Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bondegatan 22
Arvid Bjerke 1946
Södermalm - Sofo
LJUS OCH RYMLIG FUNKISTVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE
TEXT: MURÈN STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Högt, lugnt och ljust, mitt i SoFo, helt utan insyn och med en mysig privat känsla - denna rymliga funkistvåa på fjärde våningen är en egen oas mitt i stadsmyllret. Här bor du med välplanerade och generösa rum och en balkong i söderläge. Ett ordentligt kök med gott om arbetsutrymmen, ett vardagsrum med stora sällskapsytor och ett sovrum som rymmer fler funktioner än säng. Dessutom finns här ett badrum med egen tvättmaskin, en smart inredd klädkammare och en hall som även den har ett bra förvarningssystem. Du får även tillgång till två härliga takterasser som finns i föreningen. Från lugnet i hemmet är det en härlig kontrast att ha stans restaurangtätaste kvarter precis runt hörnet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bondegatan 22
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Arvid Bjerke 1946
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
62 m²
Avgift:
3 001 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv(bas)

Allmänt

Detta är en stor och snygg tvåa med stora originalfönster i söderläge. Lägenhetens väggar är nyligen målade i milda nyanser. Förvaringsutrymmena i bostaden är mycket goda och dessutom hör ett vindsförråd med högt i tak till lägenheten.

Kök

Köket är ett ljust och luftigt parallellkök. Köksinredningen kommer från Marbodal och har vita fronter. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin, kyl och frys. Över de ljusa bänkskivorna sitter dimbara spotlights som både ger bra arbetsljus och mysig kvällsbelysning. I köket finns även utrymme för matbord och stolar. Väggarna i rummet är nyligen (2018) målade i grått samtidigt som ekparketten på golvet slipades och hårdvaxoljades.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger socialt och inbjudnde mitt i lägenheten. Det är ett stort och ljust rum ett stort fönsterparti som inkluderar balkongdörr. Rummets väggar är nymålade i ljust grått, och på golvet ligger en fin oljad originalparkett i ek. Rummets lister är även en dröm för den som inte tycker om sladdar. Rummet nås från hallen och leder också till sovrummet. Ursprungligen har även en dörr till köket funnits. Balkongen ligger i söderläge och har sol från morgon till cirka 17.30 på sommaren. Den är en fin förlängning av bostaden alla tider på året. Balkongdörren står gärna öppen från tidig vår, och sommartid ger södersolen ett skönt häng och goda förutsättningar för den som vill odla. Nuvarande ägare har skördat tomater, paprikor, morötter och rädisor här. Med ljusslinga på balkongräcket blir balkongen även vintertid ett rum utanför fönstret = mysigt.

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt placerat längst in i lägenheten. Det är ett rymligt rum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblering som till exempel skrivbord och spjälsäng. Väggarna i rummet är nymålade i en ljusrosa nyans. På golvet ligger parkett som nyligen slipats och behandlats med hårdvaxolja.

Klädkammare

Intill sovrummet finns en stor klädkammare, som kom till genom att den långa hallen delades av. Här finns utdragbara lådor, hyllplan och klädstänger som rymmer mycket. Systemet kommer från Elfa och är monterat på skenor och går lätt att ta bort om så önskas. Detta rum skulle även kunna fungera som en liten barnkammare. På golvet ligger en svart matta.

Badrum

Väggarna i badrummet är kaklade i vitt klassiskt 15x15-kakel med en grå bård och på golvet ligger ljusgrå klinker försett med golvvärme. Handfatet har både en kommod och en bänk i oljad ek och här finns även tvättmaskin. I rummet finns också dusch, handdukstork och ett väggskåp. I taket sitter infällda spotlights.

Hall:

Du gör entré centralt i lägenheten. Hallen är även den smart inredd med ett hyllsystem från Elfa. Under hyllorna går det till och med att köra in en barnvagn. På golvet ligger ett mörkt målat klinkergolv.

Brf. Bonden Större 41

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bonden större 41 och Bonden större 42 med adressen Bondegatan 18 samt Bondegatan 22. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 7 lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna år 2000.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Åkerlunds Fastighetsförvaltning.

Renovering

2002-2003 Rörstambyte, Elstambyte. 2003 Målningtrapphus och renovering altaner. 2006-2007 Renovering lanterniner innergård. 2007 Renovering balkonger. 2008 Omläggning av tak. 20011-2012 Påbörjat fasadarbete. 2012 Ny fasad. 2013-2014 Nya balkonger. 2017 Nya hissar. 2018 Justering/byte av termostater.

Kommande renoveringar

Löpande underhållsplan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 17.7Mkr, vilket ger cirka 5547kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 579kr. Inga beslut finns på att höja föreningens avgifter.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har vår städning.

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor i föreningen. De är belägna i husens källare, I tvättstugan finns två tvättmaskiner (1 stor och 1 vanlig) torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två takterrasser om ca 12kvm med grill och utemöbler som går att boka. Föreningen har även en innergård med grillmöjligheter och utemöbler. I källaren finns soprum samt grovsoprum. Cykelrum finns i källaren. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och vatten samt k-tv (bas) ingår. Framdraget i fastigheten för fiber via Bredbandsbolaget/Telenor och Comhem.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Överlåtelseavgiften betalas av säljaren.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-09-28. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bondegatan är starkt förknippad med stadsdelen Södermalm och området SoFo. Här bor du mitt i smeten, nära många trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer. Mitt över gatan ligger Louie Louie som bland annat har supergod frukost och till IL Caffé runt hörnet går du gärna och köper bullar. Även biografer och teatrar ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Medborgarplatsen och Götgatan med dess stora utbud av butiker och nöjen finns också runt hörnet. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Nytorget och Vita Bergen i närheten. I kvarteret Bonden Större finns ännu några byggnader från 1700-talet och 1800-talet som visar på hur det såg ut på Södermalm innan den moderna staden växte fram.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här