Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hälsingehöjden 3
Höög & Morssing 1925
Vasastan
SNYGG OCH TOPPRENOVERAD 1920-TALSTVÅA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLIST: COPPARSTAD

I ett vackert och pampigt 1920-talsklassicistiskt hus vid Hälsingehöjden ligger denna stilfulla och generösa tvåa med balkong. Lägenheten har en genomgående planlösning med fri utsikt över parken åt ena hållet och en härlig balkong in mot gård och med eftermiddagssol åt det andra hållet. Bostaden helrenoverades omsorgsfullt 2016 med bland annat nytt kök och nytt badrum och nya ytskikt på väggar, tak och golv. Färgerna går i sober gråskala där ett vackert blått kök både kontrasterar och snyggt smälter in. Detta är ett hem med många trevliga platser att hänga på och som det är lätt att börja trivas i. Välkommen!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hälsingehöjden 3
Område:
Vasastan
arkitekt:
Höög & Morssing 1925
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
61 m²
Avgift:
3 138 kr inkl värme, v/a, bredband, tv samt balkongtillägg

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
5 500 kr/år

Allmänt

Det här är ett elegant hem där bevarade originaldetaljer möter modern komfort i en genuin och väl utförd mix. Spegeldörrar, profilerade lister, serveringsskåp och takrosetter harmonierar fint med senare tillägg och generös takhöjd ger rymd och härlig känsla. I vardagsrum, sovrum och hall ligger fiskbensparkett av ek och köksgolvet är ett plankgolv av gran. Samtliga golv är nyligt slipade och behandlade med hårdvaxolja och hårdvaxtopp i grå nyans. Väggar, snickerier och tak är nymålade och i taket sattes även microlitväv. Elen är omdragen och alla strömbrytare, elkontakter och dimmers har bytts till exklusiva från Buster + Punch. I bostaden finns gott om förvaringsutrymmen och dessutom har du ett källarförråd om cirka 6 kvm med högt i tak.

Kök

Köket totalrenoverades med resten av bostaden 2016. Då öppnades rummet upp mot vardagsrummet i en delvis öppen planlösning som bildar ett socialt rum med plats för ett välutrustat kök. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn med pyrolysfunktion, frihängande kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och frys samt vinkyl. Köksinredningen är byggd i klassisk stil av Järfälla Kök och har extra djupa stommar. Fronterna är speglade och målade i en djupt blå nyans med smäckra handtag i borstat stål och brunt läder. Bänkskivorna är gjutna i betong, 4 cm djupa och regelbundet vaxade. Mot vardagsrummet finns en köksö som förutom att den har bra förvaringsutrymmen har en utskjutande bardel med sittplatser. Intill köket finns ett bevarat serveringsskåp som renoverats och målats med vit högglansig färg utvändigt, och grå färg invändigt. Här finns även vägguttag installerat och så här kan du till exempel placera kaffebryggare eller annan apparatur.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett inbjudande rum som gjort för sociala tillställningar. Här får både en generös soffgrupp och en större matplats plats, med luft emellan. Väggarna i rummet är målade i vit färg slagen åt grått, och snickerierna kontrasterar i grått. Rummet har morgonsol och fint ljusinsläpp via två spröjsade fönster i det kombinerade rummet.

Sovrum, balkong och walk-in closet

Sovrummet är ett mysigt, ombonat och lugnt rum med väggar målade i Jotuns mineralfärg i nyansen Vallmofrö. Här finns gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Lägenhetens balkong nås via glasade pardörrar. Här har du en härlig plats i söderläge och mot gården med eftermiddagssol och utrymme för utemöbler och växter. I passagen in till sovrummet finns en generös walk-in closet för kläd- och skoförvaring från golv till tak genom ett Elfa-system.

Badrum

Badrummet är ljust, snyggt och modernt, planerat för att maximera ytan. Väggarna är helkaklade med vita större liggande plattor och på golvet ligger ett grått grafiskt mönstrat italienskt klinker från Modena, Heritage Exagona, försett med golvvärme. I rummet finns tak- och handdusch bakom duschdörrar i glas, ett rymligt handfat med kommod och vägghängd wc. Här finns även en stor infälld spegel för extra rymd, öppna hyllor, handdukstork, spotlights i tak och vägglampa ovanför handfatet.

Hall:

Hallen är ett stort och rymligt rum som består av en entrédel och en inre hall. Här finns en originalhatthylla i flera plan och med många krokar, dessutom plats för till exempel skoförvaring och hallmöbel. Den inre hallen är möblerbar med ytterligare funktion, som en arbetsplats, vilket är fallet idag. Väggarna i hallen är precis som i sovrummet målade i kulören Vallmofrö.

Brf Urd 7

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Urd 7. Föreningen består av 39 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1925 av arkitekt Höög & Morssing.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2007.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem.

Renovering:

2008 Stambyte, samtliga våtrum renoverades samtidigt. 2008 drogs även ny el och ett fjärrvärmesystem installerades, 2014 renoverades källarutrymmen och cykelrum samt att nya förråd byggdes, 2015 installerades nya hissar, taket mot innergården lades om, trapphusen renoverades samt att säkerhetsdörrar installerades i alla lägenheter, 2016 utfördes fasadputsning, total samt fönsterbyte av ytterbågarna, Innergårdsrenovering (2017).

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 22 milj kr.

Avgifter:

Inga avgiftsändringar är planerade.

Förråd:

Källarförråd om cirka 6 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningens vackra hus har en mysig innergård med sittmöbler sommartid. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga. I trapphuset finns sopnedkast.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hälsingehöjden är en fin och trivsam stadsoas, en avskild plats men ändå centralt belägen, ungefär mitt i triangeln S:t Eriksplan, Odenplan och Vanadisplan. Kommunikationerna är här de allra bästa med tunnelbana, pendeltåg, flygbussar och ett flertal busslinjer, bland annat stombussarna 2, 3 och 4. Restaurang- och caféutbudet i området ger mycket att välja på, bland annat runt Rörstrandsgatan och vid alla knutpunkter. Ytterligare grönska nås via kort promenad till Hagaparken, Vasaparken eller Karlbergs slott med omgivningar.