Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Dianavägen 33
Axel Wetterberg 1921 - 1923
Hjorthagen
LJUS TVÅA MED 20-TALSCHARM OCH LUMMIG INNERGÅRD - LÅG AVGIFT
FOTO: BOUKARI TEXT: MURÈN STYLING: RYDMAN

Uppe i gamla Hjorthagen ligger denna 1920-talspärla med öppen och social planlösning och med ljusinsläpp från två väderstreck. Det ljusa vardagsrummet rymmer både matplats och soffgrupp. Det rofyllda sovrummet vetter mot den lummiga innergården. Här bor du med låg avgift i en välmående förening. Den stora gården inbjuder till middagar och sommarfrukostar. Hjorthagen är ett lugnt och familjärt område, med den bästa av kombinationen natur- och stadsliv. På en kvart når du city på cykel och inom ett par minuter når du nationalstadsparkens ekbackar och ängsmarker.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

BUDGIVNING

Högsta bud: 3 750 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 750 000 kr
2
17 Jul 15:57
3 700 000 kr
1
16 Jul 17:51
* = Annullerat bud

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Dianavägen 33
Område:
Hjorthagen
arkitekt:
Axel Wetterberg 1921 - 1923
Våning:
0.5 av 3
Rum:
2 rum
Area:
52 m²
Avgift:
1 677 kr Det ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud).
Pris:
3 950 000 kr

Allmänt om fastigheten

El:
3 600 kr/år
Försäkring:
3 531 kr/år
Total driftskostnad:
7 131 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

Denna bostad ger möjligheter till både stort umgänge och lugn vardagsidyll. Takhöjden om 2,75 meter, den genomgående planlösningen och de stora höga fönstren i två väderstreck skapar volym och ljus. Bostaden ligger insynsskyddat en bit upp och med långt avstånd till grannarna på andra sidan. Djupa fönsternischer, speglade dörrar och ljusa originalträgolv ger hemmet karaktär. Lägenheten har genomgått smakfulla och varsamma renoveringar de senaste åren. Bland annat totalrenoverades badrummet 2018. Dessförinnan slipades och hårdvaxades orginalgolvet, alla ytskikt målades samt nya garderober byggdes in 2016. Under 2017 målades fönsternischer och karmar. Förvaringsutrymmena är mycket goda med bland annat bevarade originalklädkammare. Dessutom hör ett stort källarförråd om cirka 15 kvm till lägenheten, beläget i samma trapphus.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum är ett rymligt och luftigt sällskapsrum i öppen planlösning och med trivsamma vinklar. Det trivsamma köket sträcker sig över ett hörn i rummets inre del och har vita släta köksluckor. Bänkskivan består av svart italiensk sten och ek. Köket är kaklat med vitt klassiskt 15x15-kakel. Utrustningen består av spishäll med tillhörande ugn, kolfilterfläkt, integrerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin (ny 2018). Rummet har två stora fönster som vetter mot Dianavägen och ljust originalträgolv. Här sitter platsbyggda elementskydd. Gott om utrymme finns för både matbord och soffgrupp samt ytterligare möblering. Dessutom har rummet en rymlig klädkammare.

Sovrum

Till höger om hallen ligger sovrummet. Det vetter mot föreningens gröna och trevliga innergård och har ingen insyn. Här finns gott om plats för dubbelsäng och generösa förvaringsutrymmen i form av inbyggda dubbla garderober samt en originalklädkammare.

Badrum

Det yteffektiva badrummet renoverades 2018 med husets byggnadsår i stilfokus. Väggarna är kaklade med vitt matt kakel och golvet, som har golvvärme, är belagt med carraramarmor. I taket finns dimbara spotlights och två lampetter omger badrumsspegeln. I den inglasade duschen finns tak- och handdusch. Därtill finns en vägghängd kommod med handfat, wc, handdukstork samt en tvättmaskin. Tidsenliga tillval av blandare och armatur tillför rummet det lilla extra.

Hall

Den rymliga hallen skiljer de sociala utrymmena från sovrummet. Innanför ytterdörren sitter en vitmålad hatthylla i massivt trä. Badrummet nås rakt fram.

Brf Långkorven

Föreningen

Brf Långkorven (org. nr 769606-1410) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Kopplet 2 år 2001. Föreningen består av adresserna Dianavägen 17-35, Artemisgatan 34 och Nimrodsgatan 2 och omfattar 88 bostadsrätter, sex hyresrätter (7218 kvm boyta) samt sju lokaler (101kvm). Adresserna förenas av en stor gemensam gård med uteplats. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 2361 kr per kvm boarea. Föreningen sänkte avgiften med 10% 2018. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Det finns inga beslutade avgiftsändringar (kontrollerat 2019-06-14).

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB.

Bredband och kabel-tv

Telia fiber för bredband och Com Hem för kabel-tv. Enskild medlem ombesörjer val av leverantör samt bekostar detta.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande accepteras, inget minsta %.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 138 kr av köparen

Pantsättningsavgift:

Pantsättningsavgift ca 440 kr/pant.

Gemensamma utrymmen

Övernattningslägenhet (200 kr/natt), bastu, cykelförråd samt fin tvättstuga i port 35 och 29 (nås från , utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Mycket fin och idyllisk grönskande innergård med flera sittgrupper och grillplatser.

Förråd

Lägenheten disponerar ett stort källarförråd om ca 15 kvm.

Renoveringar, i urval

2018 stamspolning, 2016 bergvärmeinstallation, renovering av alla tvättstugor, fönster ommålade, 2013 balkonger, dränering runt del av fastigheten, bygge av bastu, gym och övernattningsrum, 2012 spolning av stammar, 2010 takomläggning av del av yttertak, 2005-2007 renovering av trapphusen, 1986 stambyte, byte av elstigar

Planerade renoveringar

Byte av termostater till elementen,.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Uppgifter kommer från Årsredovisning 2018 och köpare uppmanas att föllgöra sin undersökningsplikt.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. I och med att en ny stadsdel byggs i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen nu samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval och löp- och promenadvägar, idrottsanläggningar och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora butik. Hjorthagen har en nybyggd sporthall, idrottsplats, förskola och skola, och en vacker jugendkyrka i rött tegel. Området trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten) och av buss 55 som tar dig bland annat till Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder. På denna adress bor du knappt 200 meter från tunnelbanan som på 6 minuter når Östermalmstorg och på 9 minuter når T-centralen. Bilburna brukar ha lätt att hitta parkering nära och det är smidigt att ta sig ut från staden med bil, vilket via de nya vägtunnlarna blivit än mer lättillgängligt.