Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stig Lindbergs gata 21
Olof Thunström 1930
Gustavsberg
STORGSLAGEN GAVELVÅNING HÖGST UPP MED EGEN TAKTERRASS
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: GÄRDE

Här bor man högst upp i huset med fönster i tre väderstreck, utsikt över hamnen samt stor privat takterrass . Högst upp i Brf Fabrikshuset ligger denna fantastiska lägenhet om fyra rum och kök med egen stor takterrass. Du bor här i ett fritt gavelläge på sjunde och åttonde våningen med hänförande utsikt över Gustavsbergs hamn och det omkringliggande skärgårdslandskapet. Lägenheten har generösa sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning där de många och stora fönstren längs rummets tre ytterväggar ger vidunderliga panoramavyer. En trappa leder dig till den smått overkliga takterrassen, som är din egen domän under himlavalvet. Lägenheten har tre bra sovrum, som ligger i fil med varandra, och två snygga badrum, varav ett med tvättpelare. Boendeytan i lägenheten är 147 kvm och terrassens storlek är avundsvärt stor. Det före detta porslinsfabriksområdet i Gustavsberg genomgår nu en förvandling till ett modernt bostadsområde med bästa läge vid vattnet – Porslinskvarteren. Här formas en öppen och levande stadsdel med bostäder, verksamheter, mötesplatser och service. Gamla byggnader renoveras och byggs om, samtidigt som nya miljöer skapas och ger nytt liv till en plats med industrihistoriska anor. I dessa byggnader kommer detaljer som stora fönster, kraftfulla pelare och balkar av betong vittna om områdets industriella historia och kommer att ge bostäderna en unik karaktär med volym och generös takhöjd, i flera fall även med loft. Bjälkar, balkar och andra detaljer finns bevarade som minnen från den tid som var. Inredning och utrustning håller hög kvalitet gällande materialval med bland annat parkett- och klinkergolv, golvvärme i badrum och stenskiva i köksinteriör. Nästan alla lägenheter har balkong, fransk balkong, terrass eller uteplats. Brf Fabrikshuset omfattar totalt 250 lägenheter i storlek från 24 till 147 kvm. I trapphusen finns den industriella känslan närvarande i form av belysning, golv och trappor med svetsade räcken och handledare. På taket till Fabrikshuset finns en gemensam terrass. I markplan placeras gemensamma utrymmen med tvättstuga, barnvagnsförråd och cykelförråd. Garage för föreningens medlemmar finns.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Stig Lindbergs gata 21
Område:
Gustavsberg
arkitekt:
Olof Thunström 1930
Våning:
7 av 7, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
147 m²
Avgift:
7 269 kr Värme och kallvatten ingår.
Pris:
7 500 000 kr

Allmänt

Du gör entré i bostaden i en lång och rymlig hall. Innanför ytterdörren finns gott om utrymme för klädavhängning, och längre in är tre platsbyggda garderober placerade. Du har en fin siktlinje från ytterdörren in till det stora sällskapsutrymmet där ljuset flödar in. Lägenheten har två badrum som ligger i anslutning till hallen. Båda är helkaklade med vita större liggande plattor, och på golvet ligger mörk klinker. Dusch bakom glasväggar, handfat, wc och handdukstork finns i båda badrummen. I det större av dem finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Tre sovrum är placerade i fil och nås från hallen. Det är alla rymliga och lättmöblerade rum som vardera har två platsbyggda garderober. Köket och vardagsrummet är tillsammans ett 89 kvm stort sällskapsrum som förutom imponerande utsikt har många inredningsmöjligheter på generösa ytor. Det är lätt att tänka sig fest och glada middagar, men här får den vanliga vardagen också ett skimmer över sig, då utsikten utanför spelar upp ett ständigt skiftande skådespel som aldrig kommer att upphöra att fascinera. Korv och makaroner en simpel tisdag smakar månne lite bättre med en rosa solnedgång i blickfånget. Köksinredningen är byggd i vinkel och har grå fronter i underskåpen och vita i överskåpen. Bänkskivorna är av mörkgrå sten och väggarna vid arbetsytorna är klädda med vitt klassiskt kakel satt med mörk fog. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, dubbel diskho och stor kyl och frys. Även vid arbetsytorna sitter fönster så du har utsikt också då du befinner dig i köket. I det stora sällskapsrummet får du lätt känslan av att befinna dig på kommandobryggan till ett stort fartyg. En trappa leder dig så upp till båtens, förlåt bostadens, soldäck, en smått galen takterrass med milsvidd utsikt. Det fria läget ger såklart sol hela dagen, och du kan ha flera uteplatser allt efter hur du vill nyttja utomhuslivet. I hela lägenheten ligger parkettgolv av ek, med undantag av entrédelen som är belagd med ett stengolv. Väggar, tak och socklar är målade i vitt. Fönstren har en bröstningshöjd på 70 cm och fönsterbrädor av betong.

Brf Fabrikshuset

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Värmdö Gustavsberg 1:466. Förening består av två hus, det gamla Fabrikshuset och Lanterninhuset, totalt 250 lägenheter. Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fabrikshuset byggdes 1930.

År föreningen övertog fastigheten

2014.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem & Fastighet AB.

Garage och parkering

Föreningen disponerar 98 platser i Porslinsgaraget som man når bl.a. från Fabrikshuset. 4 platser är reserverade för trapphus A och 15 platser är reserverade för Lanterninhuset. Pris är 900kr i månaden.

Renovering

Ej aktuellt – nyproduktion.

Kommande renoveringar

Ej aktuellt – nyproduktion.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt Ekonomisk plan, registrerad 2018-01-25 till 170 000 000kr, vilket ger cirka 11 587kr/kvm boyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme och kallvatten.

Förråd

Mindre källarförråd till samtliga lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Externa förråd, barnvagns- och cykelrum samt tvättstuga.

Bredband och tv

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only. Kostnad enligt beställning.

Juridisk person

Vid förfrågan.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ekonomiska plan samt bostadsrättsföreningens styrelse. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gustavsberg är centralort i Värmdö kommun med prägel av den skärgårdsmiljö den ligger i. Här bor du havsnära på snabbt pendelavstånd till centrala Stockholm. Det gamla fabriksområdet ligger med bästa läge invid Farstaviken. Här finns flera småbåtshamnar. Området håller nu på att förvandlas till en levande stadsdel med bostadshus, butiker, restauranger, caféer och parkområden. Här ligger redan idag bland annat Iittala outlet, Gustavsbergs fabriksförsäljning och Gustavsbergs museum, men i kommunens plan ingår bland annat att en ny förskola och ett stort kulturhus som byggs samman med Gustavsbergs centrum, dessutom utökade parkområden och utvecklad kajpromenad. Omgivningarna i kommunen bjuder på ett oändligt antal fritidsmöjligheter i vacker natur med havet och skärgården ständigt närvarande.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här