Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 139 B
Arvid Sjöqvist 1925
Södermalm - Sofo
MED OMSORG OM DETALJER I ANRIK BALKONGTVÅA
TEXT: ENGSTRÖM STYLIST: COPPARSTAD FOTOGRAF: JOHANSSON

Med en pampig entré som låter tala om sig är detta ett boende med riktigt vackra originaldetaljer i ett spännande 1920-talshus. Med en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck och balkong mot lugn och mysig innergård är det en perfekt tvåa för dig som vill bo genuint med vacker utsikt och ändå med staden runt knuten. Lägenheten med tre meter i takhöjd i alla rum är varsamt renoverad med perfektion i detaljerna och maxad planering för förvaring och socialt umgänge. Välkommen till Ringvägens vackraste hus!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 139 B
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Arvid Sjöqvist 1925
Våning:
3 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
58 m²
Avgift:
2 919 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband samt balkongavgift.

Allmänt

Omsorgen i detaljer är stor i detta genomgående boende högt upp i huset på våning 3, där varsamhet om materialen också får synas. Alla tänkbara bekvämligheter ryms inom bostadens väggar såsom både tvättmaskin och diskmaskin. Alla snickerier inklusive dörrar och fönster är omsorgsfullt renoverade. Hiss finns i huset och till lägenheten hör ett vindsförråd strax över 6 kvm.

Hall

Det här kan nog vara en av de ståtligaste entréer du råkat! Med golv i vackraste marmor, med ett iögonfallande valv och en imponerande takhöjd tar du steget rakt in i denna lägenhets hjärta. Lägenheten kantas av imponerande materialval som också har smakfull koppling till husets historia. Golvet i hallen består av nyligt inlagd Carrara- och Kolmårdsmarmor, som fint tas upp från materialet i trapphuset. Planlösningen är generös, hallen ger därmed gott om yta för avhängning. Här finns en platsbyggd hatthylla i original och väggarna är smakfullt målade i en ljusgrå nyans.

Kök

Med direkt anknytning till hallen ligger lägenhetens alldeles nyrenoverade kök. Övergången från marmor till de behandlade golvbrädorna är vacker. Kökets golv är i original och nyligt vitpigmenterat i lut, hårdvaxat samt nåtat och håller därmed för slitage många år framöver. Kökets väggar är målade i behagligt gråbeige ton. Arbetsytorna är generösa och bänkskivorna består av Carraramarmor, vilket ger ett ljust intryck. De matchas fint av den eleganta skåpväggen som är i vitt. Överskåpen är långsmala och satta i dubbla rader, vilket ger ett sofistikerat intryck, men gör också att utrymmet för förvaring är mycket välplanerat. Alla vitvaror är fint integrerade och drar därmed inte till sig någon uppmärksamhet. Det gör däremot den kolfilterfläkt från danska Eico som hänger fritt i vajrar från taket ovanför induktionshällen. Elen i köket är helt nydragen och infälld i väggarna. Nya Eluttag och dimmers är installerade, såsom i hall, sovrum och vardagsrum i tidstypiskt utseende (Schneider Electric-uttag och dimmer). Köket har plats för ett mindre matbord och förstås kan den möblerbara balkongen nyttjas som extrarum under sommarsäsongen. Ljusinsläppet kommer från de dubbla balkongdörrarna med för huset tidstypisk spröjs, här med glas i hela dörrparet. Balkongen vätter mot den mycket skyddade och lummiga innergården och bjuder på utsikt mot angränsande huskroppar.

Inre hall

Valvbågen som förbinder hallen med den inre hallen är iögonfallande och sätter sin egen prägel på detta boende. Den inre hallen är möblerbar, här finns utrymme för arbetsplats eller varför inte ett bibliotek med läsfåtölj? Väggarna är målade i en gröngrå nyans och avslutas med det för boendet karaktäristiska vita snickerierna i original. Golvet består av en nyslipad fiskbensparkett, också den i original. I den inre hallen finns även en nyrenoverad klädkammare som inte bara bjuder på gott om förvaring- och avhängningssyta från golv till tak, här finns också en behaglig heltäckningsmatta.

