Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sveavägen 121 A
Sven Wallander-1926
Vasastan - Norrmalm
NYRENOVERAD TREA I SOBER UPPDATERAD 1920-TALSANDA
FOTO: DANA STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Med utsikt över Vanadislunden ligger denna fina och helt nyrenoverade trea. Här har kvadratmeterytorna optimerats på bästa sätt och lägenheten fått ett helt nytt kök och badrum. Färgskalan är enhetlig och lugn med helt nya ytskikt. Köket har placerats i den före detta inre hallen vilket gjort att bostaden fått två bra sovrum. Vardagsrummet är stort och luftigt med plats för såväl soffgrupp som ett större matbord. Lägenheten har vackra fönsterpartier med stora spröjsade klassicistiska originalfönster, mjuka trägolv och profilerade snickerier. Här bor du vid en lugn enkelriktad indragen gata och i en anrik bostadsrättsförening med en grön och levande innergård som är en riktig oas med rabatter, träd, uteplatser, gräsytor och stenlagda gångar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sveavägen 121 A
Område:
Vasastan - Norrmalm
arkitekt:
Sven Wallander-1926
Våning:
3 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
62 m²
Avgift:
3 177 kr Inklusive Värme, Vatten. Obligatorisk avgift för bredband och Kabel-Tv på 125 kr tillkommer.

Allmänt om fastigheten

El:
3 600 kr/år
Försäkring:
3 500 kr/år
Total driftskostnad:
7 100 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

Detta är en mycket fin och helt nyrenoverad bostad där det bara är att flytta in. Ytorna är optimerade och ytskikten helt nya. Lägenheten har bevarade trägolv som är slipats och behandlats med vit hårdvaxolja (förutom ett av sovrummen som har målat golv). Alla väggar och ytskikt är nymålade i ljusa nyanser. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 3 kvm och ett vindsförråd om cirka 8 kvm med snedtak.

Kök

Köket är helt nybyggt (2018) då det flyttades till den stora inre hallen. Köksinredningen är byggd i vinkel och har släta fronter. Inredningen är handmålad i en mörkt grön nyans. Bänkskivorna är av ask och som stänkskydd sitter plattor av grön marmor. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. I köket finns även induktionshäll, ugn och fläkt. En särskilt fin detalj i denna bostad är att mellan kök och intilliggande sovrum sitter insatta innerfönster som kommer från gammal port i husets entré. För den som önskar finns plats för ett litet matbord i köket.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger längst in i bostaden och är ett rymligt, ljust och inbjudande rum som nås direkt från köket via en stor öppning upp till tak. I rummet finns gott om plats för både soffgrupp, matbord och till exempel förvaringsmöbler och tv.

Sovrum 1 och 2

Lägenheten har två sovrum som ligger i fil med varandra, är ungefär lika stora och har plats för både dubbelsäng och förvaring. Det vänstra sovrummet är beläget i det rum som tidigare varit kök. Här finns ett stort serveringsskåp bevarat. Rummet är dessutom målat i en ljusgrön nyans som återfanns under renoveringen av rummet och den gamla köksdörren med ett krysspröjsat fönster i översta spegeln finns också kvar. Sovrummet till höger får karaktär av det fina innerfönstren som sitter i väggen mot köket, som är återbrukad från en port i trapphuset.

Badrum

Det fina badrummet har väggar kaklade i vitt 15x15-kakel och på golvet ligger grå stenliknande bricmate plattor med värmeslingor. Samma material finns dessutom i en fondvägg vid duschen. Duschen är en tak- och handdusch från Tapwell och i badrummet finns även wc, handfat med kommod och en rund väggspegel. Dessutom har rummet en toppmatad tvättmaskin.

Hall

I lägenhetens entré finns en hatthylla och plats för ytterkläder och skor. Runt hörnet ligger dessutom en stor inbyggd originalgarderob.

Brf Vale

Antal lägenheter och lokaler:

HSB Bostadsrättsförening Vale i Stockholm (702002-4563) är, som namnet antyder, en HSB-förening och bildades 1926. Fastigheten Vale 23, byggdes mellan 1927-28 av HSB och byggmästare R Svanhammare (Arkitekt S Wallander) och har 54 lägenheter. Fastigheten renoverades 1993 (stambyte av kök och bad samt byte av el-stigar).

År föreningen tog över fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med uppförandet och är en så kallad äkta förening.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen anlitar TJ Säkra Tak för den tekniska förvaltningen och Princip Redovisning AB för den ekonomiska.

Ekonomi:

Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Renovering

Fastigheten renoverades 1993 (stambyte av kök och bad samt byte av el-stigar). Byte av el-stigar 1993. Omläggning av tak 1998. Renovering och målning av fönster mot Sveavägen och Södra gården 2001/2002. Tvättstugan renoverad 2003. Fasadrenovering 2007. Under 2009 byggdes balkonger på utvalda lägenheter. Stamspolning i kök och bad utförd 2012. Renovering och stenläggning av södra samt norra gården 2014. Renovering av entréporten, entrégolvet, räcke samt barnvagnsrampen 2017.

Andrahandsuthyrning

Föreningen tillåter uthyrning i andra hand.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, torkrum, cykelförråd, samlingslokal samt bastu (för närvarande avstängd pga renoveringsbehov). Föreningen förfogar även över två uppskattade gårdar.

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och Kabel-TV

Kabel-TV och Bredband ingår i avgiften.

Juridisk person & delat ägande:

Juridisk person godkännes ej. Enligt styrelsens praxis godkännes ej heller lägre ägarandel än 1/10.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-08-17. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras. Mer information finns på föreningens egna hemsida https://brfvale.wordpress.com/

OMRÅDET

På denna adress bor du granne med Vanadislunden och Vanadisbadet, vilket gör att du trots innerstadsläget kan börja varje dag med en simtur. Här bor du dessutom nära större grönområden som Lill-Jansskogen, Bellevue och Hagaparken och vattnet i Brunnsviken. För studerande vid till exempel Stockholms universitet eller Tekniska Högskolan är detta läge perfekt.