Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bondegatan 64
Harald Wadsjö 1915
Södermalm - Sofo
SNYGG SOCIAL TREA MED 2 ELDSTÄDER & MAKALÖS HALL
TEXT: MURÈN STYLING: LINDHOLM FOTO: SPINELL

Två eldstäder, social planlösning, två bra sovrum och en håll käften-hall. Denna hörnlägenhet i Pom & Flora-huset på Bondegatan 64 har det lilla extra och mer därtill. Du gör entré under ett välvt kupoltak i en hall som inte ser ut som någon annan, och även har en elegant eldstad. Innanför denna foajé ligger kök och vardagsrum, som har en social och välkomnande planlösning och är ett stort och ljust rum i hörnläge. Lägenheten har därtill två bra sovrum. Detta är ett personligt och rymligt hem med unika detaljer och hög trivsel, och som både bjuder in till sociala tillställningar med plats för många och till lugna stunder vid brasan. I kombination med ett lugnt läge nära folklivet i SoFo, Nytorget och Vitabergsparken är detta en bostad utöver det vanliga. Välkommen!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bondegatan 64
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Harald Wadsjö 1915
Våning:
4 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
86 m²
Avgift:
3 767 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt

Lägenheten är ljus och luftig med ett vackert ljusspel. Morgonljuset lyser in i vardagsrummet och det stora sovrummet, och på eftermiddagen lyser solen orange in i det lilla sovrummet, köket och vardagsrummet. Solen ligger dock inte direkt på vilket gör lägenheten sval om sommaren. Vackra originaldetaljer som spegeldörrar, djupa speglade nischer, profilerade lister, trägolv och inte minst de fina eldstäderna ger karaktär, och hallens valv står för något unikt.

Kök

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning centralt i lägenheten. Köksinteriören kommer från Kvänum och är byggd i vinkel med gott om såväl förvaringsutrymmen som arbetsytor. Luckor och lådfronter är lackade i en varm ljusgråvit nyans. Samma nyans är målad även på väggarna i kök och vardagsrum, vilket gör att köksinredningen får en mer diskret plats i rummet. Som stänkskydd sitter marmorliknande stora plattor och bänkskivorna är av ljus kompositsten från Silestone. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. I köket finns plats för ett stort matbord och utrymme att förlänga så man kan duka till många. Nuvarande ägare hade 24 sittande gäster på julafton.

Vardagsrum

Vardagsrum och kök sitter ihop men har ändå separata rumsfunktioner. Vardagsrumsdelen är belägen i ett rymligt och ljust hörnrum med fönster i två väderstreck och en fin snedställd vägg. Här ryms en stor soffgrupp, förvaringsmöbler, tv med mera. Här finns en fin platsbyggd bokhylla som även går att ta bort för den som önskar då den inte sitter fastmonterad i golv eller vägg.

Sovrum 1

Bostadens största sovrum nås från hallen och ligger i fil med vardagsrummet. Det är ett generöst rum med gott om plats för dubbelsäng. Här finns även en platsbyggd garderob. I detta rum ligger hemmets andra eldstad som är en vit nyrenoverad (vintern 2017/-18) kakelugn. Väggarna i rummet är målade i ljust grått.

Sovrum 2

Innanför köket ligger lägenhetens andra sovrum som idag är ett barnrum. Det är ett mysigt och rofyllt rum som precis som övriga lägenheten har ljusa väggar och trägolv.

Badrum

Badrummet är ett stort och trevligt familjebadrum utrustat med jacuzzibadkar, handfat med kommod, wc och tvättmaskin. Dessutom finns spegelväggskåp, bänkyta, handdukstork, spotlights i tak och väggarmatur. Väggarna är kaklade i klassiskt vitt 15x15-kakel med en bård och på golvet ligger grå klinker.

Hall

I denna hall behöver du inte vara kall… Här möts du av en fantastisk öppen spis där brasan gärna sprakar var och varannan kväll. Inte nog med detta så har hallen ett exceptionellt valv som tar andan ur alla besökare. Som boende kan du heller inte få nog av att mötas av detta vackra rum varje dag då du kommer hem. Rummet blir ett extra rum i bostaden där du gärna myser framför brasan. Här finns även en stor klädkammare som rymmer klädförvaring, städ, kassaskåp med mera, samt en mindre garderob med skoförvaring och router. Väggarna i hallen är målade i mörkt blått, vilket kontrasterar fint till det vita valvet.

Brf Ked 15

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Keders 15. Föreningen upplåter 30st lägenheter med bostadsrätt samt 4 hyresrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

År föreningen tog över fastigheten

Brf Ked 15 bildades 1999 och föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Tomträtt

Föreningen hyr tomten av Stockholms kommun. Nya avtalet gäller till och med 2028.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Renab Förvaltning AB.

Renovering

Många större och omfattande renoveringar har genomförts. (1993) Bland annat stambyte (kök och badrum), eldragning, tak, fasad, fönster och trapphus. Balkonger (2007), ny tvättstuga (2010), Nytt soprum (2011) Renovering av gården och fönster utvändigt samt indragning av fiber (2012). Säkerhetsdörrar till samtliga bostäder (2016) Hisshöjning, Ventilation och Yttertak (2017).

Kommande renoveringar

Löpande underhåll.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 5Mkr. Den totala ytan är 2021kvm varav 1815 kvm är boyta och 206kvm är lokalyta. Vilket ger ca 2754 kr per kvm boyta vilket är en mycket låg belåning. Månadsavgiften är 624kr/kvm/år. Föreningen har utöver detta även lokalintäkter, bland annat från ett av Södermalms mest populära caféer. Samt 4 hyresrätter kvar som räknas som dold tillgång.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en höst respektive vår städdag. Man fikar eller grillar korv om vädret så tillåter.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga som renoverades 2011. Den är belägen i uppgång A. den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

Det finns en mycket trevlig, grönskande gård med möbler, grill. Cykelrummet finns i källaren (uppgång B).

Parkering

Boendeparkering på gatan.

Bredband och Kabel-TV

Bredband från Bredbandsbolaget/Telenor ingår i avgiften. Kabel-TV (bas) från Comhem.

Juridisk person

Juridisk person godkänns i föreningen.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-09-27. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med bästa läge i SoFo, nära folklivet men lugnt och tyst, och granne en mängd restauranger och caféer. Allra närmast, i samma fastighet, ligger trevliga Pom & Flora. Snett mittemot på Åsögatan ligger Café Nizza vars uteservering man kan spana in från lägenheten och utifrån detta glida ner på spontanmiddag. La Vecchia Signora, Nook och Folii vinbar är andra trevliga ställen i de närmaste kvarteren. Samtidigt som området har hög puls med barer och gatufester är det lugnt och barnvänligt med en småstadskänsla där det är lätt att bli stammis i butiker och caféer. Här är det kul att bo!

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här