Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stenbrottsgatan 3
Nils Rissén 1948-50
Storskogen
Charmig 40-talstrea med öppen spis och balkong
TEXT: BERTHELS FOTOGRAFI: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN

På en lugn återvändsgata i Storskogen ligger denna varsamt renoverade och insynsskyddade lägenhet med bibehållen 40-talscharm. Här kan du njuta av morgonsol och fågelsång på balkongen, en värmande brasa från den vackra hörnspisen och tidstypiska originaldetaljer som bevarade köksskåp och djupa fönsternischer. Läget bjuder på närhet till såväl nöjen, som rekreation och kommunikationer, med promenadavstånd till Sundbybergs Centrum, Filmstaden i Råsunda och lummiga motionsstråk runt Råstasjön och Lötsjön.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Stenbrottsgatan 3
Område:
Storskogen
arkitekt:
Nils Rissén 1948-50
Våning:
0 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
66 m²
Avgift:
3 857 kr I avgiften ingår vatten och värme, basutbud TV via Com Hem.

Allmänt om fastigheten

El:
4 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
6 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Lägenheten renoverades omsorgsfullt 2017; samtliga väggar målades/tapetserades om i tidsenliga färger och mönster och köket renoverades i sin helhet. Köksskåpen är dock bevarade från byggåret och även garderober, beslag, radiatorer, fönster med fönsterbrädor i sten, parkettgolvet i vardagsrummet och den öppna spisen är i original. Till lägenheten hör ett vindsförråd och föreningen har en välutrustad tvättstuga, cykelrum samt tio stycken gratis parkeringsplatser där man får stå max en vecka i streck, samt två garageplatser (fn kö). Föreningen är trivsam och välskött, med gemensamma städdagar vår och höst.

Kök

Köket renoverades i sin helhet 2017, men man har bevarat den charmiga och praktiska skåpsinredingen från byggåret. Väggarna är vitmålade och luckor och fronter har målats om i sin originalkulör. På golvet ligger ett schackmönstrat linoleumgolv i svart. Bänkskivan är i trä med Perstorps- mönster och ovanför diskbänken sitter vitt kvadratiskt kakel i förband. Köket är fullutrustad med vitvaror från IKEA (samtliga 2017) och har plats för matbord invid fönstret.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns plats för såväl soffgrupp invid den eldningsbara öppna spisen, som matplats framför det stora fönstret. Här finns också utgång till balkong med morgonsol. Det vackra parkettgolvet är i original från byggåret och väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Längs ena kortväggen löper en bokhylla som är målad i samma nyans som väggarna.

Sovrum 1

I det större av sovrummen är väggarna målade i en ljust blå nyans. Här finns plats för dubbelsäng samt en inbyggd garderobsvägg i original, som bjuder på gott om förvaringsmöjligheter från golv till tak. Det välvda fönstret ger rummet extra charm.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum används idag som barnrum och har gulmålade väggar och en inbyggd garderob i original.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med ett stambyte i början av 2000-talet. På väggarna sitter vitt kvadratiskt kakel och golvet är schackmönstrat med gråa och vita klinkers. I badrummet finns dusch, WC, tvättställ med förvaringskommod, handdukstork samt möjlighet att installera tvättmaskin.

Hall

I hallen finns plats för avhängning innanför ytterdörren samt inbyggd dubbelgarderob och städskåp med originalbeslag. På väggarna sitter en tapet i grön/vitt mönster, som liksom det svart/vita linoleumgolvet är från 2017.

Brf Fågelhusen

Antal lägenheter och lokaler:

Brf Fågelhusen äger fastigheten Trasten 3. Föreningen upplåter 116 lägenheter med bostadsrätt samt 14 lägenheter och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset på Stenbrottsgatan 3 ritades av arkitekt Nils Rissén och uppfördes 1948-50.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Fågelhusen förvärvade fastigheten 2010 .

Tomträtt:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Renew Ekonomi AB och den tekniska av Renew Service AB.

Förråd

Vindsförråd

Garage och parkering

Det finns 10 stycken parkeringsplatser och 2 garageplatser i föreningens ägo. Garageplatserna är för närvarande uthyrda och parkeringsplatserna är tillgängliga för alla föreningens medlemmar enligt först-till-kvarn principen.

Renoveringar

Stambyte utfördes 2001-2003, omläggning tak samtliga hus 2016-2017, byte till LED-belysning i samtliga trapphus 2017, ommålning av samtliga trapphus pågår och beräknas vara klart under våren 2018, ventilationsåtgärder kommer att fortsätta under 2017-2018 på Tulegatan 20 samt Stenbrottsgatan 1-3, byte av undercentral kommer att ske under 2018, spolning av alla avloppsstammar i föreningen utförs.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 57 945 465 kr, vilket ger 7 166 kr lån/kvm. Likvida medel vid årets slut ca 15,5 mil kr. Avgift/kvm bostadsrättsyta ca 696 kr. Föreningen har amorterat lån enl År 2017 på ca 10 milj kr. Intäkter från lokaler, hyresrätter bostäder, garage ca 1,440 milj kr.

Avgifter:

Det finns inga planerade förändringar av avgifterna. I avgiften ingår vatten och värme, basutbud TV via Com Hem. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen:

Cykelrum finns tillgängligt på Stenbrottsgatan 3. Tvättstuga på Stenbrottsgatan 3 utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum. Tillgång finns även till grovtvättstuga med tillhörande torktumlare.

Bredband och tv:

Bredband och tv levereras av Com Hem. Fastigheterna är anslutna till Sundbybergs Stadsnät som står för infrastrukturen.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt information från föreningens hemsida www.fagelhusen.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Sumpan, en av Stockholms äldsta förorter, bjuder på en härlig mix av stadsliv och närhet till naturen. Längst Tulegatan hittar du flera populära restauranger och till Filmstaden i Råsunda promenerar du på bara tio minuter. Här ligger även Backstugan, som bland annat har en omtalad brunch på menyn. Missa inte heller Delibruket Flatbred, med Sumpans bästa pizza. Inne i centrum finns all tänkbar service samt finfina kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg och bussar. Vill du shoppa har du Mall of Scaninavia på cykelavstånd och är du mer sugen på att träna promenerar du till såväl SATS som simhallen på tre minuter. Dessutom har du bara några hundra meter till Råstasjön och Lötsjön, med härliga promenad- och joggingstråk, utegym och lekparker samt plogad skridskobana, skidspår och pulkabackar om vintrarna. Även i Ursvik, 2 km bort, finns fantastiska möjligheter till både rekreation och motion.