Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skolvägen 10
Carl-Axel Acking o Sven Hasselgren 1945
Lidingö - Torsvik
LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTREA MED BALKONG OCH ORIGINALKÖK
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Tre välkomponerade rum och kök med hög originalcharm – denna fina funkistrea har det lilla extra. Den ligger högst upp i ett smalhus från 1945 och med gavelläge, fönster i tre väderstreck och med balkong. Här når ljuset ända in i alla rum genom de många och stora fönstren. Lägenheten har endast haft tre ägare sedan huset byggdes. Den första ägaren bodde här från 1945 till 2012, vilket är en av anledningarna till att bostaden har många originaldetaljer bevarade. Det ursprungliga köket har restaurerats och utgör en stor del av funkischarmen, ihop med originaldörrar, garderober, golv med mera. I Torsvik bor du med utmärkta kommunikationer som tar dig till centrala Stockholm på en kvart. Dessutom har du gångavstånd till både Lidingö centrum med närservice och butiker.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skolvägen 10
Område:
Lidingö - Torsvik
arkitekt:
Carl-Axel Acking o Sven Hasselgren 1945
Våning:
3 av 3
Rum:
3 rum och kök
Area:
73 m²
Avgift:
4 256 kr inklusive värme, vatten, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El:
7 121 kr/år
Försäkring:
3 378 kr/år
Övrigt:
300 kr/år
Total driftskostnad:
10 799 kr/år
Beräknat antal pers:
3
Kommentar:
300 kr/år i avgift till HSB

Allmänt

Detta är ett hem med kvadratmetrarna på rätt plats, väldisponerade ytor och lättmöblerade rum. Fina bevarade trägolv ligger i alla rum. I vardagsrum, matrum och hall ligger en rutlagd parkett av ek. I kök och sovrum ligger trätiljor som är vitlaserade. Fönsterbrädorna är också i original och av marmor, i en sort som heter Brännlyckan och bryts vid Vättern. Bostaden har gott om förvaringsutrymmen, och dessutom hör två källarförråd om cirka 3 respektive 6 kvm till lägenheten. Möjlighet att hyra extra förråd i föreningen finns också.

Kök

I köket har det fina originalköket tagits omhand och restaurerats. Stommarna är vitmålade och luckorna är målade i ljust grått med trärena handtag. Överskåpen är klassiska snedskåp, och takhöjden har utnyttjats med skåp i dubbla rader. Inredningen är byggd i vinkel med en fristående arbetsbänk/köksö mittemot. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt kakel i storlek 10x10 och bänkskivorna har ljust klassiskt virrvarrmönster. Ovanför bänkytorna sitter dimmerbara spotlights. Köket är utrustat med spis, fläktkåpa, kyl, frys och en inbyggd diskmaskin. Matplatsen ligger intill köket. Detta var tidigare ett separat rum, men har nu öppnats upp mot köket. Här finns plats för ett större matbord med plats för cirka sex personer.

Vardagsrum

Till vardagsrummet leder snygga originalpardörrar med glasade fyllningar. Rummet är rymligt och lättmöblerat och ligger i hörnläge med fönster i två väderstreck. På golvet ligger originalparkett av ek. Dubbla helglasade dörrar leder till lägenhetens balkong. Den ligger fritt och fint på husets gavel, högst upp. Här har du en plats för både utemöbler och växtlighet.

Sovrum

Bostaden har två sovrum. Det lite större används idag som föräldrasovrum, möblerat med dubbelsäng. Här finns en hel garderobsvägg med Elfa-system. Två väggar i rummet är målade i en mörkt grå nyans och två väggar är vita. Det andra sovrummet är något mindre och nås från kök/matrum. Detta rum används idag som barnrum. Här finns två fina bevarade originalgarderober med överskåp.

Badrum

Lägenheten har två badrum/toaletter. Båda renoverades 2015. I badrummet finns badkar, handfat med kommod och en vägghängd wc. Dessutom handdukstork, och en spegel med inbyggd bluetooth. Väggarna är kaklade med vita plattor i storlek 20x30 och golvet är ett riktigt glädjepiller i form av Marrakesh Designs hexagonformade plattor i det grönvita Dandelionmönstret. I golvet ligger värmeslingor. Badrummet har även ett insynsfritt fönster som förser rummet med friskluft och dagsljus. Lägenhetens wc är också det kaklat med vita större plattor och har golv från Marrakech design, detta är i grå toner. Här finns lägenhetens tvättmaskin och dessutom vägghängd wc, handfat med kommod, handdukstork och öppna hyllor för förvaring.

Hall

Hallen välkomnar dig med väggar tapetserade med William Morris mönster Willow Bough i blått. Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla och krokar. Dessutom finns här en platsbyggd garderob.

HSB Brf Stenbrottet I Lidingö

Antal lägenheter och lokaler:

HSB:s Brf Stenbrottet i Lidingö äger fastigheterna Stenbrottet 2A och 2B i Lidingö kommun. På fastigheten finns två st bostadshus innehållande 36 lägenheter och två lokaler, varav två lokaler är hyresrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades av arkitekt Carl-Axel Acking och Sven Hesselgren. och uppfördes 1945. HSB Brf Stenbrottet förvärvade fastigheten 1945.

Tomträtt:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS Facility Service AB och den tekniska av RB Fastighetsägare AB.

Garage och parkering

Två st med tillgång till el, avgift 500 kr/mån, 2-årskontrakt, lottas ut bland intressenter. Det finns i nuläget en plats som kommer lottas ut vid flytt. I övrigt gratis parkering på gatan utanför.

Renoveringar

Yttertak omlagt 2017, fönster/balkongdörr bytta 2012, vattenstammar och el bytta 2005, fasadrenovering 2003.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 6,5 milj kr, vilket ger 3 522 kr/kvm yta. Avgift 704 kr/kvm yta.

Avgifter:

Det finns inga planerade förändringar av avgifterna. I avgiften ingår vatten och värme och balkongavgift. Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 1 593 kr av säljaren. Pantsättningsavgift debiteras med 455 kr per pant.

Förråd:

Två stycken, 3 kvm resp. 6 kvm, möjlighet att hyra extraförråd, ca 6 kvm, avgift 150 kr/mån

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga i källaren, Cykel/Barnvagnsförråd i källlaren, Gemensam verkstad, Uteplats med grill

Bredband och tv:

Bredband och tv levereras av Telenor (fiber).

Juridisk person

Föreningen kan neka juridisk person ifall lägenheten inte är avsedd för fritidsändamål.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt information från styrelsen och dess kontaktperson 2018-11-01. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med småstadskänsla och gångavstånd till Lidingö centrum samtidigt som du kan åka kollektivt på 15 minuter till centrala Stockholm. Inom tio minuters promenad finns tre bagerier/caféer, flera restauranger och två Coop-butiker. Dessutom finns både förskola och en F9-skola med mycket gott renommé väldigt nära. Trevligt är också att ha en av Stockholms vackraste platser, Millesgården, på promenadavstånd.