Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hantverkargatan 83
G. HAGSTRÖM & F. EKMAN 1912
Kungsholmen
BLIVANDE DRÖMHEM - STOR FYRA MED BALKONG HÖGST UPP
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: OZZOLAPA

Genomgående planlösning, rum i fil, fina originalsnickerier och solig balkong in mot en fin innergård - högst upp i ett nationalromantiskt hus från 1912 väntar en chans för dig som vill skapa ditt eget drömhem. Denna lägenhet om fyra rum och kök söker efter decennier i samma ägo nu nya innevånare som vill ge kärlek och omsorg till dessa stilfulla 107 kvm med massor av potential. Här finns ett ljust kök med originalskafferi, ett stort vardagsrum och tre möjliga sovrum, varav ett med balkong. Dessutom har du både ett badrum och en gäst-wc och goda förvaringsutrymmen. Det centrala läget på Kungsholmen ger dig närhet till det mesta, och du bor i en mycket välmående förening med låga avgifter. Renoveringsobjekt.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hantverkargatan 83, 5tr
Område:
Kungsholmen
arkitekt:
G. HAGSTRÖM & F. EKMAN 1912
Våning:
5 av 6, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
107 m²
Avgift:
2 782 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

Kommentar:
Driftkostnader saknas

Lägenheten

Detta är en stor och luftig lägenhet med cirka tre meter i takhöjd och generösa rum som kan disponeras efter behov. I bostadens centrum finns hall och serveringsgång med originalgarderober och ett fint serveringsskåp. På hallens vänstra sida, som vetter mot gården, ligger kök och två sovrum samt balkongen, och till höger och i fil mot gatan ligger ytterligare två stora rum som kan disponeras som sovrum och vardagsrum. Bostaden bevarar dessutom karaktärsdanande detaljer som serveringsskåp, spegeldörrar och profilerade snickerier. Lägenheten har treglasfönster vilket gör den helt tyst. Balkongen är nybyggd och ligger i soligt läge utan någon granne ovanpå.

HSB Brf Karlsvik 208

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade 1981 fastigheterna Karlsvik 17 och Karlsvik 38. Föreningen är en äkta förening som består av 64 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler (lokalyta 967 kvm vilket ger mycket goda intäkter). Dessutom finns det fortfarande kvar 1 hyresrätt som idag hyrs av en tandläkarmottagning. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Renoveringar i urval

1997 - 2006 Nya balkonger byggs. 2003 - 2004 Rörsstambyten. 2008-2009. Renovering av samtliga trapphus. 2009. Rökkanalrenovering. 2011. Ny undercentral installerad samt stamspolning. 2012 Renovering av gården. 2012 Byten av samtliga allmänna lås. 2012 Kollektivt Bredband, TV och telefoni. 2013 Renovering av 79:ans yttre fasad. 2013 Gårdsrenovering slutförd med planteringar och möbler. 2015 Renovering av tvättstuga. 2016 OVK godkänd. 2016 Ombyggnad av lokal till bostadsrätt. 2018 Renovering av fasader mot gården, ommålning av trapphusen. 2018 Fasader mot gatan renoveras, taken målas och renoveras. Renoveringarna under 2018 kommer inte påverka avgiften.

Ekonomi

En ekonomiskt stark förening med mycket goda intäkter från sina lokaler (över 2 msek årligen) och en mycket låg belåning med endast 1185kr/kvm i belåningsgrad. Inga avgiftsändringar finnas planerade.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 568 kr vilken betalas av säljaren och en pantsättningsavgift på 672 kr per pant.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en stor tvättstuga med 4 maskiner, 2 torkskåp, 2 torktumlare och mangel. Dessutom finns en mindre drop-in tvättstuga i gatuplan mot gården. Föreningen har en mycket omtyckt och gård med planteringar och grillmöjligheter som renoverades 2012. I källaren finns även en relaxavdelning med bastu och duschar.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har nyligen tecknat ett gruppavtal med Bredbandsbolaget där kabel TV och bredband numera ingår i avgiften.

Ägande

Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. I denna HSB förening behöver boende inte vara medlem hos HSB.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Med detta läge behöver du inte sakna någon form av service, ej heller grönska eller vatten. Här bor du nära både Rålambshovsparken och Kronobergsparken och har Fridhemsplan och även Västermalmsgallerian just intill. Kommunikationerna från denna plats är en av de bästa i staden. Området erbjuder många trevliga restauranger och caféer, både de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. Dessutom bor du nära Norr Mälarstrand och kan bada vid Smedsuddsbadet. Hantverkargatan är en levande och kuperad gata med många trevliga och unika butiker och matställen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här