Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grubbensringen 32A
Fredrik Wilhem Scholander
Kungsholmen
STOR SOCIAL VINDSVÅNING MED FYRA SOVRUM OCH KAMIN
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: RYDMAN

I en vacker flygelbyggnad från mitten av 1800-talet ligger denna stora och snygga vindslägenhet. Det är ett socialt och härligt hem där hjärtat av bostaden är ett stort kök med matsal och vardagsrum i öppen planlösning och öppet upp till nock. Därtill finns idag fyra rum att disponera som sovrum, och två stora badrum, varav det ena också är tvättstuga. Charmiga detaljer som snedtak, fönsterkupor, synliga takbjälkar och kattvindar är sätter stor prägel på boendet och du har fönster i tre väderstreck. S:t Eriksområdet är ett vackert och välplanerat bostadsområde som bär på en lång och spännande historia. Denna del av staden har genom åren varit plats för till exempel tegelbruk och försörjningsinrättning men är idag ett prisbelönt och lugnt bostadsområde med ett centralt och trevligt läge precis vid Karlbergskanalen och Kungsholmens strandpromenader.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Grubbensringen 32A
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Fredrik Wilhem Scholander
Våning:
2 av 2, hiss finns
Rum:
5 rum
Area:
142 m²
Avgift:
9 702 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
11 000 kr/år
Försäkring:
11 700 kr/år
Total driftskostnad:
22 700 kr/år

Allmänt

Detta är en stor och social bostad högst upp i ett litet flerfamiljshus med endast två grannar i samma trappuppgång. Planlösningen är flexibel med många takfönster i kupor. I samtliga rum ligger parkett av ek, utom i hall och rum vid hall där det ligger klinker. Lägenheten har goda förvaringsutrymmen, där bland annat kattvindar byggts in. Dessutom har du ett externt källarförråd om cirka 6 kvm.

Kök, matsal och vardagsrum

Köket är ett rymligt parallellkök med inredning från HTH. Luckorna har nyligen lackats om i en djupt blå nyans. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt metrokakel. Bänkskivan är av kolmårdsmarmor och diskbänken är i rostfritt. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, stor kyl, stor frys och diskmaskin. Merparten av vitvarorna kommer från Miele och byttes 2017. I köksdelen finns plats för matbord, och rakt över rummet kan ett stort matsalsbord placeras. Väggarna är här målade ton i ton med köksluckorna. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot matsal och kök, men tack vare takkupor, snedtak och bjälkar skapas ändå rum i rummet. Längs hela vardagsrumsdelens långvägg och ända upp i nock finns platsbyggda bokhyllor med underskåp, en både snygg och praktisk förvaring. Väggen i vinkel är tapetserad med William Morris mönster ”Brer Rabbit” i blått. Mitt i detta sociala rum finns en braskamin som kan avnjutas från alla hörn.

Sovrum

Lägenheten har idag fyra separata rum som kan brukas som sovrum. Idag används tre av dem som sovrum och ett som kontor/gästrum. Två av sovrummen ligger längst in i lägenheten, med ett av badrummen mellan sig. Det är två mysiga sovrum med varsitt takfönster, snedtak och pärlspontklädda garderober i kattvindarna. Väggarna i båda dessa rum är tapetserade med smalrandiga ljusa tapeter. Invid vardagsrummet ligger det tredje sovrummet, som även det är ett charmfullt med frilagda bjälkar, platsbyggda skåp och ett takfönster. Det fjärde rummet ligger vid hallen. Idag används det som kontor och förvarning, här finns en rymlig garderobsvägg med ljust dimgröna dörrar. På golvet ligger röd klinker och rummet har ett gavelfönster och synligt bjälklag.

