Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tre Kronors väg 43
OLOF HULT / BERGLUND ARKITEKTER
Nacka - Kvarnholmen
SJÖNÄRA VÅNING MED NEW YORK-KÄNSLA, BALKONG OCH 22 KVM TERRASS
TEXT: MURÉN STYLING: SKOGSVILD FOTOGRAF: BOUKARI

Högt upp i det före detta bageriet på Kvarnholmen ligger denna 112 kvm stora lägenhet om fem rum och kök. Bostadens planlösning är både genomgående och genomtänkt - nyritad av Berglund Arkitekter med stora spröjsade fönster med låg bröstning och en stor terrass om 22 kvm i söderläge och en balkong om 7 kvm mot norr. Det är så också ett bekvämt boende utrustat med alla faciliteter och gott om förvaring. Kök och vardagsrum är placerade i hemmets centrala parti och nås via en generös hall. De utgör ett stort, ljust och härligt sällskapsrum med plats för både stort matbord, soffor och fåtöljer. Lägenheten har fyra sovrum, som är placerade i varsitt hörn av bostaden, samt två välutrustade badrum. Här bor du med maffiga vyer över omgivningarna och en skön frihetskänsla både i bostaden och utomhus på terrassen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Tre Kronors väg 43, 3tr
Område:
Nacka - Kvarnholmen
arkitekt:
OLOF HULT / BERGLUND ARKITEKTER
Våning:
3 av 4, hiss finns
Rum:
5 rum och kök
Area:
112 m²
Avgift:
5 744 kr inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet
Pris:
8 600 000 kr Pris

Allmänt

I Bageriet bor du med en välplanerad och smart planlösning med öppna och centrala ytor i kök och vardagsrum. Bostadens interiörer är inspirerade av både 1920-talet och industrihistorien med kvalitativa materialval och genomtänkta detaljer. Rummen har en sober ljus grundpalett med accenter i sotgrå toner i fönstersnickerier, radiatorer och skåpdörrar. Samtliga väggar är målade i vitt och golven är ljusa vitpigmenterade och mattlackade trägolv av ek. Fönstren i bostaden är väl tilltagna och har låg bröstning, vilket både ger fin utsikt och ett generöst ljusinsläpp. Industrikänslan finns i de mörkmålade och spröjsade rutorna och i de gedigna mörkmålade radiatorerna i anslutning. Planlösning, balkong och terrass är ritade av Berglund Arkitekter i samarbete med Oscar Properties. Viktiga hörnstenar under arbetets gång har till exempel varit att formge de nya delarna så de underordnar sig den befintliga tegelbyggnaden men samtidigt har en egen tydlig karaktär, och att få till en ny fönstersättning som påminner om industriella byggnaders och samtidigt fungerar till lägenheternas planlösningar.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning mitt i bostaden. Det är ett stort och härligt socialt rum med access till både terrass och balkong i två väderstreck, och stora fönsterpartier i båda ändar av rummet. Köket är specialritat för Bageriet och är både praktiskt och snyggt med väl tilltagna arbetsytor och gedigna materialval. Bänkskivan i natursten är extra djup - inspirerad av gamla bakbänkar. Här finns induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. På motsatt sida arbetsbänken finns en rymlig skåpvägg med förvaring i högskåp, städskåp och fullstor integrerad kyl och frys. Mellan skåpraderna har du en generös yta med plats för ett stort matbord. Vid köket går en dörr till den stora terrassen vilket gör det smidigt att duka upp utomhus morgon, middag, kväll. Vardagsrummet i rummets andra ände är lika stort som köket och har plats för flera soffor och fåtöljer, förvaring, tv etcetera. Här ligger även utgången till balkongen.

Terrass och balkong

Via köket når du lägenhetens stora terrass om 22 kvm i söderläge. Läget gör att du kan utnyttja platsen från vår till höst. Betonggolvet absorberar värme under dagen och håller sig varm när solen gått ner. Terrassen kan möbleras med flera sittgrupper och större matplats. Läget är fritt med endast himlen ovanför. På motsatt sida lägenheten, med dörr från vardagsrummet och ett av sovrummen, ligger balkongen. Med två utomhusrum kan du välja plats att vara på allt efter väderlek och tidpunkt på dygnet.

Sovrum

Lägenheten har fyra bra sovrum, placerade i vardera hörn av hemmet. De disponeras idag som föräldrasovrum, barnrum, lekrum och arbetsrum. Alla rum har, precis som i kök och vardagsrum, stora fönsterpartier. Det rum som idag används som lekrum har dörr ut till balkongen. De andra tre sovrummen har en varsin garderobsvägg i rummet.

Badrum

Bostaden har två snygga och välutrustade badrum. Det största av den ligger i en passage mellan två av sovrummen. Här finns förutom handfat och wc även ett badkar i sten och tvättmaskin och torktumlare under en bänkskiva av marmor. Det andra badrummet ligger i anslutning till hallen. Här finns dusch, handfat och wc. Väggarna i båda badrummen är helkaklade med vitt rektangulärt och stående kakel och på golvet ligger vit matt mosaik från Höganäs, försedd med golvvärme. Badrumsdetaljer som blandare, dusch med mera är kromade. Taken är inmålade i sotgrått.

Hall

Hallen är generös i storlek, byggd i vinkel och möblerbar för den som önskar. Här finns en rymlig hatthylla och en garderobsvägg för undanhängning av kläder.

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 är ett unikt nybyggnadsprojekt av byggbolaget Oscar Properties. På Kvarnholmen i Nacka mitt emot Djurgården, på gränsen mellan stad och skärgård finner du ett av Stockholms lyxigaste projekt, Brf Bageriet 3. Föreningen består av en byggnad med 7 st trappuppgångar. Föreningen innefattar 128 bostadsrättslägenheter fördelade på 1-6 RoK total boarea är ca 8483 kvm. 1 RoK : 7st om ca 31 kvm 2 RoK : 53st om ca 39 - 69 kvm 3 RoK : 45st om ca 68 - 107 kvm 4 RoK : 16st om ca 88- 103 kvm 5 RoK : 4st om ca 112 - 115 kvm 6 RoK :1st om ca 142 kvm

Parkering

75 parkeringsplatser finns för boende i föreningen, kostnad är 1000:-/ mån. Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Det finns 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, soprum och barnvagnsrum samt rullstolsrum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 Mbit/s Ownit kommer att leverera en TV-box & en router till varje lägenhet.

Förråd

Till varje bostad hör ett förråd.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård, aldrig längre än några hundra meter till vattnet, och med många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. Här finns bland annat ett utegym. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I samma byggnad som Bageriet finns ett nytt närcentrum där restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en; Robin Delselius bageri, juicebar, pizzeria, apotek, vårdcentral till exempel. I området finns en ny grundskola, Ebba Braheskolan, och flera förskolor. En ny idrottshall håller på att byggas och det finns konstgräsplaner och lekparker. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som tar dig till Nybrokajen på en kvart. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.