Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 153
Albin Stark-1930
Södermalm - Nytorget
RENOVERINGSCHANS PÅ RINGVÄGEN – 1 ROK SÖKER KÄRLEK
TEXT: MURÉN FOTO: DANA OZOLLAPA STYLING: ÅSA COPPARSTAD

I ett klassiskt 1920-talshus vid Ringvägens gröna allé väntar en chans för dig som vill skapa ditt eget drömhem. Här finns ett rum och kök med charmfull grund att ta till nya höjder. Huset och lägenheten står inför ett stambyte vilket ger köparen tillfälle att kunna skapa badrum och kök helt enligt egna önskemål. Bostaden är således ett oskrivet kort att fylla med innehåll och liv. Det är dags att smida planer och skapa – här finns alla möjligheter att få ditt hem precis som du själv vill ha det. Lägenheten ligger högt upp i huset med utsikt in mot den lugna innergården. Läget vid Ringvägens lugna slutpunkt ger en trivsam blandning av genuin stadsmiljö och grönska. Lilla Blecktornsparken och restaurang Bleck ligger precis mittemot och både Nytorget och Vitabergsparken är inte längre än två kvarter bort.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Ringvägen 153
Område:
Södermalm - Nytorget
arkitekt:
Albin Stark-1930
Våning:
3 av 6, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
33 m²
Avgift:
1 805 kr inklusive värme och vatten.

Allmänt om fastigheten

El:
2 400 kr/år
Övrigt:
3 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 400 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Övrigt= gas

Detta är en klassisk 1920-talsbostad som har ett generöst kök och ett dito allrum. Köket charmar med vinklar och vrår och ger gott om plats för säväl en välutrustad köksinredning som en större matplats. Allrummet, som nås från både köket och hallen, är luftigt och har plats för både soffa och säng. Här finns även en inbyggd klädkammare. Lägenheten har också en fin liten hall med gott om utrymme för ytterkläder, och innanför den ligger badrummet. Fönstren i bostaden är de ursprungliga med spröjs, spanjoletter och djupa nischer. Här kan du krypa upp och blicka ut över den trevliga innergårdsmiljön.

Bostadsrättsföreningen har budgeterat för stambyte i huset och badrummen är redan betalda i och med ombildningen av huset. I husets källare finns ett ´showroom´ där man kan titta på och välja kakel, blandare etcetera. Det är ett bättre urval än standardutbud, men för den som vill ha något annat finns möjlighet att lägga till extra. En total omdragning av elen ingår också i renoveringen. I köket kommer stammarna att bytas men här ingår inte ny köksinredning eller nya ytskikt.

Brf Räfsan 153

Föreningen

Brf Räfsan 153 (org. nr 769633-1136) är en nybildad förening som förvärvade fastigheten Räfsan 7 år 2018. Föreningen består av ett gathus med adress Ringvägen 153 och ett gårdshus med adress Ringvägen 153 B, och omfattar totalt 65 lägenheter varav 14 hyreslägenheter samt två hyreslokaler. Det finns även två garage som är uthyrda till företag. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av Energibevakning.

Bredband och kabel-tv

Både bredband och kabel-tv levereras via Com Hem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen kan eventuellt godkänna juridisk person efter beslut av styrelsen. Delat ägande accepteras.

Gemensamma utrymmen

Stor tvättstuga som kommer renoveras i samband med stambytet. Ytterligare en tvättstuga ska byggas.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Kommande renoveringar

Renoveringar pågår med stambyte och elbyte av hela fastigheten 2018-2019.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida 2018-11-16. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. För mer informations se föreningens hemsida https://brfrafsan153.se/

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma kvarter vid Ringvägens lugna slutpunkt. Du bor mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Dessutom har du här mycket nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och till Stora Blecktornsparken och Vitabergsparken. Det är också trevligt att ha nära till vattnet i Södra Hammarbyhamnen och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Busshållplats finns precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant. Praktiska extradetaljer är även att det finns en färghandel i grannfastigheten och en pizzeria i samma hus – perfekt för en lägenhetsrenoverare!

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här