Badrum

Lägenheten har två stora badrum. Det ena, med badkar med tak- och handdusch, wc och handfat med en rymlig kommod, ligger mellan två av sovrummen. Det andra badrummet ligger i anslutning till entrén Här finns förutom wc och handfat även dusch, tvättmaskin, torktumlare och ett städskåp. 2016 sattes en nytt handfat med kommod samt spegelskåp in. Båda badrummen har väggar som är helkaklade med klassiskt vitt 15x15-kakel satt i förband och på golvet ligger rutlagd klinker i blått och ljusgrönt, med golvvärme. Dessutom finns handdukstork och goda förvaringsutrymmen i båda rummen.

Hall:

En egen stentrappa leder dig upp till lägenheten. Hallen är ljus och möblerbar med gott om plats för avhängning och till exempel byrå. Idag sitter här två hatthyllor som dock ej medföljer köp. Förvaring i form av garderober finns även i intilliggande rum som är en inbyggd del av den tidigare större hallen.

Bostadsrättsforeningen af Grubbens

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta (Bostadsrättsföreningen af Grubbens org. nr 769602-4806) har fastighetsbeteckning Grubbens 4. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2011. Bostadsrättsföreningen registrerades 1997-09-18. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1998-01-01 och nuvarande stadgar registrerades 2017-09-14 hos Bolagsverket.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom ett tomträttsavtal, avtalet är tecknat till november 2026. (uppgifter enligt föreningen)

Förvaltare

Ekonomisk respektive teknisk förvaltning via SBC

Planerat underhåll

Diverse puts och fogarbeten 2018, Underhåll dörrar, fönster och entrépartier 2018-2020, Målning yttertak 2019, Hissar, översyn och eventuella underhållsåtgärder 2019.

Utfört underhåll

Renovering tvättstuga 2017. Stamspolning i samtliga lägenheter 2017. Planerat underhåll och reparationer av hissarna 2017. Diverse filter för framledning av elementvärme rengjorda samt tätning av vissa dörrar och fönster i Stallet genomfört 2017. Årlig underhållsbesiktning genomförd juni 2017. Diverse plåtarbeten tak ovanför lägenheterna 19 B och C, i de så kallade ränndalarna på Stallet 2017. Hamling av träd utanför Stallet 2017

Ekonomi

Se årsredovisning för 2017

Avgifter

Beslutad avgiftshöjning om 2% från och med 2019.

Andrahandsuthyrning

Föreningen följer hyreslagen och tillåter inte andrahandsuthyrning utan goda skäl. Uthyrning kan beviljas, efter ansökan till styrelsen.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga, nyrenoverad med två vanliga tvättmaskiner och en torktumlare samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, soprum, cykelrum, barnvagnsrum. Föreningslokal, ligger i källarplanet till huset (Grubbensringen 30 B) och kan nyttjas för uppemot 30 personer samtidigt, kostnad att hyra lokalen är 200kr/tillfälle.

Bredband, TV, Telefoni:

Ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett avtal med ComHem. TV, bredband och telefoni ingår. Avtalet omfattar, telefoni, 21 digital TV kanaler. Bredband 100 Mbit. Det går att utöka antalet TV-kanalaer samt bredbandshastighet upp till 1000Mbit mot en avgift.

Förråd

Ett källarförråd i sammabyggnad, Västra Parkhuset

Kontroll

Ovanstående uppgifter grundas på information från föreningens kontaktperson, föreningens hemsida och uppgifter från (säljarna 2018-09-06). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt på Kungsholmen, med en härlig utsikt över Karlbergskanalen och omedelbar närhet till vackra motionsstråk längst vattnet. Nere på Fleminggatan går flera busslinjer och du har bara några minuters promenad till tunnelbanan, oavsett om du väljer Fridhemsplan eller Rådhuset. I närbelägna Västermalmsgallerian finns många caféer och butiker att välja bland och i de närmaste kvarteren finns populära restauranger som AG, Mäster Anders, I`l Cafe, Agnes, Phil’s Burger, Fryst och Bergamott.
Kort promenadavstånd till city och Arlanda Express