Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Skridskovägen 9C
Laudon 1957
Västertorp
STOR, LJUS OCH GLAD FAMILJEFEMMA MED BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

I det ombyggda gamla läroverket i Västertorp ligger denna härliga lägenhet om fem ljusa rum och kök. Det är en bostad som signalerar glädje och positivitet genom sina bejakande materialval och sociala planlösning. Detta märks direkt innanför ytterdörren där ett grafiskt och färgstarkt klinkergolv möter i hallen. Därefter öppnar bostaden sig i ett stort sällskapsrum med ett snyggt kök och gott om plats för både familjeliv och gäster, stort matbord och soffgrupp. Lägenheten har även fyra bra sovrum, en stor balkong, goda förvaringsutrymmen och ett generöst badrum. Många fönster i tre väderstreck och bevarad skolsalstakhöjd gör bostaden ljus och luftig. Här bor du dessutom i en mycket trevlig bostadsrättsförening där både gemenskap och ekonomi är god.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Skridskovägen 9C
Område:
Västertorp
arkitekt:
Laudon 1957
Våning:
2 av 2, hiss finns
Rum:
5 rum och kök
Area:
95 m²
Avgift:
5 189 kr inkl. värme och vatten. Ett obl. tillägg för bredband, TV och telefoni tillkommer om 314 kr/mån.

Allmänt:

Detta är ett livfullt och inspirerande hem i en lyckad förvandling från skola till bostad. Därtill har bostaden under de senaste åren renoverats på ett både personligt och gediget sätt, till exempel ett nytt Ballingslövkök och nya golv. Ett nytt ljust furugolv, som hittills inte slipats, lades in i de flesta rum 2015/2016. Lägenheten ligger på plan två av två så du har inga grannar ovanpå och balkong i fritt ostört läge. Ett fräscht källarförråd i uppvärmd källare hör också till lägenheten.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett stort allrum med hela åtta väggar och härliga sällskapsytor, ett drömrum med plats för allt och alla. Du kan ha ett riktigt stort matbord och ändå få mycket luft omkring. Ett nytt och påkostat kök byggdes 2015. Det kommer från Ballingslöv och har lindblomsgröna fronter med snygga läderklädda handtag. Köket är byggt i vinkel och har gott om såväl förvaring som arbetsutrymmen. Överskåpen utnyttjar den generösa takhöjden och sitter i dubbla rader. Bänkskivorna av det tåliga och snygga materialet Silestone i vitt. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med klassiskt vitt 15x15-kakel satt i halvförband med mörk fog. Köket är utrustat med spis, fläktkåpa (båda Smeg), integrerad diskmaskin, underlimmad diskho med blandare i mässing och fullstor kyl och frys, även de integrerade i skåpinredningen. Vardagsrumsdelen av rummet ligger i vinkel mot köket. Här finns ett mysigt hörn för soffgrupp och tv. I rummet finns också generösa ytor för till exempel hyllsystem och annan förvaring. Nuvarande ägare har en kökssoffa som är en mysig plats att krypa upp i och sällskapa i köket. En vägg i rummet är målad i grått och övriga är vita.

Sovrum

Lägenheten har fyra bra sovrum. Det största av dem används idag som föräldrasovrum. Här är väggarna nyligen (2017) målade i en grönblå nedre halva. Plankgolvet är vitmålat. Här finns gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring i en garderobsvägg med fyra garderober. Parbalkongdörrar med stora överfönster gör rummet ljust och härligt. Två av sovrummen ligger bredvid varandra och är två fina och ljusa barnrum med tre fönster i varje rum och ljusa furugolv. Det ena rummet har vita väggar och det andra rosa. Det fjärde sovrummet är ett rektangulärt rum som nås från hallen. Idag är det ett kontor och en musikstudio med ljusgrå väggar och betsad ekparkett med matt finish. Här finns även två garderober. I vissa lägenheter i huset med samma planlösning har man byggt loftsäng ovanpå garderoberna då det är mycket högt i tak.

Balkong

Lägenhetens balkong är cirka tio kvadratmeter stor och nås från det största sovrummet. Här har du en ostörd plats i fritt läge med utsikt över tallkronorna och grannområdets villor. Här kan du ha ett stort bord som inbjuder till många utomhusmiddagar.

Badrum

Badrummet är en rymlig dröm för familjen. Här finns dusch bakom glasvägg, wc, handfat, handdukstork, badrumsskåp med belysning och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights.

Hall

Alltså golvet! Att komma hem till denna hall är en fröjd varje gång. Dessa härliga betongklinker från Popham design är ett riktigt lyckopiller. Dessutom har hallen suverän förvaring med både en platsbyggd hatt- och skohylla, tre garderober och öppna hyllor med plats för förvaringskorgar. Hallen är också stor nog att köra in en barnvagn i.

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset som kostar 450 kr/mån. Separat kö som administreras av ViRedo AB, tel. 08-55516060.

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning.

Kommande renoveringar

Taket ska eventuellt ses över och diskussioner om at installera bergvärme pågår. Utemiljön ska eventuellt förbättras.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och amorterar 120 000 kr/år. Ifall ekonomin tillåter överväger föreningen att höja takten något. Investeringar utöver drift och underhåll utvärderas alltid utifrån påverkan på kassaflöde och marknadsvärde på bostadsrätterna.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 314 kr/mån för Telia Play (bredband & tv) tillkommer avgiften. Inga avgiftsförändringar är planerade.

Förråd

Ett rymligt källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats med grill och gemensamma aktiviteter. Innergården är bilfri och det finns planer på att renovera den. Ett hobbyrum finns i föreningen, samt sopstuga med sortering av kompost, grovsopor, kartong, plast, metall och glas. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga.

Bredband och tv

Bredband och tv levereras via Telia Play. Flera play-tjänster ingår, bland annat HBO Nordic. Tillgång finns också till streamingtjänsten Telia Play online via app och webb.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2017 samt representant för styrelsen under november 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Hägerstensåsen är närmaste tunnelbanestation och intill den finns en smidigt belägen och välsorterad kvartersbutik. Du bor även granne med Västertorps simhall, skola och förskola.