Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ekhagsvägen 5
Hedvall 1936
Ekhagen
ÖPPEN SPIS, BALKONG, PLATSBYGGT KÖK – LJUS TREA I ETT LJUVLIGT ROFYLLT LÄGE
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: JOHANSSON & OZOLLAPA STYLIST: LINDHOLM

I lummiga funkisområdet Ekhagen hittar vi denna pärla till lägenhet, signerad mästaren Björn Hedvall som också lade stadsplanerna för området. Här bor du högst upp i huset, ljust och tyst, och med både balkong och öppen spis. Detta är en mycket välplanerad funkistrea som renoverats med respekt för originalstilen. Här finns ett fantastiskt platsbyggt kvalitetskök, ett härligt stort vardagsrum och två bra sovrum. Dessutom ett stilfullt badrum och en hall med goda förvaringsutrymmen. I Ekhagen bor du i Kungliga Nationalstadsparken och har skogsområden, ängsmark och vatten runt knuten, en miljö som är lika trivsam som lägenhetens.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

23
Visning söndag 23 sep 12:00 - 13:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Markus Elias
Reg Fastighetsmäklare/ Affärsutvecklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Hedvall 1936
Våning:
3 av 3, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
81 m²
Avgift:
3 839 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv grundutbud via Comhem och bredband via Stockholmsstadsnät.
Pris:
5 100 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
4 400 kr/år
Försäkring:
3 409 kr/år
Total driftskostnad:
7 809 kr/år
Beräknat antal pers:
4

Allmänt

Detta är en ljus och luftig lägenhet med gavelläge och stora fönster i tre väderstreck, ett mycket trivsamt hem med väldisponerade ytor. Planlösningen har modifierats något för att skapa ett bättre flöde i bostaden, men alla golv, dörrar och inbyggda garderober är i original. Den renovering som gjorts under de senaste åren är gediget utförd med väl utvalda material- och färgval i tidsenlig stil. Till lägenheten hör även ett källarförråd om ca 4x2 meter.

Kök

Lägenhetens kök är en platsbyggd dröm, handmålat i ljusgrått och skapad av snickare från Värmland. Med inspiration från originalskåp har man i trä byggt ett både snyggt och välplanerat kök som känns både funkis och shaker. Fronterna är släta med små silverknoppar till handtag. Bänkskivorna är av vitoljad ask samt en måttbeställd diskbänk med dubbel diskho. Såväl arbetsytor som förvaringsutrymmen är mycket goda. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. En del av köket är byggt som en köksö och på dess andra sida finns en matplats med utrymme för matbord och stolar. På golvet i köket ligger originalfurutiljor som slipats och såpskurats.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är ett generöst och härligt sällskapsrum med många kvaliteter - fina hörnplacerade fönsterlufter, fiskbensparkett, en platsbyggd bokhylla, god plats för både stort matbord och soffa och en snygg öppen spis. Väggarna i rummet är målade i Auros ekologiska färg, som ger djup och en vacker matt yta. . Från vardagsrummet leder pardörrar ut till bostadens balkong, som är ett härligt extrarum omgivet av grönska. Här har du gott om plats för både utemöbler och egna odlingar.

Sovrum 1 och 2

Lägenheten har två sovrum, där det största idag är förbehållet barnen, så de har en så stor lekyta som möjligt. Detta rum är ett hörnrum med ett tjusigt hörnfönster med fyra lufter i vinkel. Väggarna är dovt ljusgröna och på golvet ligger fiskbensparkett av ek. In till vardagsrummet leder en bred originalskjutdörr och rummet har även dörr till det andra sovrummet. Detta sovrum är idag föräldrarnas sovrum möblerat med dubbelsäng. Här är väggarna vita och på golvet ligger såpskurade furutiljor. I detta rum finns en inbyggd garderobsvägg i original från byggåret.

Badrum

Det fina badrummet är nyrenoverat (2017) i en sober stilren stil, och planerat ihop med badrumsinredare. Både väggar och golv är klädda med ljust beigea plattor i storlek 30x30 cm, och vissa väggpartier är vitmålade. Alla kakelplattor ligger i fas från golv till tak. I rummet finns i sann funkisanda ett inkaklat badkar. Förvaringen är mycket god med både en handfatskommod och ett högskåp. Ovanför spegel och handfat sitter en Bernadottelampa.

