrupp och många växter. Terrassen är helt insynsskyddad och har sol från morgon till eftermiddag.

Badrum

Lägenheten har ett stort badrum på nedervåningen och en wc på övre plan. Båda rummen har helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i svart. Badrummet är stort och välutrustat med dusch bakom glasväggar, golvvärme, handfat med kommod, badrumsskåp, wc och en tvättpelare med tvättmaskin (2009) och torktumlare (2018). På övervåningen finns toalettrum med wc och handfat med kommod.

Hall

Hallen är ett rymligt rum med goda förvaringsutrymmen. Innanför ytterdörren finns en hatthylla och en garderob och längre in i hallen finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Till vänster om entrén leder en vit spiraltrappa som till övervåningen. Ytan här går också att nyttja till förvaring, eller till exempel till en arbetsplats som nuvarande ägare gjort. På den övre våningen ligger också en hall som har möblerbar yta.

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset som kostar 450 kr/mån. Separat kö som administreras av ViRedo AB, tel. 08-55516060.

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning.

Kommande renoveringar

Taket ska eventuellt ses över och diskussioner om at installera bergvärme pågår. Utemiljön ska eventuellt förbättras.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och amorterar 120 000 kr/år. Ifall ekonomin tillåter överväger föreningen att höja takten något. Investeringar utöver drift och underhåll utvärderas alltid utifrån påverkan på kassaflöde och marknadsvärde på bostadsrätterna.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 314 kr/mån för Telia Play (bredband & tv) tillkommer avgiften. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Förråd

Ett rymligt källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats med grill och gemensamma aktiviteter. Innergården är bilfri och det finns planer på att renovera den. Ett hobbyrum finns i föreningen, samt sopstuga med sortering av kompost, grovsopor, kartong, plast, metall och glas. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga.

Bredband och tv

Bredband och tv levereras via Telia Play. Flera play-tjänster ingår, bland annat HBO Nordic. Tillgång finns också till streamingtjänsten Telia Play online via app och webb.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2017 samt representant för styrelsen under november 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Hägerstensåsen är närmaste tunnelbanestation och intill den finns en smidigt belägen och välsorterad kvartersbutik. Du bor även granne med Västertorps simhall och gym, skola och förskola.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här