Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Upplandsgatan 17
Gustaf Adolf Fristedt -1890
Vasastan
VACKERT OCH VÄNLIGT – 17 KVM KOMPAKT OCH CENTRALT MYS
FOTO: JOCKEONO STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Oh la la, här har vi det allra ljuvligaste kompaktboendet! Bubbelgumsrosa väggar, profilerade snickerier och fönster in mot en lugn gård. Denna lilla etta med kokskåp och badrum får direkt en plats i ditt hjärta. Kanske blir den din första egna bostad i Stockholm eller den perfekta övernattningslägenheten med suverän närhet till både kommunikationer och olika stadsdelar. Här bor du i ett elegant 1890-talshus precis intill Tegnérlunden, med gångavstånd till city, centralen, Vasastan, Kungsholmen och Östermalm, och lugnt och skönt mot en trevlig innergård. Direkt utanför fönstret finns en uteplats som du smidigt utnyttjar. Både området, huset och lägenheten har hög genuinitet med Parisiska vibbar. Bienvenue à Upplandsgatan 17!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Upplandsgatan 17
Område:
Vasastan
arkitekt:
Gustaf Adolf Fristedt -1890
Våning:
0, hiss finns
Rum:
1 rum
Area:
17 m²
Avgift:
1 379 kr Inklusive värme, vatten och bredband

Allmänt om fastigheten

El:
3 600 kr/år
Försäkring:
2 600 kr/år
Total driftskostnad:
6 200 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Detta boende mäts inte enbart i kvadratmetrar. Den tilltagna takhöjden är minst lika viktig då den ger volym till att bygga på höjden. Bostadens rum är ljuvligt och luftigt med en takhöjd på tre meter. Väggarna i rummet är målade i en härlig rosa nyans som kontrasterar fint till vitmålade pampiga originalsnickerier i form av höga golvsocklar och fönsterspeglar. Lägenhetens fönster är ett bevarat t-postsfönster med spanjolett och djup nisch och vetter in mot en lugna innergård. Rummet kan möbleras på olika sätt beroende på vilka funktioner som önskas. Här finns ett fint köksskåp utrustat med spishäll, ugn, kylskåp, diskbänk och förvaring. Vill du inte störas av köket stänger du bara dörrarna och ser då bara ett snyggt skåp. Badrummet har väggar helkaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel och på golvet ligger beige klinker. I rummet finns dusch, wc, handfat och ett badrumsskåp med spegeldörr. Innanför ytterdörren finns plats för till exempel klädkrokar. Takhöjden i hallen har utnyttjats till ett förråd där du smidigt och lättåtkomligt kan förvara saker. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Brf Facklan 7

Antal lägenheter och lokaler:

BRF Facklan 7 (org nr. 716414-2692) äger fastigheterna Facklan 7, 8 och 9. Föreningen omfattar gatuadresserna Upplandsgatan 15-19 samt Tegnergatan 36. Föreningen består av 72 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 9 kommersiella lokaler som föreningen hyr ut.

År föreningen tog över fastigheten

År 2000 och är en så kallad äkta förening.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen anlitar FT-drift AB för den tekniska förvaltningen och SBC för den ekonomiska.

Ekonomi:

Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Renovering

Stambyte av avloppssystemet gjordes i början på 1990-talet, med undantag för U17C:s köksavlopp. Fasaderna mot Upplandsgatan och Tegnérgatan renoverades i början på 1990-talet. Under 2004 målades gårdsfasaderna till gatuhusen om. (Gårdshusens fasader målades om i början på 1990-talet.) Under sommaren 2006 målades fasaden mot Tegnérgatan om med kompletterande putsarbeten. (Akuta fuktproblem med risk för frostsprängning på vintern utlöste arbetet.) Valvet vid U19B (lilla ingången till gården) målades om 2007. Under sommaren 2007 målades samtliga tak om. Under hösten 2007 till våren 2008 rustades trapphusen i gårdshusen upp.

Andrahandsuthyrning

Föreningen tillåter uthyrning i andra hand.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och cykelförråd. Föreningen förfogar även över en uppskattade gård.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och Kabel-TV

Samtliga lägenheter är anslutna med fiber. För närvarande har föreningen avtal med Bredbandsbolaget/Telenor. Avtalet innebär att varje medlem betalar 150 kr/mån för 100 Mbit/s bredband och IP-telefoni. Uppgifter om samtalsavgifter för telefoni finns på Bredbandsbolagets Prislista telefoni. Bredbandsavgiften enligt avtalet tas ut som en särredovisad post på månadsavgiften och ingår alltså i månadsavgiften. HD-tv erbjuds från Bredbandsbolaget. Läs med på http://www.bredbandsbolaget.se/tv/ Bredbandsbolaget använder fortfarande (2011-08-16) de gamla lägenhetsnumren, dvs ditt nuvarande avtalsnummer (4 siffror).

Juridisk person & delat ägande:

Juridisk person godkännes ej. Styrelsen godkänner delat ägnade.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-10-01. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras. Mer information finns på föreningens egna hemsida http://www.facklan7.se/

OMRÅDET

Upplandsgatan är en 1500 meter lång gata som sträcker sig från Norra Bantorget i söder till Vanadisvägen i norr. Nummer 17 ligger på gatans södra sträckning, just intill Tegnérlunden. Upplandsgatan är kanske mest känd för att vara hemvist för många antikvitetsbutiker, här bor du mitt i detta kluster med Domino antik, Old Touch, Bacchus antik med flera. Dessutom vimlar det av trevliga restauranger. I porten bredvid ligger trevliga Knut med norrländsk inriktning och längre ner på Upplandsgatan finns Michelinbelönade Sushi Sho. Pizza Hatt vid Tegnerlunden gör de godaste surdegspizzorna. Fikautbudet ger även det mycket att välja på. Här finns till exempel klassiker som Nybergs och det nyare trendiga Pascal. Området är blomstrade men genuint och oförstört. Det centrala läget i Norrmalm/Vasastan är suveränt. Dessutom når du både Kungsholmen och Östermalm på kort promenadavstånd, precis som Stockholms city. Närmaste tunnelbanestationer är Rådmansgatan och Odenplan, här har du även pendeltåget och många busslinjer.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här