Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sulitelmavägen 14 A
Cyril Marcus 1940
Bromma - Traneberg
MÖNSTERPRAKT I VÄLBEVARAD FUNKISTVÅA MED ORIGINALKÖK
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI:BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Funkis och Morris, vilken strålande kombination! Denna trivsamma tvåa i ett hus byggt 1940 i Traneberg är en dröm både för den som gillar funkis och för den som är förälskad i William Morris myllrande mönstervärld. Här förenas de båda med originalkök och ytsmart funktionell planlösning, tapetserad med väl utvalda vackra slingrande blomsterkompositioner. Planlösningen i lägenheten är genomgående så ljuset faller in från två håll. Samspelet med naturen utanför fönstren där solljuset silas genom löven och spelar över väggarna har medverkat till val av tapeter och interiörer. Rumsdispositionen är den ursprungliga med fokus på stort vardagsrum och avskilt sovrum. Husets placering på en kulle gör att lägenheten ligger med utsikt över gården och gatan, medan vyn åt andra hållet ger en ombonad skogskänsla. Naturen är närvarande, såväl utanför bostaden som inuti.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Anna Cardell
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Sulitelmavägen 14 A
Område:
Bromma - Traneberg
arkitekt:
Cyril Marcus 1940
Våning:
1 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
41.5 m²
Avgift:
3 106 kr inkl. värme, vatten

Allmänt

Detta är en levande, varm och harmonisk lägenhet med ytor för både vila, arbete och umgänge. Originalkänslan är hög med bland annat bevarad köksinredning, garderober, fiskbensparkett, furutiljor, snickerier, fönster med spanjoletter och fönsterbrädor i svart marmor.

Kök

Köket är nyligen (2018) renoverat men med originalinteriören bevarad. Luckorna är relackerade i vitt och originalbeslagen är kvar. Få kök är så väldisponerade och har så mycket smart förvaring som ett funkiskök, och detta gäller i högsta grad även här. Här finns till exempel ett rymligt serveringsskåp, en klassisk köksreda och ett kallskafferi. Förvaringsytorna kompletteras med öppna hyllplan. Köket är utrustat med en ny gasspis från IGF, fläkt och kyl och frys i kombiskåp. Vid arbetsytorna är väggarna klädda med grön mosaik. Bänkskivan är av hårdvaxoljat trä med originaldiskho i rostfritt. Köket nås från hallen och har även dörr mot det intilliggande sovrummet, tapetserad med mönstret ”Trellis”. Köksfönstret ger trevlig utsikt mot kullen utanför.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och ljust rum med ett vackert stort fönsterparti med tre lufter, spanjoletter, vred, vädringslåda och marmorfönsterbräda. Rummet ligger högt över marken på grund av nivåskillnaden. William Morris klär en fondvägg med det ljuva mönstret ”Scroll”, övriga väggar är ljust målade. På golvet ligger fiskbensparkett av ek i original från byggåret.

Sovrum

Sovrummet ligger i ett rofyllt läge med utsikt mot skog. Här finns plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Rummet är tapetserat med Morris mönster ”Pimpernel” och på garderoben är dörrarna dekorerade med ”Garden Tulip”. På golvet ligger ljusa furutiljor.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade med vitt marmorerat kakel och på golvet ligger ljusgrå klinker. Det är ett ljust rum med fönster, som ger lyxen att ha dagsljus och friskluft även till badrummet. Här finns dusch med skjutbar duschvägg, handfat med kommod (William Morris även här), handdukstork och wc med ny sits av askträ.

Hall

Innanför ytterdörren finns en platsbyggd hallförvaring med hatthylla, hängare, skohylla och sidoskåp. Detta i kombination med två rymliga originalgarderober intill, ger effektiv förvaring i hallen. Hallens väggar är tapetserade i William Morris ”Willow Boughs” och på golvet ligger fiskbensparkett.

Brf Stockholm Fjäll

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Hundshögen 2. Fastigheten bebyggdes 1940 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter 12 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt samt två uthyrda förråd. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1940 och ritades av arkitekt Cyril Marcus.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Stockholm Fjäll förvärvade fastigheten 2007.

Mark:

Det är tomträtt.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Juridikon och den tekniska av föreningen själv (med avtal med Jourmontör och Securitas).

Garage och parkering

Föreningen har 2 egna parkeringar som lottas ut till 2 medlemmar varje år.

Renoveringar

Ny puts 1990. Elstammar 1990. Stambyte och badrumsrenoveringar 1992. Bergvärme installerad först kring år 2000, sedan 2014. Renovering av tvättstugan 2015.

Kommande renoveringar

Renovering av fönster. Installering av säkerhetsdörrar. Färdigställande av lägenhet (fd lokal) inför försäljning.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppkom enligt Årsredovisningen 2017 till ca 3,5 miljoner kr vilket ger ca 7000 kr per kvm bostadsrättsyta.

Avgifter:

Månadsavgiften höjdes på senaste mötet för att täcka upp för höjd tomträttsavgäld. Kommande investeringar beräknas däremot kunna finansieras av försäljning av en till lägenhet ombildad lokal på 29 kvm. Överlåtelseavgift utgår med högst 2,5% av prisbasbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgift får tas ut med högst 1% av prisbas beloppet och betalas av pantsättaren.

Förråd:

Ett källarförråd på ca 2 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en fin gård med möblerad uteplats och cykelförråd inomhus, samt tvättstuga. Ett extraförråd är för tillfället uthyrt. Föreningen har även gemensam kompost.

Bredband och tv:

Comhem analogt utbud ingår, övriga kanalpaket bekostas av lägenhetsinnehavaren. Det går att få bredband via Comhem, xDSL från olika leverantörer. Svartfiber finns indraget i källaren, husnät kan dras upp till lägenheten om lägenhetesinnehavaren bekostar själv (ca 6500 kr) valfri fiberleverantör kan sedan anslutas, t.ex. Bahnhof som finns etablerat i områdesnod BRM11.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Tranebergs bebyggelse härstammar till största delen från 1930- och 1940-talen, med många smalhus och punkthus, men här finns även lite äldre bebyggelse i form av större gårdar, bland annat Tranebergs gård och Johannelunds gård. Området är kuperat och ligger på en udde omgiven av Ulvsundasjön och Tranebergs sund, med trevliga motionsslingor och badplatser i anslutning. Omgivningen är trygg och vänlig och rik på upplevelser, med djur, natur, trädgårdar och vatten nära, samtidigt som avståndet in till staden är kort. I Traneberg finns ett mindre centrum och vid Alviks torg finns till exempel en välsorterad Ica-butik, gym, tennishall och flera trevliga restauranger och caféer, bland annat prisbelönta Brioche. På Sulitelmavägen bor du på nära promenadavstånd till både Tranebergs centrum och Alviks torg. Buss 114 går som en ringlinje bland annat till stranden, koloniområdet. I Alvik finner du både tunnelbanan, Tvärbanan och Nockebybanan.