Hall

Innanför ytterdörren finns gott om plats för ytterkläder, dels i en bevarad hatthylla med ankarkrokar, dels i en platsbyggd garderobsnisch med klädstång och skohyllor. Hallen är också möblerbar med till exempel en byrå. Auros färg Liljevit är målad även på hallväggarna. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Djurgårdseken 2

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Djurgårdseken 2. Förening består av 22 lägenheter, varav 20 är bostadsrätter och 2 är hyresrätter. Bostadsyta på 1581kvm. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1935.

År föreningen övertog fastigheten:

Brf Djurgårdseken 2 övertog fastigheten den 15 oktober 2001 från Alecta Pensionsförsäkring.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SaveTime Ekonomikonsult AB.

Garage och parkering:

Boendeparkering i området kostar 500kr/mån.

Renovering:

1992 Stambyte i fastigheten. Byte av avlopp, vatten och elstammar. 2010 Relining av de stammar som ej blev stambytta 1992. 2010 Dränering av fastigheten samt ekonomibyggnad med isodrän. 2010 Gemensam grillplats för föreningens medlemmar. 2010 Ny huvudvattenledning från fastigheten till gatan. 2011 Tilläggsisolering av tak. 2011 Målning av fönster samt balkonger 2012 Målat och kontrollerat yttertaket. 2013 Installation brandlarm i gemensamma utrymmen. 2015 Hissar renoverade och motorer utbytta. 2016 Ny belysning i trapphus samt relästyrd belysning i trapphus och källare. 2017 Ny huvudgaskoppling in till fastigheten

Kommande renoveringar:

Under hösten ska trapphuset målas om samt bergvärmen byts ut till fjärrvärme. Samtliga renoveringar finansieras av egna medel och innebär inte en höjning av avgiften.

Ekonomi:

Föreningen har god ekonomi och låg belåning. Under 2017 sänktes avgifterna med 20%. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen från 2017 till 3 000 000kr, vilket ger cirka 1898 kr/kvm boyta. Under hösten ska en 2 rumslägenhet ombildas till bostadsrätt och säljas. Föreningen har därefter en hyresrätt kvar som är på 81kvm. Avgifter: I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv grundutbud via Comhem och bredband via Stockholmsstadsnät – fiber 200Mbit. Inga beslut eller planer på att höja avgiften (avstämt med ordförande 27/8-2018)

Förråd:

Källarförråd om cirka 4x2 kvm.

Gemensamma utrymmen:

I fastigheten finns cykel- och barnvagnsförråd. Snickarrum samt tvättstuga med två maskiner, torkrum, mangel och torktumlare. Det finns även en mycket trivsam gemensam gård med grillplats och lekstuga för barnen

Bredband och tv:

Bredband via Stockholms Stadsnät, fiber 200Mbit. Kabel-tv grundutbud via Comhem. Ingår i månadsavgiften.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande. Den som bor i lägenheten måste äga en del.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, fastighetskalendern, säljaren samt ordförande i föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras.

OMRÅDET

Ekhagen är ett k-märkt funkisområde på Norra Djurgården, en oas mitt i Kungliga Nationalstadsparken, omgiven av grönska och vatten och samtidigt på cykelavstånd till city. Det är ett av få bostadsområden som är helt byggt i funkisstil. Med naturen som ledord skapade Björn Hedvall ett område med öppna gårdar som flyter in i varandra vilket skapar en helhet och en fin småstadskänsla. I småbåtshamnen har de som älskar havet sin båt. Barn och vuxna har fin sammanhållning då många väljer förskolan som finns i området, som har hela Stora Skuggan som sin utegård. Eller så engagerar man sig i den lokala Ekhagsföreningen med filmklubb, yoga och akvarellmålning. I Stora Skuggan njuter man av naturen, besöker 4H-gården eller åker skidor och skridskor på vintern. Badar gör man från klipporna eller på badplatserna i Lappis och Brunnsviken tio minuter bort. Naturhistoriska Riksmuseet blir barnens andra vardagsrum regniga oktoberdagar och i Bergianska Trädgården njuter man av växter från världens alla hörn. Utbudet på restauranger och caféer är inte stort men kvaliteten hög: Bockholmen har Stockholms bästa uteservering vid vattnet, Gamla Orangeriet serverar lunch i det vackra växthuset och populära Stora Skuggans värdshus serverar mat med nynordiska smaker.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här