Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Lundagatan 52
1932 Theodor Kellgren
Södermalm - Högalid
VÄLPLANERAD PÄRLA PÅ INNERSTADENS HÖGSTA BERG
TEXT:ENGSTRÖM FOTO: SPINELL STYLING: EVENSTEVEN

Bo på innerstadens högsta berg! Välkommen till en pärla på Skinnarviksbergets topp, mitt emellan Söders puls och uppfriskande promenadstråk. Här finns ett välplanerat boende med stort allrum och en praktisk sovalkov som har fint bevarade originaldetaljer. Med sitt generösa ljusinsläpp, dess höga takhöjd och sin rymliga balkong är detta perfekt för dig som letar lugn och ro mitt i centrala Stockholm.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
1932 Theodor Kellgren
Våning:
2 av 3
Rum:
1,5 rum
Area:
37 m²
Avgift:
1 919 kr Obligatoriskt tillägg om 210kr/mån för bredband, tillval samt balkongtillägg,
Pris:
3 225 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

El:
1 800 kr/år
Övrigt:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
3 800 kr/år

Hall

Den genomgående rymden i detta boende blir tydlig redan i entrén, där det finns gott om yta för avhängning. Väggarna är genomgående vitmålade och här syns originaldetaljer som spegeldörrar och snickerier i hög klass.

Badrum

Hallen rymmer också lägenhetens badrum. Här finns wc, dusch och handfat, med plats för förvaring i form av skåp eller underskåp. Väggarna är helkaklade i vitt, med en dekorativ bård i turkos. På golvet ligger klinker i samma turkosa nyans.

Kök

Köket hamnar i direkt blickfång när du kommer in i detta boende, ljusinsläppet är stort tack vare genomfarten till lägenhetens sovrum och stora fönster. Köket har precis som i övriga delar nyligt inlagd trestavsparkett. Luckor och skåp går i vitt, och vitt är även kökets kakel. Den generösa takhöjden ger höga skåp och därmed gott om plats för förvaring. En rostfri diskbänk och en köksbänk ?ger gott om arbetsytor i ett för lägenheten välanpassat kök. Värt att nämna är också den vackra spegeldörren från hallen sett, med mönstrat glas i översta bågen.

Sovalkov

Avgränsningen mellan köket och sovrummet består av en speciell platsbyggd öppning som ger karaktär åt boendet, listerna är i original och byggda i en spännande form. Rummet är vitmålat och här finns sängplats samt utrymme för förvaring. Sovrummets mest slående detalj är det vackra spröjsade fönstret i typisk 1920-talsstil, med tre rutor i varje båge och med den tidstypiska spanjoletten som öppnar fönstret inåt. Här finns också en djup fönsterbräda i trä med lätt profilerade snickerier.

Vardagsrum

Detta boende har en fin planlösning med genomfart i alla rum. Sovrummet leder därmed vidare till vardagsrummet som har plats för både middagssittning och sittning kring en soffa. Här finns också de dubbeldörrar som leder ut till den möblerbara balkongen. Lägenhetens ljusinsläpp vetter mot den lummiga innergården och balkongen blir en harmonisk plats att tillbringa tid på.

Brf Gnejsen 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Gnejsen 2 och Gnejsen 6, totalt tre hus, med 167 lägenheter, 18 lokaler, 160 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 7 med hyresrätt. Styrelsen har beslutat att en av föreningens hyreslokaler ska byggas om och därefter upplåtas som lägenhet med bostadsrätt. Husen ritades av arkitekt Theodor Kellgren och uppfördes 1931/1936.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna 2003.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

MBF sköter den ekonomiska och administrativa förvaltningen och Cityförvaltning ansvarar för fastighetsskötseln.

Renovering

2002 Stammarna byttes, elstammar drogs om, fasaden putsades och taket byttes. 2011 Föreningens gård renoverades. 2011 Samtliga maskiner i tvättstugan byttes. 2011 Ommålning av samtliga fönster samt åtgärdat tätningslister. 2015 Vädringsbalkonger renoverades. 2015 Injustering av värmesystem samt byte av stamventiler. 2015 En vattenskada på fasaden vid skorstenen (port 52) åtgärdades. 2015 Bauer filter installerades på tappvatten och värmesystem. 2016 Ommålning trapphus samt installation av ny belysning. 2016 OVK besiktning och åtgärder (pågående). 2016 Renovering av dörrar till vädringsbalkonger. 2017 Renovering av källarutrymmen 2017 Renovering av föreningslokal 2017 Nya kodlås till trapphus. 2017 Delar av fasader renoverades 2017 Dränering och dagvatten baksida av 50-52.

2017 Ny plantering

2018 Källare 46-48 och 50-52 2018 Nya förråd på vinden 46-48 och 50-52.

Planerade renoveringar

2018 Trappa mot Lundagatan har satt sig och ska justeras. 2018 Byte belysning på gård till LED. 2018 Byte belysning vindar Ekonomi. Inga planterade avgiftshöjningar

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Tvättstuga

Det finns en vanlig tvättstuga i varje hus samt en grovtvättstuga i hus 50-52. Tvättstugorna har två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelrum, barnvagnsrum, föreningslokal, tvättstuga samt miljöstation.

Bredband och Kabel-TV:

Bredband genom Ownit 100 kronors obligatoriskt tillägg per månad

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande. Delat ägande är ok om minsta ägarandel är 10% eller större. Övrigt. Lägenheten är 1 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, föreningens ordförande samt årsredovisning för 2017. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida. http://www.gnejsen2.se/

OMRÅDET

Skinnarviksberget är en fridfull oas mitt i centrala Stockholm. Här har du nära till vackra gångstråk längs Söder mälarstrand och Tantolunden, eller Högalidsparken med dess ståtliga kyrka. Men härifrån har du även gångavstånd till pulserande Söder med allt utbud som Hornstull, Hornsgatan och Mariatorget erbjuder i form av konst, kultur, shopping och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta, med närhet både till buss och tunnelbana, närmaste tunnelbanestation är Zinkensdamm.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här