Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kåkbrinken 3
Okänd Arkitekt 1766
Gamla Stan
STOR VINDSETAGELÄGENHET MED TVÅ ELDSTÄDER
FOTOGRAF: BOUKARI STYLING: LINDHOLM & COPPARSTAD MED DESIGNTORGET, TAMBUR & BERG ET HORN

Högst upp i en anrik fastighet mitt i Gamla stan ligger denna både pampiga och mysiga etagelägenhet. Här bor du i ett eget näste med fönster i tre väderstreck och utsikt över takåsarna. Lägenheten är i två plan med ett stort vardagsrum/studio överst och övriga rum på entréplanet. Det är ett hem fyllt av charmiga vinklar och vrår, takbjälkar, snedtak, djupa fönsternischer, takfönster, två öppna spisar och breda golvtiljor. För den som önskar fler sovrum finns möjligheter att dela av studiovåningen längst upp och bygga fler separata rum.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kåkbrinken 3
Område:
Gamla Stan
arkitekt:
Okänd Arkitekt 1766
Våning:
4
Area:
134 m²
Avgift:
5 396 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband
Pris:
13 400 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
7 830 kr/år
Försäkring:
2 097 kr/år
Total driftskostnad:
9 927 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Detta är en bostad ensam i sitt slag, med generösa ytor och historiska attribut. Utsikten från lägenhetens fönster är magnifik med hustak och silhuetter från de närmaste kvarteren och vidare mot Riddarholmen, Riddarfjärden och Söders höjder.

Kök

Detta är ett kök där du kan njuta spraket av en levande brasa då det är byggt i anslutning till murstocken och har en spis med kaminisats. Köksinredningen är byggd i vinkel och har speglade fronter i grå nyans, flera öppna hyllor, flaskförvaring och skåp med vitrin. Både förvaringsutrymmen och arbetsytor är goda. Här finns spis med stor fläktkåpa, kyl, frys och diskmaskin. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt metrokakel. Intill köket ligger en rymlig matsalsdel med plats för ett stort matbord och många stolar. Rummet har tre fönster i två väderstreck.

Sovrum

Sovrummet är ett generöst rum med mycket karaktär. Djupa fönsternischer, synligt bjälklag, vinklar och vrår är detaljer som sätter unik prägel. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och annan möblering. Här finns även en garderobsvägg.

Vardagsrum/studio

På lägenhetens andra etage finns vardagsrum och studio som är ett stort rum med synliga takbjälkar, takfönster, gavelfönster och vitmålade tegelväggar. I mitten av rummet finns en stor murstock, som har en öppen spis med kamininsats. Rummet har fem takfönster och två gavelfönster. En platsbyggd bokhylla i finns i ena änden av rummet, och en lång platsbyggd bänk med skåp och hyllor i rummets andra del. Rummet går på olika sätt att delas av för den som önskar fler sovrum.

Badrum:

Lägenhetens badrum rum ligger intill sovrummet. Det är generöst i storlek, och har badkar, wc och inbyggt handfat med mycket förvaring i både underskåp och vägghyllor. Rummet är helkaklat och har klinkergolv, båda i beige ton. I anslutning till hallen finns en gäst-wc med wc och handfat.

Bastu och tvättstuga

Bostaden har en separat tvättstuga där det även finns dusch och bastu. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ett bruntonat klinker.

Hall

Hallen är generös i storlek och leder dig genom bostaden. Du gör entré via en trappa och längre in finns trappan som leder till det översta planet. Hallen är möblerbar, har fönster och en klädkammare. Historiens vingslag gör sig här bland annat påmint genom ett vackert gammalt tegelgolv.

BRF Morpheus 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 4 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

BRF Morpheus 1 bildades 1989. Fastighetsbeteckningen är Morpheus 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (s k äkta bostadsrättsförening)

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själv.

Renoveringar

Fjärrvärme installerat 2016 Renovering källare 2016

Trapphus 2015

Alla fönster 2018 Ca 50% av stammarna är bytta i samband med badrumsrenoveringar på plan 1 och 3 under de senaste 10 åren.

Kommande renoveringar

Taket behöver målas om inom 1 - 2 år.

Förråd

Två hyllpan i källaren tillhör lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Källarlokal samt förråd i källaren.

Andrahandsuthyrning

Behov prövas, ansökan skall godkännas av styrelsen.

Bredband och tv

Bredband och tv levereras av Comhem.

Juridisk person

För bostadsrätterna (4st): Nej. För bostadsrättslokalerna (2st): Ja

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo i Gamla stan är såklart speciellt på många sätt. Här är historien alltid närvarande, men mitt i allt detta finns även vardagslivet med skola, dagis och Konsumbutik. Här bor du mitt i stadsdelen, nära Stortorget, Brända tomten och Kungliga slottet och omges av mängder av mysiga butiker, caféer och restauranger. Du gör snabbt ön till din egen och får egna favoritställen bland det stora utbud stadsdelen har att erbjuda. Unika företeelser som lucköppningen i december och att bada på Storkyrkobadet är exempel på saker som ger det lilla extra till livet i Gamla stan. Utgångsläget att nå övriga staden är det allra bästa oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer. Tunnelbanans röda och gröna linjer trafikerar stadsdelen, liksom ett flertal innerstadsbussar. Blå linjen når du snabbt vid Kungsträdgården och likaså pendeltåg och fjärrtåg vid centralen. Kör du bil finns goda parkeringsmöjligheter på Skeppsbron. Dessutom har du båtar till Skeppsholmen och Djurgården som på tio minuter tar dig till natur, kultur och nöjen på andra öar.