Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Rutger Fuchsgatan 4
Bocander & Cronvall 1928
Södermalm - Sofia
Renoveringschans - 1920-talspärla med mycket charm

I ett välbevarat klassicistiskt hus från 1928 ligger denna ljusa och luftiga lägenhet. Med 36 väldisponerade kvadratmeter, generös takhöjd och bevarade originaldetaljer som spröjsade fönster, brädgolv och profilerade snickerier från 1920-talet har den här lägenheten alla förutsättningar att med lite ny omsorg bli ett riktigt drömhem. Läget mittemellan Skanstull och Lilla Blecktornsparken, som båda fått riktiga uppsving de senaste åren, innebär absolut närhet till en mängd restauranger, caféer, barer och klubbar. På promenadavstånd ligger även lummiga Årstaviken, med härliga motionsstråk längst vattnet, utegym och badplatser. För den som hellre stannar hemma bjuder föreningen på såväl en stor innergård med grillmöjligheter som trevliga grannar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

KOMMANDE VISNINGAR

18
Visning söndag 18 nov 13:30 - 14:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Rutger Fuchsgatan 4
Område:
Södermalm - Sofia
arkitekt:
Bocander & Cronvall 1928
Våning:
2 av 6, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
1 758 kr
Pris:
2 850 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
2 160 kr/år
Försäkring:
1 824 kr/år
Övrigt:
2 632 kr/år
Total driftskostnad:
6 616 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Övrigt 2632kr/gas

Allmänt

Lägenheten ligger två trappor upp och ägaren disponerar ett källarförråd om cirka 5 kvadrat. I föreningen finns gemensam tvättstuga och en stor innergård med cykelparkering och grillmöjligheter.

Kök

Köket är rymligt och ljust, har gasspis, vitt kakel ovanför diskbänken, bänkskivor i trä och plats för matbord invid det spröjsade fönstret. På väggarna sitter vit vävtapet och på golvet ligger ett gråmarmorerat plastgolv.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och säng. Det rustika brädgolvet är bevarat från byggåret och det stora och spröjsade fönstret ger rummet ett fint ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och taket är kälat. I rummet finns också en rymlig klädkammare, med vacker spegeldörr i original.

Badrum

I badrummet finns wc, tvättställ och en så kallad Stockholmsdusch. På golvet ligger blå klinker och på väggarna sitter kvadratiskt kakel i vitt och grått.

Hall

I den generösa hallen finns avhängningsmöjligheter i form av hatthylla i original och en platsbyggd hallmöbel. Här ryms även till exempel en arbetshörna. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en parkett.

Brf Kroken 9

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Kroken 9. Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt samt tre lägenheter och tre lokaler med hyresrätt och är en äkta förening. Huset ritades av arkitekterna Bocander & Cronvall och uppfördes 1928-29.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Restate Bjurfors Isaksson Brolin och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Renovering

Huset genomgick en större renovering 2002-2006 med stambyte, dragning av nya elledningar samt renovering av tak, fasad, trapphus och tvättstuga. Under 2016 utfördes ytterligare en trapphusrenovering. Under 2017 utfördes underhållsåtgärder på entréportarna och i trapphus. Då målades det, belysningen sågs över och golven slipades. Säkerhetsdörrar installerades.

Kommande renoveringar

Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig 30 år framåt. Fastigheten anses var gott tekniskt skick. En översyn av fönster kommer ske framöver.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 18 mkr, vilket ger cirka 8 876 kr per kvm bostadsrättsyta. Avgift/kvm ca 557 kr. Föreningen har 3 lokaler och 3 hyresrätter vilket är både en tillgång och en inkomstkälla.

Avgifter

Avgifterna höjdes i maj 2018 med 2 %. Inga fler beslut om avgiftshöjningar finns.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Trygg-Hansa Försäkrings AB.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. På den gemensamma innergården finns cykelställ och i gatuhuset finns ett grovsoprum med sopsortering. Två tvättstugor finns i föreningen, en för drop-in och en bokningsbar.

Bredband och Kabel-TV

Comhem.

Medlemskap

Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen. Minsta godkända ägarandel vid delat ägande är 10 %. En överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet debiteras köparen.

Kontroll

Ovanstående uppgifter kontrollerades med representant för föreningen 2018-06-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära vatten, grönska och Södermalms puls. Uppskattar du god mat har du flera av stans bästa kinesiska och indiska restauranger alldeles utanför porten och i närheten finns populära krogar, barer och klubbar som Restaurang Bleck, Teatern och Trädgården. Runt Årstaviken har du utmärkta promenad- och motionsstråk, med utomhusgym, badplatser och grönskande natur. Kring Nytorget, en kort promenad norrut, myllrar det av butiker, kaféer och barer. Kommunikationerna är utmärkta och Skanstull, bara hundra meter från huset, trafikeras av flera buss- och tunnelbanelinjer. Här finns också Ringens Köpcentrum, med all tänkbar service och butiker.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här