Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sjöbjörnsvägen 1
Backström & Reinius 1946/53
Gröndal
SNYGGT OCH TIDSTYPISKT I DEN FÖRE DETTA ATELJÉN
TEXT: MURÉN STYLIST: RYDMANS HEM FOTOGRAF: BOUKARI

I ett välkänt hus mitt i trivsamma Gröndal finns denna fantastiskt fina trerummare som tidigare varit en ateljé, men som 2016 byggdes om till en bostad. Alla val i samband med renoveringen är klassiska och högkvalitativa och syftade till att efterlikna de tidstypiska detaljerna i huset. De sociala ytorna i kök och vardagsrum präglar hemmet, och den rymliga och välplanerade hallen och det tjusiga badrummet är både stilfulla och praktiska. Dessutom finns här två mysiga sovrum och goda förvaringsutrymmen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Backström & Reinius 1946/53
Rum:
3 rum och kök
Area:
78 m²
Avgift:
4 872 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband
Pris:
3 750 000 kr Utgångspris

Allmänt

En mycket fin och välplanerad lägenhet där fokus lagts på stora sociala ytor och en klassisk och tidstypisk inredning i stil med huset. Ytorna har tagits tillvara på bästa sätt och de smarta lösningarna är många. Golven har belagts med ekparkett i holländskt mönster (samt heltäckningsmatta i ett sovrum och klinker i badrum). Färgsättningen är harmonisk och lugn. Samtliga elkontakter och strömbrytare är i tidstypisk stil. Till lägenheten hör även ett källarförråd om 7,5 kvm.

Kök

Köket byggdes vid helrenoveringen 2016 men ser ut som det funnits där alltid. Köksinredningen har ljust grå luckor med tidstypiska handtagslister av trä. Här finns även extra fina måttbeställda överskåp (Järfällakök), byggda upp till tak med skåp med snabelbeslag överst, och snedställda dragluckor nederst. Både förvaringsutrymmen och arbetsytor är väl tilltagna. Bänkskivan är av carraramarmor, som även följer med en bit upp på väggen som stänkskydd. Vid diskhon är bänkskivan dock rostfri. I en intilliggande nisch finns en dubbel kyl och frys från Smeg. Även spisen kommer från Smeg. Diskmaskinen är integrerad i skåpinredningen. Köket rymmer en större matplats för sex personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet präglas mycket av de fina och stora fönstren som ger vackert ljus i två väderstreck. Längs en vägg finns två stora kvadratiska fönster, och på den andra väggen sitter ett fyrluftsfönster, som är karaktäristiskt just för huset. Härifrån har du trevlig utsikt över Gröndals lugna och trevliga centrum. Rummet rymmer gott och väl två soffor, för den som önskar, samt bokhyllor eller andra förvaringsmöbler.

Sovrum ett

Till lägenhetens största sovrum gör du entré genom fina dubbla glasade dörrar. Väggarna är målade i en vacker och rogivande duvblå nyans. På golvet finns ligger en matchande mjuk heltäckningsmatta som ger hotellkänsla åt rummet. Längs den ena långväggen finns bra förvaring i fyra inbyggda garderober.

Sovrum två

Hemmets andra sovrum används idag som barnrum. Här är den nedre delen av väggarna målade i en lejongul nyans, och de övre delarna är vita. Rummet har en mysig nisch och en radiator i original.

Badrum

Badrummet är en riktig pärla och innehåller allt du kan önska; ett snyggt badkar med både tak- och handdusch, handfat integrerat i en rymlig marmorskiva med gott om förvaring i skåp under, tvättmaskin, handdukstork och golvvärme. Väggarna är kaklade i klassiskt vitt 15x15-kakel, helkaklat vid badkaret och halvkaklat i övrigt. En enkel tunn svart bård bryter av och avslutar kaklingen. På golvet ligger oktagonklinker i vitt och svart. En stor spegel finns integrerad ovanför tvättstället och bidrar med ytterligare rymd. Ett snyggt väggskåp i plåt finns intill. Rummet har dessutom fönster som ger rummet karaktär och ett fint dagsljusinsläpp.

Hall

Hallen är rymlig och välkomnande. Detta förstärks genom att en stor spegel integrerats i väggen och skapar ljus och rymd. I övrigt omsluts du av William Morris mönster "Willow Bough Minor" som klär väggarna. Rummet har mycket bra förvaring i form av två dubbla garderober, ett städskåp och en inbyggd byrå med marmorskiva på topp - perfekt med en avställningsyta direkt då du kommer in i lägenheten. Innanför dörren finns även en hatthylla i tidstypisk stil, från Byggfabriken.

Brf Galjonsbilden 22/32

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger två fastigheter. Den ena fastigheten har beteckningen Galjonsbilden 22 och består av flera byggnader. Den andra fastigheten har beteckningen Galjonsbilden 32 och består av en byggnad. Den totala byggnadsytan uppgår till 9 444 kvm, varav 7 316 kvm utgör lägenhetsyta och 2 128 kvm lokalyta. Av dessa lägenheter är 102 upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningen har 8 uthyrda lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Deloitte AB och fastighetsskötseln sköts av Driftia AB.

Renovering

2015 Renovering och ommålning av fönster (Gröndalsvägen 50-56 och Sjöbjörnsvägen 1). 2010 Fastighetsboxar. 2010 Renovering av entréportar (Gröndalsvägen 48-56). 2009-10 Stambyte. 2010 Byte av elstammar. 2009 Nytt Fiber-Lan i alla byggnader. 2008-09 Ny maskinutrustning i tvättstuga. 2007 Nytt låssystem för hela föreningen. Se mer information om utförda renoveringar i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade 2008 en underhållsplan som sträcker sig 10 år framåt i tiden och uppdateras fortlöpande. Till det planerade underhållet samlas medel via årlig avsättning till föreningens yttre fond.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 35,9 Mkr, vilket ger cirka 5 025 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 726 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en trädgårdsgrupp som planerar och handlägger den yttre miljön. Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar som även är ett bra tillfälle att lära känna varandra samt styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen på Sjöbjörnsvägen 1 och är utrustad med 6 tvättmaskiner, två torkskåp, tre torktumlare samt ett torkrum.

Gemensamma utrymmen

Mellan husen finns föreningens gård och på taket finns en gemensam takterrass med utsikt. Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, återvinningsrum, styrelserum och tvättstuga. Till fastigheterna hör 36 parkeringsplatser och två garage. Föreningen hyr endast ut parkeringar till de boende. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna.

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV via Comhem och anslutning till fibernät genom Bredbandsbolaget.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur på ett charmerande sätt. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Det klassiska konditoriet Lundbergs som förra året firade 70-årsjubileum ligger precis mittemot. På nära avstånd finns Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer. Du har även Hornstull och Södermalm på promenadsavstånd.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här