Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Stig Lindbergs gata 21
Olof Thunström 1930
Gustavsberg
PORSLINSKVARTEREN – DÄR INDUSTRIHISTORIA MÖTER SKÄRGÅRD
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON STYLIST: GÄRDE

Välkomna till en välplanerad 2:a med väldigt stor balkong. Det före detta porslinsfabriksområdet i Gustavsberg genomgår nu en förvandling till ett modernt bostadsområde med bästa läge vid vattnet – Porslinskvarteren. Här formas en öppen och levande stadsdel med bostäder, verksamheter, mötesplatser och service. Gamla byggnader renoveras och byggs om, samtidigt som nya miljöer skapas och ger nytt liv till en plats med industrihistoriska anor. I dessa byggnader kommer detaljer som stora fönster, kraftfulla pelare och balkar av betong vittna om områdets industriella historia och kommer att ge bostäderna en unik karaktär med volym och generös takhöjd, i flera fall även med loft. Bjälkar, balkar och andra detaljer finns bevarade som minnen från den tid som var. Inredning och utrustning håller hög kvalitet gällande materialval med bland annat parkett- och klinkergolv, golvvärme i badrum och stenskiva i köksinteriör. Nästan alla lägenheter har balkong, fransk balkong, terrass eller uteplats. Brf Fabrikshuset kommer att omfatta totalt 250 lägenheter i storlek från 24 till 147 kvm. I trapphusen kommer den industriella känslan närvara i form av belysning, golv och trappor med svetsade räcken och handledare. På taket till Fabrikshuset finns en gemensam terrass. I markplan placeras gemensamma utrymmen med tvättstuga, barnvagnsförråd och cykelförråd. Garage för föreningens medlemmar finns i källarplan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

25
Visning söndag 25 nov 11:30 - 12:30
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
Reg Fastighetsmäklare/ Affärsutvecklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Stig Lindbergs gata 21
Område:
Gustavsberg
arkitekt:
Olof Thunström 1930
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
64 m²
Avgift:
3 335 kr Det ingår värme och kallvatten.
Pris:
2 950 000 kr

Brf Fabrikshuset

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Värmdö Gustavsberg 1:466. Förening består av två hus, det gamla Fabrikshuset och Lanterninhuset, totalt 250 lägenheter. Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fabrikshuset byggdes 1930.

År föreningen övertog fastigheten

2014

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem & Fastighet AB.

Garage och parkering

Föreningen disponerar 98 platser i Porslinsgaraget som man når bl.a. från Fabrikshuset. 4 platser är reserverade för trapphus A och 15 platser är reserverade för Lanterninhuset. Pris är 900kr i månaden.

Renovering

Ej aktuellt – nyproduktion.

Kommande renoveringar

Ej aktuellt – nyproduktion.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt Ekonomisk plan, registrerad 2018-01-25 till 170 000 000kr, vilket ger cirka 11 587kr/kvm boyta.

Avgifter

I avgiften ingår värme och kallvatten.

Förråd

Mindre källarförråd till samtliga lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Externa förråd, barnvagns- och cykelrum samt tvättstuga.

Bredband och tv

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only. Kostnad enligt beställning.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ekonomiska plan samt bostadsrättsföreningens styrelse. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gustavsberg är centralort i Värmdö kommun med prägel av den skärgårdsmiljö den ligger i. Här bor du havsnära på snabbt pendelavstånd till centrala Stockholm. Det gamla fabriksområdet ligger med bästa läge invid Farstaviken. Här finns flera småbåtshamnar. Området håller nu på att förvandlas till en levande stadsdel med bostadshus, butiker, restauranger, caféer och parkområden. Här ligger redan idag bland annat Iittala outlet, Gustavsbergs fabriksförsäljning och Gustavsbergs museum, men i kommunens plan ingår bland annat att en ny förskola och ett stort kulturhus som byggs samman med Gustavsbergs centrum, dessutom utökade parkområden och utvecklad kajpromenad. Omgivningarna i kommunen bjuder på ett oändligt antal fritidsmöjligheter i vacker natur med havet och skärgården ständigt närvarande.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här