Badrum

Boendets badrum är placerat i den inre hallen, vägg i vägg med klädkammaren. Här finns WC och dusch samt ett handfat med svart blandare. Väggarna har vitt kakel med ljust blå kaklad bård, vilken tas upp i golvets blå klinker. Här finns också en kommod med två rymliga lådor, samt väggskåp som ger förvaring. Badrummet har en tvättmaskin.

Vardagsrum

Boendets vardagsrum har utsikt över Ringvägen, ett rymligt rum med plats både för middagsgäster och möblering med soffa och sittgrupp. Lägenhetens gedigna historia i materialval och bevarade detaljer syns tydligt i vardagsrummet, där varsamt renoverade snickerier, lister och fönster sätter en anrik prägel på rummet. Fönstret har två spröjs i varje båge, vilket ger ett karaktäristiskt sexrutat fönster, med stort ljusinsläpp. Här finns också originalbeslag och fönsterspärrar i mässing, den tidstypiska spanjoletten som öppnar fönstret inåt, samt ett djupt fönsterbräde. Golvet består av fiskbensparkett.

Sovrum

Precis som i köket har också sovrummet vackert ljuspigmenterade, hårdvaxoljade samt nåtade originalgolv. Det ger ett elegant intryck till detta rofyllda sovrum med väggar i en grå nyans. Rummet vätter mot den lugna innergården. Också här kommer fönstret med dess vackra ljusinsläpp i blickfånget, det spröjsade tvåluftsfönstret med dess djupa nisch och dess originalbeslag i mässing ger rummet karaktär. Här finns också en renoverad spegeldörr som leder till en klädkammare, som idag används som linneskåp. I sovrummet finns också en stor platsbyggd garderob som erbjuder gott om förvaring.

Brf Harvpinnen 8

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten föreningen Harvpinnen 8. Fastigheten består av 39 lägenheter, varav alla 39 är bostadsrätter. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1925 av arkitekt Arvid Sjöqvist.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 1977. Huset är numera K-märkt (grön K-märkning), vilket betyder att fasader och trapphus är särskilt skyddade mot förändringar.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjd.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Renovering:

Köks- och badrumsstammar byttes under senare hälften av 90-talet. 2003 Trapphusen renoverades tidsenligt och lägenhetsdörrarna isolerades för bättre säkerhet. 2007 Stambyte elstigar. 2009-2010 OVK. 2015 Fönsterrenovering. 2016 Radonmätning.

Kommande renoveringar:

Underhållsplan fram till 2027 finns, inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 7,6 milj kr, vilket ger cirka 3400 kr/kvm boyta. Kassa om ca 1,5 milj kr.

Avgifter:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget och inte heller några större renoveringar.

Gemensamma utrymmen:

Det finns tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd samt en fin innergård.

Bredband och tv:

ComHem.

Delat ägande

Delat ägande godkänns (exvis mellan förälder och barn).

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Från Ringvägens vackraste hus har du nära till citys utbud, vatten och grönska.
Ta del av Södermalms digra utbud i form av restauranger, shoppingcenter, caféer, teatrar, biografer, konst och kultur i områden som Skanstull, SoFo, Medborgarplatsen och Nytorget i direkt närhet. Götgatspuckeln och Mariatorget har du en bit bort, men ändå på promenadavstånd. Du har också närheten till vackra platser som Katarina och Sofia kyrka liksom grönskan i exempelvis Blecktornsparken och Vita Bergsparken. Här finns både lekplats och sommartid också kultur i form av Parkteaterns föreställningar. Årstavikens fina motionsstråk finns också endast ett par minuter bort,liksom närheten till vattnet i Södra Hammarbyhamnen, Eriksdalslunden eller Eriksdalsbadet.

Från porten har du nära till kommunikationer, tunnelbana och bussar vid Skanstull finns någon minut bort. Närmsta pendeltåg finns vid Södra Station som snabbt tar dig vidare på din resa. Här är en adress som förenar citykänslan med ett rikt kultur- och naturliv runt knuten.