Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grubbensringen 30B 1tr
Fredrik Wilhem Scholander
Kungsholmen
Välplanerad trea i charmigt område med anor från 1800-talet
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN

I en flygelbyggnad, det Västra Parkhuset från 1860, med fritt läge och utsikt mot vackra Grubbens trädgård och Grubbens trappa, ligger denna fina hörnlägenhet. Hemmets hjärta är det rymliga vardagsrummet med kök i öppen planlösning som får ett fint ljusinsläpp från två vackra spröjsade fönster. I vardera änden av vardagsrummet når man via gråmålade dubbla spegeldörrar de två sovrummen, varav det ena har ingång till ett väl tilltaget badrum med separat tvättstugedel. Utanför ytterdörren möts du av ett påfallande lugn, sittplatser med grillar och en grönskande trädgård med körsbärs- och magnolieträd. S:t Eriksområdet bär på en spännande historia, på en plats där såväl tegelbruk som försörjningsinrättning funnits, och är idag ett vackert, charmfullt och välplanerat bostadsområde med ett både lugnt och centralt läge invid Karlbergskanalen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Grubbensringen 30B 1tr
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
Fredrik Wilhem Scholander
Våning:
2, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
73.5 m²
Avgift:
5 040 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
6 000 kr/år
Försäkring:
2 500 kr/år
Total driftskostnad:
8 500 kr/år

Kök och vardagsrum

Mitt i lägenheten ligger det rymliga vardagsrummet med kök i öppen planlösning, ett socialt och inbjudande rum med tydliga rumsfunktioner. Det stilrena köket är från 2014 och har vita släta fronter samt bänkskivor och stänkskydd av carraramarmor. Rummet får ett fint ljusinsläpp från två spröjsade fönster och rymmer både soffgrupp, matplats och övrigt möblemang.

Sovrum 1

Från vardagsrummet når man sovrummet via en gråmålad dubbel spegeldörr. Här finns plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel, gott om förvaringsmöjligheter i två dubbla garderober och ett vackert spröjsat fönster. Från rummet har du även ingång till badrummet.

Sovrum 2

Via dubbla spegeldörrar i vardagsrummets andra ände, nås lägenhetens sovrum nummer två. Detta rum används idag som barnrum. Det är ett härligt hörnrum med spröjsade fönster i två väderstreck och bra förvaring i en platsbyggd garderob.

Badrum

Från vardagsrummet och sovrummet når man det väl tilltagna badrummet, som har en egen liten tvättstuga med tvättpelare från Electrolux (2015) och två garderober. I badrummet finns även badkar, wc, tvättställ med spegelskåp ovan samt handdukstork och ett rejält skåp för handdukar. På väggarna sitter vitt kvadratiskt kakel och på golvet ligger blå klinker med golvvärme.

Hall

Innanför dörren finns avhängningsmöjligheter samt en rymlig garderob med tre dörrar. Garderoben kommer från NK (Molteni) och sattes upp av byggmästare 2014.

Bostadsrättsforeningen af Grubbens

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta (Bostadsrättsföreningen af Grubbens org. nr 769602-4806) har fastighetsbeteckning Grubbens 4. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2011. Bostadsrättsföreningen registrerades 1997-09-18. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1998-01-01 och nuvarande stadgar registrerades 2017-09-14 hos Bolagsverket.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom ett tomträttsavtal, avtalet är tecknat till november 2026. (uppgifter enligt föreningen)

Förvaltare

Ekonomisk respektive teknisk förvaltning via SBC

Planerat underhåll

Diverse puts och fogarbeten 2018, Underhåll dörrar, fönster och entrépartier 2018-2020, Målning yttertak 2019, Hissar, översyn och eventuella underhållsåtgärder 2019.

Utfört underhåll

Renovering tvättstuga 2017. Stamspolning i samtliga lägenheter 2017. Planerat underhåll och reparationer av hissarna 2017. Diverse filter för framledning av elementvärme rengjorda samt tätning av vissa dörrar och fönster i Stallet genomfört 2017. Årlig underhållsbesiktning genomförd juni 2017. Diverse plåtarbeten tak ovanför lägenheterna 19 B och C, i de så kallade ränndalarna på Stallet 2017. Hamling av träd utanför Stallet 2017

Ekonomi

Se årsredovisning för 2017

Avgifter

Beslutad avgiftshöjning om 2% från och med 2019.

Andrahandsuthyrning

Föreningen följer hyreslagen och tillåter inte andrahandsuthyrning utan goda skäl. Uthyrning kan beviljas, efter ansökan till styrelsen.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga, nyrenoverad med två vanliga tvättmaskiner och en torktumlare samt ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, soprum, cykelrum, barnvagnsrum. Föreningslokal, ligger i källarplanet till huset (Grubbensringen 30 B) och kan nyttjas för uppemot 30 personer samtidigt, kostnad att hyra lokalen är 200kr/tillfälle.

Bredband, TV, Telefoni:

Ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett avtal med ComHem. TV, bredband och telefoni ingår. Avtalet omfattar, telefoni, 21 digital TV kanaler. Bredband 100 Mbit. Det går att utöka antalet TV-kanalaer samt bredbandshastighet upp till 1000Mbit mot en avgift.

Förråd

Ett källarförråd i sammabyggnad, Västra Parkhuset

Kontroll

Ovanstående uppgifter grundas på information från föreningens kontaktperson, föreningens hemsida och uppgifter från (säljarna 2018-09-06). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt på Kungsholmen, med en härlig utsikt över Karlbergskanalen och omedelbar närhet till vackra motionsstråk längst vattnet. Nere på Fleminggatan går flera busslinjer och du har bara några minuters promenad till tunnelbanan, oavsett om du väljer Fridhemsplan eller Rådhuset. I närbelägna Västermalmsgallerian finns många caféer och butiker att välja bland och i de närmaste kvarteren finns populära restauranger som AG, Agnes, Phil’s Burger och Krubb.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här